Tiistai, 11.09.2012

Blogi, tiistaina 11.09.2012

Eduskuntapäivä. Kohta Lopelta Riihimäen kautta ennen ruuhkia Helsinkiin. Tänään aloitamme aamusta suururakkamme kun Raija Vahasalon ja minun johtamani työryhmä aloittaa lukion uudistamisraportin laadinnan. Katsotaan millä aikataululla saamme tuloksia aikaan, mutta itse toivon, että jotain mahdollisimman pian. Maamme lukio kaipaa nimittäin nopeita toimia jotta korkea osaaminen turvataan jatkossakin ja lukiomme kasvattaa ja kouluttaa maailman parhaita osaajia eri aloille. Mutta se työ tänään käyntiin aamusta.

Iltapäivällä saan vieraakseni sitten Teoston Kulttuurikummini Jare Tiihosen. Cheekin kanssa palaveri puoliltapäivin eduskunnassa ja katsotaan mitä silloin tapahtuu.

Mielenkiintoinen päivä siis luvassa. Nyt vain sokka irt… eikun auto käyntiin ja matkaan.

Kello 20.34 ja hetki sitten kotiin. Mahtava päivä. Pitäisikö nyt sanoa, että sokka irti. Joo tänään siis vieraanani kävin Teoston Kulttuurikummini Cheek eli Jare Tiihonen. Yhteistyömme on lähtenyt erinomaisesti käyntiin ja jo ensi tapaamisella olin yllättynyt ja häkeltynyt kun aikanaan Hämeenlinnassa median edessä Jare kertoi suostuneensa hankkeeseen vain sillä ehdolla, että sai itse valita minut kummipojakseen. Oli kuulemma 2007 eduskuntavaalien alla Lahdessa etsinyt itselleen ehdokasta ja löytänyt ja pääty minuun ja siitä asti sitten seraillut mitä edustajanansa olen tehnyt. No nyt olemme kavereita ja yhteys pelaa saumattomasti ja saan suoraan kentältä tietoa mitä musiikkibusineksessä tapahtuu ja miten kulttuuriala voi. Tänäänkin keskusteluissa mm. työnalla oleva urheilijoiden ja kulttuurialan toimijoiden sosiaaliturvatyö ja moni muu.

Nostan kyllä tuolle Cheekille hattua ihan sairaan korkealle. Mies tekee kovaa duunia musiikin parissa ja kiertää uskomattomalla tavalla maatamme keikkaillen. Mutta tänäänkin vapaapäivänä mies suuntasi yhdelle sairaalaosastolle tapaamaan pikkupotilaita. Eikä siis tv-kameroiden ja lehtimiesten säestämänä vaan ihan hiljaa yksityishenkilönä. Levykasa mukana mies sinne eduskunnasta suunnisti. Sellaista sydämentyötä mitä minä arvostan.

No huomenna sitten Cheek yhtenä pääesiintyjänä toisessa hyväntekeväisyysjutussa kun Lastenklinikoiden Kummien Elämä lapselle -konsertti jälleen ohjelmassa Hartwall Arenalla. Siellä sitten tv-kameroitakin, mutta paljon muutakin. Jare kertoi parhaan hetken olevan aina pikkupotilaiden vip-katsomossa käynti ja sitä hän odotti huomennakin.

Mutta näin siis musataivaamme kirkkain tähti tänään eduskunnassa vieraanani ja kuulin mielenkiintoisia juttuja syksyllä Neloselta tulevasta uudesta musaohjelmasta. Kannattaa katsoa miten Jari Sillanpään biisit iskee Cheekin sovituksina ja esittäminä ja monet muut. Minä ainakin odotan sitä ohjelmaa tämän päiväiset keskustelujen jälkeen todella paljon.

Mutta sitten mahtui päivään valtavasti duuniakin. Jos tuota kulttuurikummi-tapaamista ei sellaiseksi haluta laskea. Ja en minä itsekään sitä sellaiseksi laske. Mutta työjutuissa tänään aamusta isona lukion uudistamistyöryhmämme kokous. Iso urakka tänään alkuun ja laaja kuuleminen ja läpikäynti lukioasioista edessä ja toivottavasti tämän vuoden puolella vielä valmis asiakirjakin julki. Siis siitä miten lukiota pitää uudistaa ja miten me kokoomuslaiset sen haluamme tehdä.

Mielelläni muuten otan teiltäkin palauteta aiheeseen liittyen vastaan. Jos haluatte niin tuollaisiin kysymyksiin keräämme nyt laajasti vastauksia ja mielipiteitä. Palautetta voi siis laittaa minulle timo.heinonen(a)eduskunta.fi ja tässä nämä kysymykset:

1.    Miten lukion toimintaympäristö on muuttunut ja millaista uskotte kehityksen
olevan tulevina vuosina?

2.    Mistä aloittaisitte lukion uudistamisen, toisin sanoen millä osa-alueella
uudistustarve on kriittisin?

3.    Millaisia tietoja ja taitoja lukion tulisi tarjota opiskelijoille? Miten
uudistaisitte lukion tuntijakoa?

4.    Millaisena näette ylioppilaskirjoitusten roolin? Miten kehittäisitte
ylioppilaskirjoituksia?

5.    Mistä tämän päivän yleissivistys koostuu?

6.    Millainen on unelmiesi lukio?

….

 

Aamun lukiopalaveristä sitten ulkoasianvaliokunnan kokoukseen ja iltapäivällä vielä täysistunto missä keskustelussa mm. pikavippi-asia ja myös yksityinen pysäköinnin valvonta. Pikavipeissä toivon itse vielä selvitettävän myös vaihtoehto missä pikavippien antaminen kiellettäisiin kokonaan. Tuntuu erikoiselta, että sellaiset ihmiset jotka eivät muuten lainaa saa niin voivat hakea näitä pikavipejä helposti ja mutkattomasti ja sikakoroin ajaa sitten itsensä velkaahdinkoon. Hyvää on nyt, että kunnon korkokatto tulee, mutta jos mahdollista niin toiminnan voisi minusta kieltää kokonaan. Se tulokulma vielä syytä selvittää.

Yksityisessä pysäköinninvalvonnassa toimintaa ollaa nyt alistamassa kunnalliselle pysäköinnin valvonnalle. Tällä tarkoitus selkiyttää pelikenttää ja itse uskon, että hyvässä yhteistyössä tämä malli voi hyvinkin toimia. Tärkeintä kuitenkin on minusta nyt se, että teemme lainsäädännöstä sellaisen, että taloyhtiöt ja vastaavat saavat pysäköinninvalvontapalveluita jostain. On nimittäin täysin kohtuutonta, jos kerrostalojen ja muiden yksityisten alueiden villiä pysäköintiä ei kukaan enää valvoisi. Siksi itse puolustan kyllä yksityistä pysäköinnin valvontaa, mutta tottakai niin, että toiminnalle on selkeät ja hyvät ja yhtenäiset pelisäännöt. 

Nämä asiat nyt siis etenemässä ja toivottavasti näin.

 

Kommentit