Tiistai, 25.05.2010

Blogi, tiistaina 25.05.2010

Tänään jatkamme jälleen energia-asiantuntijakuulemista eduskunnassa. Julkisuudessa on puhuttu, että kyse vain ydinvoimakuulemisesta ja näin asiaa dramatisoitu, mutta se ei todellakaan pidä paikkaansa. Tähän kuulemiseen haluttiin nyt mukaan kaikki mahdollinen vaikka syksyllä sitten mm. uusiutuvan energian paketista on omat asiantuntijakuulemiset. Tämä nyt oli osan mielestä välttämätöntä ja sen mukaan edetään. Kiire tässä ei missään tapauksessa ole, mutta ehkäpä aikaa olisi ollut järkevä jättää enemmän mm. ydinjätteen loppusijoittamiselle ja työllisyyskysymyksille. Munta näin etenemme ja heinäkuu hyvää aikaa tehdä tätä työtä, jos tilanne sen vaatii.

Eilen illalla myöhään puhelimeni piippasi ja kertoi, että laaja uhannut elintarvikelakko on peruuntunut. SEL eli Elintarviketyöläisten liitto ja Elintarviketeollisuusliitto hyväksyivät sovintoesityksen ja osoittivat näin hyvää vastuullisuutta. Uusi sopimus mm. turvaa sen, että kauppoihin saadaan tuoretta ruokaa viikon jokaisena päivänä. Myös paikallista sopimista voidaan nyt viedä eteenpäin. Näin siis piste kevään aikana puhuttaneelle lakolle ja nyt uusi työehtosopimus on voimassa aina 2014 loppuun asti eli lähes neljä vuotta. Sopimuksen tämän vuoden palkankorotukset ovat yhteensä 1,5 prosenttia ja jatkon korotukset varmistuvat mylhemmin teollisuuden yleisen palkkakehityksen mukaan. Mutta niin kuin totesin, on hienoa, että sopimus syntyi ja työntekijät saavat jatkaa töitään.

Minäkin jatkan. Kello nyt kahdeksan ja ympäristövaliokunnan asiantuntijakuulemiset energiapaketista jatkuu.

……

Päivä tänään eduskunnassa valiokuntien kanssa. Iso urakka ja se vain jatkuu. Sitten illansuu tänään Lopella Juha Miedon kanssa puutalkoissa. Tämä Jussin ja minun päivä eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmän kautta. Video kertokoot puolestaan ja siinä muuten Mietaa paljastaa myös ajatuksensa tulevista presidentinvaaleista.

Kommentit