Tiistai, 20.02.2007

Blogi, tiistaina 20.02.2007

Tänään Jyrki Kataisen kanssa kierrän Kanta-Hämeen kuntia. Tervetuloa juttelemaan ja poikkeamaan kahville. Tässä kiertueemme aikataulua:

klo 10.00 Riihimäki Kahvila Korva
klo 11.45 Forssa Kahvila Korva
klo 13.00 Jokioinen tori, S-marketin edusta
klo 14.30 Turenki kirjasto, Cafe Ida
klo 16.00 Tuulos Tuulonen
klo 17.00 Lammi tori
klo 18.00 Hämeenlinna laskiaisrieha torilla

Mukaan kierrokselle on lähdössä myös upea joukko tukiryhmäläisiäni ja eri paikkakunnilla on luvassa myös paikallisvahvistuksia. Kiitos teille kaikille.

Tänään myös vaalitoimistomme tavan mukaan päivystää. Itse en siis ole paikalla, mutta kahvia ja pullaa on tarjolla tuttuun tiistaiseen tapaan tänäänkin kello 10-13.

Nyt vain lämmintä päälle ja matkaan…

….

Kello 21.30 ja juuri kotiin. Pitkä päivä jälleen takana. Tukiryhmäläiset tekivät huikean työn. Tiina, Raisa ja Veikko uurastivat kovassa pakkasessa korttien kanssa ja melkein 1500 korttia meni jakoon. Tarkka määrä taitaa olla 1350. Huikea määrä sekin. Kortteja autoihin parkkipaikoilla, kaupoissa ja tapahtumissa. Itse sain siis keskittyä juttelemaan ja kuuntelemaan äänestäjiä.

Kiersin tänään yhdessä muutaman muun hämäläisen kokoomusehdokkaan ja Jyrki Kataisen kanssa seitsemän hämäläistä kuntaa. Aloitimme kierroksen kotinurkilta Riihimäen Korva Kahvilasta aamulla kello 10.00 ja heti oli tupa täynnä.

Sitten Lounais-Hämeeseen Forssaan ja Jokioisille ja sieltä Tuuloksen Tuuloseen Lammille ja kierros päättyi Hämeenlinnaan.

Seitsemän upeaa erilaista tilaisuutta oli paikalliset kokoomusjärjestöt ja aktiivit tehneet ja tunnelma oli hyvä. Vaikea arvioida mitä yhteensä väkeä liikkeellä oli, mutta satoja joka tapauksessa ja Hämeenlinnan torin Laskiaisrieha mukaan lukien ei 500 riitä missään tapauksessa.

Nuoriso- ja opiskelijakampanjani huomattiin jälleen. Nyt mukana oli kampanjan vetäjä Helsingin Yliopistossa opiskeleva Tiina Seppälä ja hänen kaverinaan Nousiaisen Raisa. Tytöt tekivät hyvää työtä ja nuori- ja opiskelijakampanjan kortit tekivät hyvin kauppansa. Myös muuten tämä juttu on näyttänyt toimivan. Nuoria liittyy tukiryhmään koko ajan lisää ja erityisesti nuoret kaipaavat selkeitä esityksiä ja tekoja heidän tilanteensa korjaamiseksi.

Tänään esimerkiksi sain seuraavan viestin: ”Kiitoksia suuresti nopeasta vastauksestasi. Olen itse opiskelija ja ajatuksesi ovat kuin omiani. Vastauksesi sai minut vakuuttuneeksi, joten eipä tarvitse enää miettiä ketä äänestää. Toivotan onnea vaalikampanjallesi ja toivottavasti pääset eduskuntaan ajamaan tärkeitä asioita.”

Tuntuipa hyvälle. Asia on siis meille yhteinen. Niin vielä Tiinasta ja Raisasta. Jyrki Katainen vei nuorten naisten sydämet. Tytöt kehuivat Jyrkiä ihan kilpaa ja meinasi siinä itse tulla ihan mustasukkaiseksi 🙂 Niinpä. Loistava on puheenjohtajamme minustakin. Pääministeriainesta.

Heinosen Veikko Hausjärveltä urakoi tänään jälleen autojen ja parkkipaikkojen parissa. Satoja kortteja autoihin ja ihmisille. Uskomaton työntekijä tuo Veikko.

No mitä sitten keskusteluissa tänään esille nousi. No tuttuja juttuja. Näiden opiskelija juttujen lisäksi monen perheen kanssa sain puhua perheasioista mm. lapsilisistä, päivähoidosta ja kevyenliikenteen väylistä ja turvallisesta koulutiestä. No sitten tottakai vahvasti esillä oli jälleen ikäihmisten kysymykset ja verotus ja työllisyys. Omissa puheenvuoroissa korostin erityisesti näitä juttuja ja oli kiva saada puhua niistä myös laajemmin sitten kahvikupin ja Jokioisilla ja Hämeenlinnassa makkarankin lomassa.

Minulle sopi mainiosti myös se, että mukana nyt kiertueella oli nuori ja osaava puheenjohtajamme Jyrki Katainen. Moni totesi, että nimenomaan teitä nuoria nyt tarvitaan asioita hoitamaan ja ratkomaa. Itse totesin, että vaikka niin Jyrkiä kuin minuakin on hieman moitittu liian siloposkisiksi, niin annetaan tekojen ratkaista. Ja eihän reilut kolmikymppiset nyt liian nuoria ole. Kymmenen vuotta minulla kuitenkin jo näitä yhteisiäkin juttuja takana mm. kunnanvaltuutettuna. Uskon ja tiedän, että Jyrkistä on pääministeriksi ja minusta kansanedustajaksi. Toivotaan, että äänestäjät ovat samaa mieltä kummastakin.

Nyt jälleen siis kotona. Tavanmukaan saunan lämpimään ja sitten nukkumaan. Huomenna jatkamme kampanjaa Riihimäellä. Tilaisuus on Heinonen & Rautio (Harkimo). Kello 11-13 vaalitoimistollamme ja kahvilallamme siis mukana hämeenlinnalainen Sari Rautio ja Uudellamaalla ehdokkaana oleva kansanedustaja Leena Harkimo. Tervetuloa siis kahville ja juttelemaan.

Kommentit