Tiistai, 13.03.2012

Blogi, tiistaina 13.03.2012

Kello jo yli kuusi ja kohta jatkettava. Aikainen lintu madon löytää tai ainakin ehtii ajoissa paikalle. Eli Maanpuolustuskurssi jatkuu. Tänään aiheinamme mm. pelastustoimi ja tutustuminen Merihaan väestönsuojaan. Eli poikkeusolojen elämään tutustutaan. Ja illalla vielä sitten sotilaallisen kriisinhallinnan ja siviilikriisinhallinnan asioita. Mielenkiintoinen päivä siis tulossa tästäkin niin kuin MPK:ssa aina. 

Kello 21.48 ja aika kiittää tästä päivästä. Näiden kurssiviikkojen aikaan kuvat puhukoot puolestaan enemmän kuin sanainen arkkuni. Mutta se täytyy kyllä todeta, että jos eilen saimme vahvan tietopaketin poliisin toiminnasta ja parhaasta osaamisesta tässä maassa niin tänään saman koimme palo- ja pelastustoimen parissa. Erittäin antoisa päivä tämäkin ja huomenna tulossa lisää.

Hieman sivusilmällä tässä täytyy koko ajan seurata kuitenkin eduskunnankin arkea vaikka sieltä meidät nyt vapautettukin päätoimisesti tämän intensiivisen kurssin pariin. Muutamat isommat työkuviot teettävät koko ajan työtä ja myös talouskysymykset vahvasti esillä. Itse olen nyt pyrkinyt olemaan hiljaa erilaisilta vahvoilta linjauksilta. Olisi erittäin tärkeää, että kehysriihessä pöydässä olisi aidosti kaikki eri kortit niin verot kuin mahdolliset ja todennäköiset leikkauksetkin, mutta ennen muuta myös kasvua tukevat toimenpiteet. Nyt pitää olla rohkeutta tehdä ratkaisuja joilla maamme talous saadaan tasapainoon, mutta myös samalla kasvu-uralle. Se vaatii varmasti panostuksia kasvuyrityksiin ja uusiin innovaatioihin. Mutta myös yleisesti työllistämisen ja yrittämisen kannustavuuteen. Itse uskon, että tässä paras keino olisi nyt laskea yhteisöveroa sillä neljällä prosenttiyksiköllä ja saada samantien selkeä sykäys kasvulle. Kasvunedellytyksiä tulee nyt ei vain ylläpitää vaan niitä tulee hallituksen nyt aktiivisesti luoda. Tässä pitää nyt onnistua.

Ja toisaalta toivon todella, että leikkauksissa ei lähdetä juustohöyläämään. Se on kaikista huonoin ja vastuuttomin tapa tehdä säästöjä. Pitää olla rohkeutta ja ennen muuta osaamista kohdentaan säästötkin oikealla tavalla ja niin että emme tee kohtuutonta vahinkoa mihinkään. Esimerkiksi huhut kotihoidon tuen leikkaamisesta on sellaisia joita on vaikea ymmärtää. Todellakin toivon, että peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsson ei nyt ministeriössään tällaisia suunnittele. Enkä usko, että suunnittelekaan.

Mutta työ tulee olemaan haastava. Mutta olen vakuuttunut, että tulemme tässä onnistumaan. Meidän on vain pakko.

 

Kommentit