Tiistai, 07.11.2006

Blogi, tiistaina 07.11.2006

Tukiryhmä kasvaa. Nyt mukaan liittyi Tarja Halonen! Kyllä uskokaa vaan.

Eilisen iltaa piti vielä palata sen verran, että kunnanhallituksen jälkeen ehdin vielä mukaan Laakan hallituksen kokoukseen. Olen ollut varmaan jo toistakymmentä vuotta Laakan hallituksessa pesäpallon tuomari- ja pelinjohtaja-ajoistani alkaen. Nyt sitten valtalajina on salibandy ja lisäksi mukana kuntoliikuntaa. Sellaista se lajien aaltoliike on – ainakin tällaisissa pienemmissä kunnissa.

Eilen kävimme läpi Laakan syyskokouksen valmisteluja, mutta samalla puhuimme myös salibandyseurojen seutuyhteistyöstä. On herätelty keskustelua siitä, että Riihimäen seutukunnalla tehtäisiin aktiivista yhteistyötä joukkueiden kesken niin, että ns. turha kilpailu poistuisi ja alueelle saataisiin selkeät ykkösjoukkueet junioreista aina naisiin ja miehiin asti. Minusta tässä on paljon järkeä ja asiaa kannattaa ehdottomasti viedä eteenpäin. Meidän seurallamme Lopen Laakalla ja RSS Laakalla ei ole kuin yksi joukkue tällä hetkellä eli 2.divisioonassa pelaava miesten edustusjoukkue. Joukkue on tällä hetkellä siinämäärin kova, että nousu ja paluu 1. divisioonaan voi olla hyvinkin todennäköinen ensi keväänä. Laakan naisjoukkue päätti uransa viime kevääseen ja pelat siirtyivät seudun salibandyn mahtiseuraan SC TOP:iin ja osa Karkkilaankin ja osa lopetti uransa. Nyt naisten seutukunnan ykkönen pelaa Topin alaisuudessa, kuten myös useat kovat junnujoukkueet. Juniorityötä tekee vielä muutama muukin seura mm. Lopella Lopen Floorball Team ja erilaisia harrastejoukkueita on paljon. Tässä olisi siis paljon ns. järkeistämisen aihetta. Yhteistyössä ja avoimesti. Toivotaan, että Kapulaisen Timo saa neuvotteluyhteyden toimimaan ja asiat järjestymään, niin kuin miehen tapaan on kuulunutkin.

Niin kun tuosta pesäpallosta tuli puhe. Niin piti kertoa, että tuo minun tv-urani on alkanut sieltä. Aikanaan Riihimäen Paikallistelevisiolle selostin RPL:n pelejä Peltosaaren kentältä ja sitten selostin yhden salibandypelin ja sieltä se pikku hiljaa ura vei eteenpäin. Tänä vuonna tein MTV3:lle noin 30 ohjelmaa ja lisäksi kaikki insertit muut päälle. Täytyy siis olla kiitollinen paikallisille, jotka aikanaan mahdollisuuden antoivat. Pesäpallossahan tuli toki tehtyä paljon muutakin pikkuviikarista alkaen. Lopen Laakan pesäpallojoukkueen matkassa taittui 10 vuotta ensin vain mukana, sitten tuomarina aina Super Pesiksen ja Liitonsarjan pelejä myöten ja myös pelinjohtajana. Mukavia aikoja ja hyviä muistoja paljon.

Tarja Haloseen palatakseni. Kyllä, Tarja Halonen ilmoittautui myös tukiryhmään. Tarja on hyvä ystäväni pesäpalloajoilta ja nyt hän ilmoittautui mukaan miehensä Vellun kanssa. Tervetuloa siis tukijoukkoihin. Eilen ja tänään tukiryhmä on kasvanut muutenkin hyvin. Mukaan Jatta Nousiainen, restonomiopiskelija, Mikko Hieta, tiedottaja, Hämeenlinna, Päivi Oksanen, parturi-kampaaja, Loppi, Hanna Anttila, bioanalyytikko, Riihimäki ja Maria Vessman, myyjä, Jokioinen, Tarja Halonen, tuotantovastaava, Loppi, Veli-Pekka Halonen, huoltotarkastaja, Loppi, Ari Arrennius, suunnitteluinsinööri, Riihimäki, Janne Stenholm, tietotekniikan insinööri AMK, Loppi ja Ari Laivola, toimitusjohtaja, Janakkala! Hieno juttu ja tervetuloa kaikki mukaan!

Tänään aamulla RAOL:lle. Käymme rehtorin kanssa läpi oppilaitoksen 50-vuotisjuhlan ohjelmaa ja sieltä sitten neuvotteluun ja tapaamiseen Riihimäelle. Sitten illalla Riihimäen kokoomusnaisten retkelle Hyvinkäälle. Menemme katsomaan Turun Linnateatterin vierailuesitystä B. Virtanen, missä mukana myös riihimäkeläinen, aivan loistava, Aku Hirviniemi. Kyseessä sis työpaikkatragikomedia: Suomalaisen työn antisankarista. Sarjakuvahahmo B. Virtanen murtautuu työtovereidensa kanssa ulos sarjakuvan raameista näyttämölle. Käsikirjoitus: Mikko Koivusalo. Ohjaus: Pentti Kotkanniemi. Rooleissa: Antti Majanlahti, Tom Petäjä, Jenni Hakala ja Aku Hirviniemi. Mukava päivä siis luvassa.

20 000. RAJA RIKKI!

Kello 8.39 ja nyt sivuilla kävijöitä 20 002! 20 000 kävijän raja rikkoutui sitten jo tänään ja näin aikaisin. Katsotaan ilmoittautuuko 20 000. kävijä tai lähellä rajaa sivuillamme käynyt. Mirva Valvannon grafiikka odottaa ottajaa. Jos siis olit 20 000 tai lähellä sitä niin laita viestiä tukiryhmä@timoheinonen.fi.

Kello 16.00 ja juuri hetkeksi kotiin. Aamulla kävimme läpi Riihimäen Ammattikoulun 50-vuotisjuhlan ohjelman. Juonnan juhlan ensi perjantaina ja sen tiimoilta vielä palaveerasimme. Aikanaan olin 4 vuotta kyseisen kuntayhtymän hallituksessa mm. varapuheenjohtajana ja ammattikouluajoilta erittäin hyvät muistot. Saimme kehittää laitosta paljon niin koulutusta kuin investointienkin kautta ja oli antoisaa aikaa.

RAOL:lta menin sitten yritysneuvotteluun ja sitten uuden kotimme kautta takaisin mökille. Tänään on puhelimet jälleen olleet kuumina. Olen saanut selvitellä mitä erilaisempia asioita luottamustehtävien takia.

Myös kuntaliitosselvitys on tänään aiheuttanut keskustelua ja muutama erittäin antoisa ja syvällinen keskustelu maalaiskuntien tulevaisuudesta ja palveluiden turvaamisesta on tänään myös ohjelmaan mahtunut. Näistä tulen pitämään kiinni heti selvitystyön alusta alkaen.

20 000. kävijän raja siis rikkoutui tänään. 20 000. kävijä ilmoittautui ja tulemme hänelle ojentamaan myöhemmin Mirva Valvannon upean grafiikan. Paljastetaan kävijä vasta silloin. 🙂

Nyt hieman välipalaa ja sitten tilaisuuteen Hyvinkäälle ja sieltä vielä illalla teatteriinkin. Niin ja olen kokonaan unohtanut iloita ja onnitella täälläkin kampanja- ja vaalipäällikkömme Riku Bitterin menestyksestä. Rikuhan varmisti sitten makeasti Tanskan päätösosakilpailussa Pohjois-Euroopan mestaruussarjan NEZ:n voiton. Onnea paljon Rikulle ja Stefanille! Tästä on hyvä jatkaa!

B.VIRTANEN! Aivan mahtava! Tänään illalla ehdin vielä kello 19.00 alkavaa Linnateatterin ja teatteri Emman vierailuesitykseen Hyvinkää Saliin. Riihimäen kokoomusnaisten matkassa oli tilaa yhdelle miehelle ja mitenkäs se nyt sitten satkuikaan juuri minun kohdalle 🙂 Kappaleena oli sarjakuva B.Virtanen – komedia arkipäivän sankarista ja helppo myöntää, että käsikirjoittaja Mikko Koivusalo oli onnistunut loistavasti saamaan kolmen ruudun sarjakuva stripeistä tutut hahmot elämään ja liikkumaan. Tietysti tärkeässä roolissa oli tottakai ohjaaja Pentti Kotkaniemikin, jonka oivallukset olivat takuu varmaa Bonaa.

Mitä tulee roolisuorituksiin niin takuu varmaa ammattilaisten työtä. Riihimäkeläinen Aku Hirviniemi oli loistava. Kahdeksan eri roolia vaihteli huimalla tahdilla ja Aku hoiti vaihdot ja roolit ammattimiehen ottein. Johtaja Hynälä – parasta, kopiokonekorjaaja Pentti Rautalehto loistava ja Nilkenkin kuin sarjakuvassa. Itseasiassa Akussa minua eniten mielytti roolien näytteleminen. Olen Akua pitänyt tyystin koomikkona, mutta vaikka aihe oli nyt tällainen – komediaa – niin Aku veti roolit sellaisella otteella, että haluan seuraavaksi päästä katsomaan miestä totisessa roolissa – draamaa. Kun sopiva löytyy niin menen.

No Akun rinnalla näytelmän kantava näyttelijä oli Murikka alias Tom Petäjä. Pettämätön veto ja Murikan rinnalla Marko Virtanen – Virtasten eläkepäivien turva oli juuri niin kuin pitikin. No Petäjä veti muutkin roolinsa tyylillä.

Mitä tulee sitten itse B.Virtaseen eli Antti Majanlahteen. Mieshän oli kuin Turun Sanomista repäisty. Vaikea aina uskoa miten joku tuttu hahmo piirretty tai arkielämän tähti saadaan näyttämöllä tai lavalla tai elokuvassa elämään ja niin aidoksi. Mietipä nyt vaikkapa Martti Suosaloa Irwininä tai Sibeliuksena tai muut tutut uudet leffajutut Nykänen, Badding jne. Majanlahdessa oli tätä jotain samaa loistekkuutta kuin Martti Suosalon ja kumppaneiden arkielämän hahmojen näyttelemisessä. Vahva. Ja se ilme. Ja asento.

No ettei menisi ihan B.Virtasen tyyliseksi niin kyllä kehut ansaitsee näytelmän kaikki naisroolit ja vähän miesroolejankin vetänyt Jenni Hakala. Nauru kuuluu vieläkin korvissa.

Kokonaisuutena helppoa ja viihdyttävää katseltavaa. Voin lämpimästi suositella hyvän huumorin ja sarjakuvien ja komedian ystäville. Minuun tämä upposi. Seuraavaksi teatteriin Hämeenlinnaan joulukuussa katsomaan Peltosen Jussin Metsästys Joulunalla. Aivan jotain muuta. Mahtavaa Jussia ja toivottavasti mahtavaa myös lavalla. Uskon niin ja toivon. Niin vai pääsenkö näkemään sen Akun vakavan roolin jo sitä ennen? Se on varma, että Akusta kuulemme ja näemme.

Mutta nyt annetaan B.Virtasen jatkaa Suomen valloitusta lavalla, mutta ennen kaikkea yli 30 lehdessä missä herra seikkailee.

Niin ja Akulle…. hmmmm kiitos. Puskasta jouduin sitten lavalle yli 400 katsojan eteen jakamaan B.Virtaselle upean kravattipidikkeen. Lennart Nikkel alias Aku Hirviniemi katseli katsoa ja kun ei kaupunginjohtajia näkynyt niin Lopen valtuustonpuheenjohtaja kutsuttiin lavalle. No mutta aika harva on B.Virtasta halannut 🙂 Minäpä olen.

Kommentit