Tiistai, 15.12.2009

Blogi, tiistaina 15.12.2009

Tänään aloitamme äänestysurakat eduskunnassa. Muutama sata äänestystä päivää kohden tämän viikon ajan ja sitten valtionkin talousarvion pitäisi olla valmis. Ja onkin. Nyt kuitenkin joulupuurot eduskunnassa vielä ennen sitä urakan alkua.

Pikku pakkanen on tehnyt luonnolle aivan hyvää. Järvet ovat jäätymässä ja talvi tekee upeasti tuloaa. Lunta vielä hieman. Ei sitä paljoa tarvita, mutta sen verran että pulkka ja kelkka liukuu ja on hieman valoisampaa. Tuosta pimeydestä tänään myös uutisissa. Uutisten mukaan jalankulkijoista vain noin puolet käyttävät heijastimia ja voi kyllä todeta, että näinä pimeinä aikoina tarve olisi sataprosenttinen. Lakihan lähtee siitä jalankulkijan on käytettävä heijastinta aina pimeän aikana tiellä liikkuessaan, mutta siis aika moni meistä sen unohtaa. Yritetään ottaa opiksi.

Mutta nyt siis istuntoon. Äänestykset alkavat.

….

Kello 22.07 ja istun eduskunnassa hytissäni välikahvilla. Eduskuntakeskustelut näyttävät venyvän ja juuri päätimme keskustelut sivistyspuolen budjetista ja myös oikeusministeriön budjetista. Itse liityin keskustelussa vahvasti siihen joukkoon joka vaatii nyt oikeusministeri Tuija Braxilta toimia rajusti kasvaneen pikkuvarkausien ehkäisemiseksi. Sakonmuunnosta luopuminen oli suuri virhe ja sen aiheuttamat vahingot tulee nyt korjata mahdollisimman pian. Olemme odottaneet toimia aiheeseen liittyen ja jos oikein muistan niin yksi takaraja on taas vuoden vaihteessa ja jo nyt tiedämme, että sekään ei kestä. Suomen Kaupan liitto kertoo, että tänä vuonna lokakuuhun mennessä poliisille myymälävarkauksista tehtyjen ilmoitusten määrä on kasvanut yli 10 prosenttia ja pääkaupunkiseudulla kasvu on ollut vielä sitäkin nopeampaa. Parissa vuodessa poliisille ilmoitettujen myymälävarkauksien määrä on kasvanut yli 20 prosenttia. Vähittäiskaupan hävikki Suomessa oli The Global Retail Theft Barometer 2008 / Checkpointin mukaan 1,3 prosenttia myynnistä ja tästä rikollisen hävikin osuus oli 1,12 prosenttia. Eli kun vähittäiskaupan myynti oli vuonna 2008 noin 39,74 miljardia euroa, se merkitsee 444 miljoonan euron tappioita kaupalle. Esimerkiksi muu hävikki on siis aivan mitätöntä tähän verrattuna. Nyt tarvitaan toimia oikeusministeriöltä, jotta tämä varastelu saataisiin kuriin.

Mutta päivällä siis kävin myös hytisemässä Lopella S-Marketilla missä järjestettiin tänään Kokoomuksen Joulutuuletus. Lähes kaksikymmentä astetta miinusta ja pikku viimaa. Se tiesi, että glögi teki hyvin kauppansa. Väkeä ihan kivasti paukkupakkasesta huolimatta liikkeellä ja erityisen kiva oli huomata, että todella moni kokoomuslainen loppilaispäättäjä oli myös paikalla kuulemassa ja keskustelemassa. Kiitokset Jaron Sampan järjestelyistä ja tietenkin Lehtosen Heikille Rolle koiralle jälleen urakoinnista sekä paikalla piipahtaneelle joulupukillekin. Joulupukki lupasi muuten tulla myös ensi lauantaina Riihimäelle kun vuorossa Riihimäen Joulutuuletus Cafe Feeniksissä Graniitin aukiolla lauantian 19.12. kello 17-18.30. Paikalla myös pelimammi JP Ruuskanen ja talousalueemme vaikuttujia ja tarjolla tavan mukaan pipareita ja jouluista Feeniksin glögiä. Kannattaa tulla käymään.

Mutta nyt kahvit juotu. Takaisin saliin ja toivottavasti pian jo pehkuihin. Aamusta nimittäin aloitamme työt jo varhain uudestaan.

Kommentit