Timo Heinonen iloitsi vieruskaverinsa nimityksestä – Henna Virkkunen uudeksi opetusministeriksi

Uutiset, torstaina 11.12.2008

Kokoomuksen eduskuntaryhmä valitsi uudeksi opetusministeriksi Sari Sarkomaan vapaaksi jättämälle paikalle 36-vuotiaan jyväskyläläisen Henna Virkkusen. Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja, fil.lis. Virkkunen aloittaa tehtävässään jo ennen joulua 19.12.2008. Kansanedustaja Timo Heinonen oli yllättynyt ministerivaihdoksesta, mutta iloitsi täysillä vieruskaverinsa Henna Virkkusen valinnasta.

– Olen saanut tehdä Henna kanssa töitä niin vieruskaverina istuntosalissa kuin ennen muuta sivistysvaliokunnassa. Olen vakuuttunut, että Henna tulee olemaan tehtävässä hyvä etten sanoisi erinomainen. Tehtävä on vaativa ja työsarkaa riittää mm. yliopistouudistuksen ja peruskoulun laatutyön kanssa ja tässä työssä Sarkomaan avaamaa latua Virkkunen jatkaa varmasti kärjessä, iloitsi kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan jäsen Timo Heinonen.

Henna Virkkunen on jyväskyläläinen kansanedustaja, Kokoomuksen varapuheenjohtaja ja Kokoomuksen Naisten Liiton puheenjohtaja. Lisäksi Virkkunen johtaa Kokoomuksessa osaamisen ja sivistyksen verkostoa, joka linjaa kokoomuslaista koulutuspolitiikkaa. Eduskunnassa Virkkunen on toiminut mm. sivistysvaliokunnan jäsenenä. Kotikaupungissaan Jyväskylässä Virkkunen toimii kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Koulutukseltaan hän on filosofian lisensiaatti.

Virkkusen puoliso Matti Mäkinen työskentelee kunnanjohtajana. Pariskunnalla on 5-vuotias poika. Henna Virkkunen nimitetään opetusministeriksi 19.12. tasavallan presidentin esittelyssä. Nykyisen opetusministerin valtiosihteeri Heljä Misukka sekä erityisavustaja Laura Rissanen tulevat jatkamaan
tehtävissään myös Virkkusen alaisuudessa.

Sari Sarkomaa laittoin perheen uran edelle

Sinivihreän hallituksen opetusministerinä Sari Sarkomaa luopui ministerintehtävistään oma-aloitteisesti perhesyistä.

– Olen koko politiikassa oloaikani tehnyt työtä sen eteen, että työ ja perhe olisivat jokaisen vanhemman oikeus. Tätä tavoitetta olen pyrkinyt toteuttamaan myös omassa elämässäni. Ihannetilanteessa työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen tarkoittaa sitä, että jokaisessa työyhteisössä tehtävät sovitetaan sen mukaan, mikä kunkin elämäntilanne kulloinkin on. Tavoitteena on oltava, etteivät lapset aina joudu olemaan joustava osapuoli, vaan että myös työ voi joustaa. Se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä ole sopiva ratkaisu toiselle, totesi Sari Sarkomaa.

– Perheeni elämäntilanne on sellainen, että nyt työn on vuorostaan joustettava, lasten sijaan. Työ sinivihreän hallituksen opetusministerinä on ollut unelmatyötäni. Työ on ollut minulle todella rakasta ja olen kokenut onnistuneeni tehtävissäni.

Sarkomaa totesi, että politiikkaa hän ei ole missään nimessä jättämässä vaan jatkaa työtään helsinkiläisenä kansanedustajana tästä eteenpäin erittäin motivoituneena.

– Politiikan tehtävissä jatkaminen on vahva tavoitteeni myös tulevaisuudessa. Suunnitelmissani on asettua ehdolle myös tulevissa eduskuntavaaleissa.

Timo Heinonen kiitteli Sarkomaata

Kansanedustaja Timo Heinonen oli yllättynyt Sarkomaan erosta, mutta tiesi ministerin tunteneen huonoa omaatuntoa työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa. Ministerintyöstään Sarkomaa sai Heinoselta reilusti kouluarvosanoilla kiitettävän.

– Ysi puoli vähintään, totesi Heinonen ja kertoi Sarkomaan onnistuneen monessa sellaisessa hankkeessa jotka edeltäjiltä on jäänyt vain puheentasolle.

Tällaisista hankkeista Heinonen mainitsi suuren yliopistouudistuksen joka on saanut kiitosta laajasti sekä perusopetuksen kehittämishankkeen.

– Sarkomaan aikana on ohjattu ikäryhmien pienentymisestä säästyvät rahat takaisin perusopetuksen laadun parantamiseen. Opetusryhmien kokoon kiinnitetään ensimmäistä kertaa aidosti huomiota ja ollaan huolissaan lapsiemme kouluoloista, listasi Heinonen.

Heinonen totesi, että olisi mielellään nähnyt Sarkomaan jatkavan opetusministerinä, mutta nostavansa hattua ministerin arvovalinnalle.

– Olkoot Sari tässä päivässä esimerkkinä meille kaikille, että työ ei saa aina ajaa perheen edelle. Aikaa pitää antaa ennen muuta lähimmäisille ja Sari on tässä nyt esimerkkinä meille miehille, mutta myös naisille, kiitteli Timo Heinonen ja totesi, että tällaiseen arvovalintaan ei tänäpäivänä ole totuttu.

Kommentit