Timo Heinonen jatkaa Lopen kokoomuksen johdossa

Uutiset, keskiviikkona 15.11.2006

Lopen kokoomuksen syyskokous valitsi Timo Heinosen jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana vuonna 2007. Heinonen on toiminut Lopen kokoomuksen puheenjohtajana vuoden 2000 keväästä alkaen. Heinosen lisäksi hallitukseen valittiin varapuheenjohtajaksi Samppa Jaro, sihteeriksi Jarno Hatakka, taloudenhoitajaksi Johanna Nikkola ja jäseniksi Ritva Heikkilä, Saija Grönholm ja Juhani Rautiainen.

– Vuodet kokoomuksen johdossa ovat olleet antoisat ja opettavaiset. Meillä on hyvä yhteishenki ja tahtotila ja mielelläni olen aina tullut kokoomuksen hallituksen mutta niin myös valtuuston ja kunnanhallitusryhmänkin kokouksiin. Mielelläni olen valmis jatkamaan tämän joukon johdossa, totesi Timo Heinonen valintansa jälkeen.

Lopen kokoomuksen syyskokouksen puheenjohtaja toimi Aulis Nikkola. Vaalipäälliköksi valittiin Yrjö Kassari ja tilintarkastajiksi Virpi Kassari ja Riitta Nylund.

Kokoomus kiitti tekijöitä

Lopen kokoomuksen syyskokouksen yhteydessä luovutettiin yhdistyksen aktiiveille Kokoomus rp:n ja Hämeen kokoomuksen myöntämät harrastusmerkit. Kymmenen vuoden työstä puolueen hyväksi palkittiin Valkoisella Leijonamerkillä puheenjohtaja Timo Heinosen lisäksi Riitta Nylund ja Ritva Heikkilä. 5 vuoden kokoomustyöstä palkittiin Juhani Rautiainen, Kari Maunula, Jarno Hatakka ja Antero Pesonen.

Samalla Lopen kokoomuksen hallitus ojensi onnitteluruusut seurakuntavaaleissa koko kunnan ääniharavaksi nousseelle Eeva Pyhälammelle. Ruusuilla haluttiin kiittää ja onnitella kaikkia ehdokkaina olleita ja valtuustoon valittuja. Lopen kokoomus ja sitoutumaton seurakuntaväki oli Lopen seurakuntavaalien voittaja kahdella lisäpaikalla. Kokoomuksen ja sitoutumattoman seurakuntaväen ehdokaslistalta kirkkovaltuustoon tuli valituiksi Eeva Pyhälammen lisäksi Ritva Heikkilä, Minna Auvinen, Pekka Kerovuori, Miikka Wikholm, Elina Tuomenoja, Jaana Sillanpää ja Jaana Hellsten.

Kai Heimonen taustoitti PARAS-hanketta

Lopen kokoomuksen syyskokouksen jälkeen Riihimäen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kai Heimonen oli saanut kutsun saapua Lopelle kertomaan naapurikunnan näkemyksiä käsittelyssä olevasta Kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta. Tilaisuus pääsi alkamaan hieman kerrottua aikataulua myöhemmin kokousasioiden venyttyä, mutta tästä huolimatta valtuustosalissa kuultiin hyvä ja mielenkiintoinen alustus ja käytiin laaja keskustelu asiasta.

– Selvitys tehdään nyt kun kaikki kunnat ovat päättäneet osallistua hankkeeseen. Sen jälkeen on vasta päätösten aika. Selvityksessä tullaan vastaamaan myös Lopen kokoomuslaisen valtuustoryhmän eilen esittämän ponsiesityksen kysymyksiin. Tarkasteltavaksi tulee siis jokaisen kunnan palvelutarjonta pitkällä aikavälillä. Tämä työ on tehtävä joka tapauksessa tapahtuu kuntarajojen suhteen sitten mitä tahansa, totesi Riihimäen valtuustonpuheenjohtaja Kai Heimonen naapurikuntansa valtuustosalissa.

– Me suhtaudumme selvitykseen avoimin mielin, mutta pidämme erittäin tärkeänä, että maalaiskuntien Hausjärven ja Lopen erityinen asema seutukunnalla ja talousalueella tulee huomioiduksi kuntaliitosselvityksessä. Haluamme tietää mitkä palvelut säilyvät maalaiskunnissa jatkossakin – se on ratkaisevan tärkeä tieto. Haluamme tiedon mm. päivähoito, koulu ja vanhustenhoitokysymyksiin ja niiden laajuuteen tulevaisuudessa, täydensi Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Timo Heinonen.

Kommentit