Tiistai, 27.02.2007

Blogi, tiistaina 27.02.2007

SDP:n Eero Heinäluoma ja kokoomuksen Jyrki Katainen miettivät puolueitaan yhdistäviä ja erottavia tekijöitä yhteisessä tilaisuudessaan eilen sosialidemokraattien työväentalossa Helsingin Hakaniemessä.

Vahvin sidos löytyi puolueidemme välille EU-politiikasta. Heinäluoma listasi puolueita yhdistäviksi asioiksi mm. kyvyn ottaa vastuuta vaikeissa tilanteissa, työnteon kunnioituksen ja halun olla mukana eurooppalaisessa vaikuttamisessa. Katainen nosti listalleen myös yhdistäviä tekijöitä. Listalle pääsi mm. sama eurooppalainen ajattelu, sopimisen kulttuuri ja eräät yhteiset näkemykset tuloverotuksesta ja työelämän kehittämisestä.

Mutta ettei tilanne olisi näyttänyt aivan liian ruiskukkaiselta tai ruusuiselta niin puheenjohtajien piti myös miettiä mitkä erottavat puolueitamme.

Kataisen mielestä demareissa elää edelleen vastakkainasettelun kulttuuri ja työpaikkojakaan ei hänen mielestä pitäisi politisoida. Katainen arvosteli lisäksi SDP:tä ”tempputyöllistämistä”, missä ihmisiä kurssitetaan ilman tuloksia tai keksitään työllistämistoimia, joille todellisuudessa ei ole kysyntää. Heinäluoman mielestä esimerkiksi suhtautuminen markkinavoimiin. Heinäluoman mielestä markkinavoimat ovat aina vahvemman puolella ja tilannetta pitää tasapainottaa oikeilla poliittisilla päätöksillä.

Loppujen lopuksi tilaisuus antoi hyvää uskoa siihen, että kaikki eri hallituspohjat ovat mahdollisia maalisvaalien jälkeen. Vaalien tulos on ratkaiseva, mutta minusta on luonnollisen selvää ettei asiakysymyksiä tule ohittaa olankohutuksella. Silloin lupaukset unohtunut, kun hallitukseen pääseminen on tavoite numero yksi. Vaalituloksen rinnalla minusta siis asiakysymykset on nostettava korostetusti esille.

….

Keskusteluissa on noussut esille myös muutamien halu rajoittaa pääsyä pääsyä Internetin pokerisivuille lainsäädäntöä muuttamalla. Itse en lähtisi liikkeelle tältä kannalta vaan olisin mieluumminkin Suomessakin kehittämässä palveluita ja vastaamassa maailmalta tulevaan haasteeseen. Kyse ei ole rikollisesta toiminnasta eikä rikollisesta materiaalistakaan ja internetin rajoitukset eivät varmastikaan toimisi.

Ymmärrän ehdottoman hyvin lain mikä tuli nyt voimaan koskien lapsipornoa sisältäville sivuille pääsyn estämistä. Nyt lakia halutaan laajentaa mm. demari kansanedustaja Matti Ahteen johdolla niin, että myös verkkopelaaminen voitaisiin sillä estää. Eiköhän nyt puhuta kuitenkin aivan eri asioista.

Nettipokerin pelaaminen on Suomessa tällä hetkellä sallittua, mutta pelin tarjoaminen ei. Veikkauksen mukaan kysyntä onkin nettipokerille sen verran suurta, että olisi perusteltua tarjota nettipokeri myös suomalaisen rahapeliyhteisön puolelta. Tämä olisi minustakin oikea suunta. Vastata kilpailutilanteeseen ja uudistaa Veikkaustakin ja myös RAY:tä. Tässäkin asiassa kannattaisi käyttää tuota meidän ”Korva kampanjaa” eli kuunnella mitä toiveita ja ajatuksia ihmisillä on. Pelit löytyvät aina jostain. Ja toisaalta ei pelihimoa ratkaista rajoituksilla vaan asennekasvatuksella ja valistuksella.

….

Tänään me jatkamme kuuntelua ja keskustelua. Vaalitoimistomme päivystää kahvipannun ja korvapuustien kanssa Riihimäellä Hämeenkatu 38:ssa kello 10-13. Tervetuloa kahville.

Iltapäivällä osallistun Hämeen Sanomien kutsutilaisuuteen ja sitten illalla Hämeen Yrittäjien yrittäjäehdokkaille ja istuville kansanedustajille tarkoitettuun vaalitenttiin Hämeenlinnan Wetterhoffilla.

…..

Kello 16.35 ja odotan Hämeenlinnassa Yrittäjien vaalipaneelin alkua Cafe Kukossa. Aamupäivä meni Riihimäellä vaalitoimistossa ja jälleen mukavasti väkeä liikkeellä. Kotisivut tuovat väkeä paikalle ja nyt myös tienvarsien suuret taulut on huomattu. Hyvä niin. Itse asiassa tänään erikoinen tieto. Yhden nykyhallituksen ministerimme erityisavustaja oli kysellyt perääni – tukiryhmän laajuus ja mukana olevat henkilöt olivat herättäneet heidän kiinnostuksen. Sekin hienoa.

Vaalitoimistolla tänään kahvin ja korvapuustien parissa puhuimme mm. duunarien asioista niin kuin paikalla käynyt nuorimies itse asian ilmaisi. Hän oli huolissaan siitä miten tulevaisuudessa tulemme toimeen ja millaisia eläkkeitä meille tämän päivän työikäisille ikinä voidaan maksaa vai voidaanko lainkaan. Hyvä huolenaihe. Hän oli tutustunut täällä kotisivuillani tavoiteohjelmaani ja sen innoittamana tuli paikalle. Halusi matkaan vielä autotarrojakin. Tuosta eläkeasiasta puhuimme ja itse toistin jälleen kerran sen tärkeimmän tavoitteen minkä eteen meidän pitää tehdä töitä. Meidän tulee saada työllisyysasteemme nousuun ja noin 75 prosenttiin, jos mielimme ylläpitää nykypalvelurakennetta ja tarjontaa. Siitä se kaikki lähtee ja siksi itse puolustan vahvasti työllisyyttä tukevia veronalennuksia. Ne eivät ole palveluiden uhka vaan palveluiden turva. Tämä on hyvä muistaa.

Riihimäeltä ajoin sitten Hämeenlinnaan Hämeen Sanomien haastatteluun ja ehdokastapaamiseen. Tänään otimme kantaa mm. kenestä seuraava pääministeri ja mitkä asiat päällimmäisenä mielessä. Vastaukset jälleen helppoja. Jyrki Katainen pääministeriksi ja nyt vain paljastaa tuon oman mielipiteeni Sauli Niinistöstä. Itse toivoisin häntä mukaan seuraavaan hallitukseen esimerkiksi valtiovarainministeriksi tai ulkoministeriksi. Hieman salkkujaosta riippuen. Toivon ehdottomasti sitä, että Niinistö on mukana keskeisenä päättäjänä ja siksi näin.

Hetken kuluttua Wetterhoffille Yrittäjien paneeliin. Tänään muuten Taloussanomissa pieni haastatteluni yrittäjyyteen liittyen.

….

Kello 21.15 ja juuri kotiin. Pyöreä päivä tästäkin. Hämeen Yrittäjät järjestivät loistavan vaalipaneelin Hämeenlinnan Wetterhoffilla. Oli hieno saada kutsu mukaan kovaan porukkaan. Mukana oli kuusi istuvaa kansanedustajaa ja kaiken kaikkiaan toistakymmentä ehdokasta ja väkeäkin liikkeellä ihan kivasti. Tilaisuuteen oli kutsuttu kaikki ehdokkaat jotka kokivat yrittäjien asiat tärkeiksi ja itse yrittäjänä olin tyytyväinen, että näinkin monta ehdokasta oli kutsua noudattanut. Suomen Yrittäjien tiedotuspäällikkö Jarmo Hyytiäinen johti tilaisuutta loistavasti ja laittoi meitä aivan oikein välillä tiukoillekin. Kiitos siitä. Eroja saadaan näin esille. Loistavasti vedetty paneeli siis jälleen. Paneelin puheenjohtajana toimi Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja Juha Kallioinen ja mukana oli tottakai myös toimitusjohtaja Kyösti Vehmas. Kiitos järjestäjille.

Hyvää keskustelua tärkeistä aiheista ja vaikka väkeä pöydän takana riittikin niin pääsimme hyvinkin asioista puhumaan. Kyllä tässä paneelissa ainakin tuli selkeästi esille se ketkä ovat yrittäjien puolella ja ajattelevat Suomen työllisyyttä laaja-alaisemminkin. Hyvä niin.

Huomenna aamulla Hattulaan ja sitten Hausjärven Ryttylään Eläkkeensaajien tilaisuuteen ja illalla vielä Riihimäen seudun kokoomusjärjestöjen suuri vaalijuhla Riihimäen kerhotalolla. Täysi päivä siis huomennakin luvassa.

Kommentit