Timo Heinonen jätti lakialoitteen alkoholilain korjaamiseksi

Uutiset, perjantaina 07.11.2014

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen jätti lakialoitteen alkoholilain muuttamisesta. Heinonen haluaa lakialoitteella vaikuttaa alkoholilain pykäliin, jotka koskettavat alkoholin ulkomainontaa sekä sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa mainontaa.

-Haluan korjata alkoholilain ylilyönnit. Nämä ensi vuoden alusta voimaan tulevat uudet säädökset eivät enää vastaa alkoholilain todellista tarkoitusta. Lakialoite oli kolme viikkoa kaikkien kansanedustajien allekirjoitettavana ja näin jokaisena oli mahdollisuus halutessaan antaa tuki näille korjauksille, Heinonen kertoo.

Heinonen jätti asiasta aluksi kirjallisen kysymyksen ministerille. Tämä ei kuitenkaan ole johtamassa haluttuun lopputulokseen. Peruspalveluministeri Susanna Huovinen kertoi vastauksessaan ettei muutoksia tehdä.

Lakialoitteen allekirjoitti yhteensä 20 kansanedustajaa. Nyt lakialoite etenee eduskunnan täysistunnon kautta valiokunnan käsittelyyn.

-Vaikka aloite ei saanutkaan sataa allekirjoitusta, niin valiokunnalla on täysi oikeus ottaa aloite käsittelyyn. Minusta on nyt tärkeää korjata jo julki tulleet ylilyönnit ja tulkinnat niin, että vuoden alussa ei synny kohtuuttomia tilanteita, Heinonen sanoo

Kommentit