Timo Heinonen avasi Penkkipunnerruksen SM-kilpailut – LVK ja Elmola keräsivät runsaasti kiitosta

Uutiset, lauantaina 20.03.2010

Kansanedustaja ja Valtion Liikuntaneuvoston jäsen Timo Heinonen avasi kotikunnassaan Lopella Elmolassa käydyt vuoden 2010 Penkkipunnerruksen SM-kilpailut. Lähes puolitoistasataa maamme parasta voimailijaa oli kokoontunut kisaamaan paremmuudesta ja avaussanoissaan Heinonen antoikin kaikille luvan Lopen päivän päätteksi olla Lopen Uupuneita.

– Mutta hyvät ystävät. Teillä on tänään luvassa tärkeä kisapäivä. Toivotan teille kaikille hyvää onnea kilpailuihin. Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtajan oikeudella uskallan antaa teille kaikille luvan olla tänään tämän päivän jälkeen illalla Lopen Uupuneita. Mutta sitä ennen vahvimmat voittakoot, totesi Timo Heinonen avatessaan kilpailut aamu kymmeneltä.

Heinonen kertoi samalla valtion uudistavan paraikaa huippu-urheilun rahoitusta. Suomessa korkeimmalle tasolle tähtäävään urheiluun panostetaan jopa puolet vähemmän kuin Norjassa ja Ruotsissa ja Heinonen kertoikin uuden huippu-urheilun strategiatyön tähtäävän juuri tähän.

Heinonen kiitti myös samalla kilpailut järjestävää Lopen Voima ja Kunto Teamiä arvokkaasta työstä Lopen hyväksi.

– Loppilaisen urheilijalegenda Elmon mukaan nimetty liikuntasalimme toivottavasti tarjoaa teille hyvät puitteet rehdille mestaruustaistolle. Olen vakuuttunut, että Lopen voima ja kunto team järjestää ensi luokkaiset kisat teille. LKV on yksi kuntamme nuorimmista seuroista, mutta se on osoittanut jo voimassa niin tangon varressa kuin tapahtumien järjestäjänäkin. Haluan Lopen kunnan puolesta kiittääkin jo tässä vaihessa Lopen Voima ja Kunto teamin tekijöitä todellista voimannäytteestä. Teette kotikunnallemme hyvää. Voimme olla teistä ylpeitä, Heinonen totesi.

Heinonen myös kannusti paikallaolijoita tutustumaan Lopen runsaaseen vapaa-ajantarjontaan ja ehdotti kaikille kesäretken kohteeksi mm. Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajaa.

-Meillä on lähes 350 järveä ja lampea. Yhden rannassa mm. kertakaikkisen upea Marsalkka Mannerheimin metsästysmaja. Uskallan suositella sitä kohteeksi, juhlapaikaksi tai viikonlopun viettoon teistä jokaiselle.

– Myös upeat reitistöt patikointiin, kanooteille ja maastopyörille tarjoavat hienon kokemuksen Etelä-Suomen laajimmissa erämaissa. Ja jos vauhdista pitää niin Lopen Endurosafareiden 100 km enduroreitit on myös huikea kokemus tai EK Saukkolan rallirata tai aivan toisesta laidasta ihastuttava kesäteatterimme Sajaniemessä.

Penkkipunnerruksen SM-kilpailut käyntiin upeissa puitteissa Lopen Elmolassa ja kilpailujärjestelyt keräsivät runsaasti kehuja. Kisoissa loppilaisväriä edusti nuorten MM-kilpailuihin juuri valmistautuva vasta 17-vuotias Beeda Arvaja. Yleisen kilpailussa Arvaja ei vielä tällä kertaa sijoittunut, mutta kisakokemus kovassa seurassa antoi uskoa ulkomaiden kisoihin.

– Tunnelma oli hieno. Väkeä oli paikalla parhaillaan katsomo täynnä ja tottakai silloin kun loppilainen tankoon tarttui niin tuntui hienolta. Ja sitten toiset huippuhetket olivat käsillä kun tankoihin kasattiin muutamissa luokissa ennätyspainoja, kertoi Timo Heinonen.

Kommentit