Tiistai, 23.12.2008

Blogi, tiistaina 23.12.2008

”Stubb on hallituksen priimus”. Näin uutisoi Ilta-Sanomat tänään. Ilta-Sanomien kyselyssä ulkoministeri Alexander Stubb siis keräsi korkeimmat kouluarvosat ja itseasiassa kakkospaikan vei Jyrki Katainen. Stubbin arvosana oli kansalta 8+ ja lehden politiikantoimitukselta kiitettävä 9-. Kataiselle vastaavat arvosanat olivat 7,5 ja 8+.

Ehkä mielenkiintoisin on peruspaveluministeri Paula Risikon arvosana. Kansa antoi Risikolle vain 6,5, mutta politiikan toimitus peräti 8. Tai vastaavasti samansuuntainen oli trendi asuntoministeri Jan Vapaavuoden kohdalla joka sai lukijoilta 6,5 ja politiikan toimitukselta 8+. Oikeastaan muuten kansan ja median mielipiteet menivät aika hyvin yksiin. Yleensä kuitenkin niin, että lähes kaikkien kohdalla kansa oli numeron tai puolikkaan toimittajia kriittisempiä.

Mielenkiintoinen juttu aiheesta Ilta-Sanomissa. Vaikka tämä olikin tällainen nettissä lehden verkkosivuilla tehty ”tutkimus” niin aika hyvin se myötäilee minustakin sitä mallia joka minullekin syntynyt. Olen myös vahvasti samaa mieltä, että Risikko ja Vapaavuori ansaitsevat tuon lähes pari numeroa korkeammat arvosanat. Onhan heidän sektoreilla nyt aidosti ryhdytty toimiin mm. vammaisten henkilökohtainen apu järjestyy nyt ja Jannen sektorilla mm. rakentamismääräykset ovat ajanmukaistumassa ja rakentaminen yleisesti ottamassa selkeitä askelia parempaan suuntaan. Niin ja tietenkin tuo kotitalousvähennykset tuplaaminen ja käyttöalan laajentaminen on varsin kova juttu.

Mutta tänään vain joulua odotellessa. Nyt aamusta Pekkalan mökille hieman linnuille talia viemään ja sitten kuusen hakuun ja iltaa odottamaan. Josko tontut ehtivät käymään.

….

Hieno päivä takana. Saimme illalla tonttujen paketteja hakemaan kaikki tärkeimmät ja tunnelma oli lämmin. Kummilapset, veljeni tyttö ja ystävät olivat paikalla ja pienet toivat sellaista joulua mitä itseasiassa olen jo kaivannutkin. Päivä meni vauhdilla. Ensin Pekkalan mökillä nautiskelin yksin luonnon hiljaisuudesta ja laitoin tinteille talia ja ruokaa. Pekka-enoni huolehti heistä pitkään ja se yksi sellainen perinne mitä haluan ja pitääkin jatkaa. Sitten kuusen hakuun ja kuusi paikalleen ja siinähän se sitten olikin. Joulutortut toivat mukavan tuoksun ja sitä tunnelmaa. Huominen jouluaatto saa nyt tulla.

Kommentit