Tiistai, 23.05.2006

Blogi, tiistaina 23.05.2006

Tiistai-aamu Kuortaneella luokkamme leirikoulussa. Yö meni hienosti. Väki oli juuri niin hiljaa ja rauhallisesti kuin muistinkin. Kiva luokka. Fiksu. Nyt juuri herätys 7.30 ja puolentunnin päästä aamupalalle. Mukava päivä jälleen luvassa. Ainoana miinuksena se, että nyt tulee vettä. Epäreilua. Onneksi tuo ohjelmamme tänään pääasiassa sisätiloissa. No se ei meitä haittaa – meillä aina kivaa ja hauskaa 🙂

….

Aamupalan jälkeen suuntasimme jättipallojumppaan. Maarit Lampimäki veti monipuolisen pallojumpan ja tällaiselle ratsastajan selällekin venytykset tekivät hyvää. Sieltä menimmekin suoraan sitten liikuntahallille koppipalloturnaukseen. Minä opettajanakin pääsin mukaan, mutta nyt turnaus tulos jumbo 🙂 Sitten otimme aikuiset vastaan allstars ottelun ja siinä pääsimme hieman hassuttamaan luokan tähdistöä. Nyt lounaalle ja sitten Chijoogaan. Mitähän se mahtaa pitää sisällään?

….

NIINISTÖ EHKÄ PYRKII VIELÄ PRESIDENTIKSI

Ruokatauolla ehdin vielä hieman uutisiakin selata. Yksi oli aivan ehdottomasti ylitse muiden Iltalehdessä. Euroopan investointipankin runsaan vuoden kuluttua jättävä varapääjohtaja Sauli Niinistö ilmoitti ettei hän sulje pois ehdokkuutta seuraavissa presidentinvaaleissa. Niinistö totesi, että joka tapauksessa hän hurjan tyytyväinen edellisiin vaaleihin. Niin olimme me kaikki muutkin. Sauli teki loistavan kampanjan ja oli loistava ehdokas.

– Onnistuin paremmin kuin kukaan osasi odottaa, Niinistö sanoi Iltalehdelle.

Kyllä me osasimme odottaa. Niinistö aina vaan niin kovin vaatimaton. Taitava ja vaatimaton ja siinä hänen yksi vahvuutensa onkin.

Iltalehdessä Niinistö sanoi, ettei sulje pois paluuta Suomen politiikkaan. Yhteisölliset asiat kiehtovat miestä yhä. Seuraaviin vaaleihin on vielä reilusti aikaa, mutta Niinistö voi hyvinkin hakea revanssia.

Toivotaan, että Sale tekee toisen yrityksen ja silloin tulos onkin jo ennalta tiedossamme. Hienoa. Mies paikallaan.

Chijooga oli mielenkiintoinen kokemus. Maarit Lampimäki veti tämänkin luokallemme ja luokka sai jälleen valtaisat kehut. Kaikki tekivät homman täysillä keskittyen. Kivalta kuulosti. Joogassa apuna oli kiinalainen miedosti tuoksuva pehmeä pallo, minkä kovuutta säädeltiin itse. Pallon avulla liikkeisiin saatiin oikeat liikeradat ja helpotti se myös keskittymistäkin. Toisaalta osa liikkeistä tuli vaikeammiksi, kun pallo oli ristiselän tai pään alla. Kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa, jos mahdollisuus tulee.

Nyt pieni ohjelman muutos. Jalkapallo ja tennis vaihtuvat ulkoa tihkusateen takia sisäjuttuihin. Takuuvarmasti toimiva volttimonttu 🙂

No niin sitten volttimontut läpi käyty ja päivällinenkin. Vielä koripalloa ja sitten illalla rantasaunaan ja luokan discoon.

Näin siis ilta onnellisesti takana. Saunottiin ja syötiin ja discoiltiin. Kivaa oli.

Tässä vielä hieman uutisia selasin. Aika mielenkiintoinen tuo raportti, mikä käsittelee mökkiläisten oikeuksia kunnallisiin palveluihin. Mökkikuntien mahdollisuuksia tarjota kunnallisia palveluja mökkiläisille esitetään tuettavaksi jättämällä mökeistä maksettavat kiinteistöverot huomiotta kuntien valtionosuuksien tasauksessa. Tänään julkaistussa raportissa esitetään lisäksi maksujen ja kiinteistöverojen käytön tehostamista sekä ehdotetaan laajennettavaksi mökkiläisten nykyistä oikeutta saada kiireellistä, rutiiniluontoista sairaanhoitoa mökkikunnassa.

Mielenkiintoisia esityksiä varsinkin meidän Lopen ja monen muun merkittävän mökkikunnan kannalta.

Raportin mukaan mökkiläiset käyttivät vuoden aikana kirjastopalveluja, kulttuuripalveluja ja liikuntapalvelujen kutakin noin 300 000 kertaa vuoden aikana. Terveyskeskuksessa käyntejä oli 110 000, rakennustarkastuksen, rakennusneuvonnan ja kaavoitustoimen käyttökertoja yhteensä 130 000, kansalaisopistossa käyntejä 31 000, eläinlääkärissä käyntejä 15 000 ja venelaitureiden käyttökertoja puoli miljoonaa. Selviää raportista, joka tänään siis annettiin kuntaministeri Hannes Manniselle.

Mielestäni asia on merkittävä ja tärkeä ja ansaitsee varmasti jatkoselvittelyä ja käsittelyä. Velvoitteita ei kuitenkaan mökkikunnille voida lisätä ilman maksuosuuksien saamista valtionverotuksesta tai muuten.

Nyt aika kiittää tästä päivästä ja mennä nukkumaan. Huomenna leirikoulumme kolmas ja samalla viimeinen päivä.

Kommentit