Tiistai, 21.07.2009

Blogi, tiistaina 21.07.2009

Tiistai-aamu ja kello kuusi. Tänään aikainen lähtö kohden Lahtea ja sieltä laivalla Heinolaan katsomaan mm. kesäteatterin Piukkoja Paikkoja. Matkaan siis täysi bussilastillinen Lopen ja myös muutamia Riihimäen, Hausjärven ja Hyvinkäänkin Yrittäjiä. Mukavat kaksi päivää siis edessä. Palaillaan päiviin ja tunnelmiin mahdollisuuksien ja nettiyhteyksien mukaan. Nyt kuitenkin aamupalaa ja lehtiä ja sitten matkaan.

Päijät-Hämeen keikka on edennyt hienosti ja hyvässä seurassa. Aamusta ensin kokoilimme joukot Lopelta ja Riihimäeltä sekä Hausjärveltä ja sitten vain siirtyminen Lahden satamaan ja sieltä Suomen Neidolla useamman tunnin upealle sisävesiristeilylle kahden kanavan ja lukuisten salmien ja saarien kautta Heinolaan. Aivan mahtavat maisemat ja ymmärrän hyvin miten ulkomaalaisetkin näistä maisemista hullaantuu. Jos yhteys vielä joskus merelle saataisiin niin tulijamäärät olisivat varmasti huikeita. Hieno oli myös huomata se miten Päijät-Hämeessä on osattu matkailujuttuja paketoida ja ottaa hyöty toinen toisista win-win -periaatteella. Kaikki toimi hienosti vesillä ja suora yhteys ja liput yms. Heinolan kesäteatteriin oli valmiina kuten myös majoitus.

Mutta nyt siis jo Arja Korisevan tähdittämä Piukat Paikatkin jo takana. Takuuvarmaa kesäteatteria ja musiikkia ja ammattilaisiloittelua, mutta täälläkin sellainen tunnelma, että viime vuonna vielä astetta parempi. Jussi Lampi ja Eero Saarinen olivat kyllä jälleen aivan mahtavia vaativissa rooleissaan ja tottakai upeaa tanssia ja taidokasta elävää musiikkia sellaisessa miljöössä oli upea seurailla. Mutta jo rehellinen olen ja en edes kotiinpäin vedä niin edelleen kesän teatteriykkönen löytyy tänä suvena minulle kotikunnastani. Samaa mieltä oli muuten aika moni muukin. Mutta nyt hetki aikaa ja sitten hieman kaupungille ja syömään. Mukavat kesäpäivät yrittäjäväen kanssa jatkuvat.

Kommentit