Tiistai, 03.06.2008

Blogi, tiistaina 03.06.2008

Uusi viikko näin myös eduskunnassa käyntiin. Nyt kuitenkin aamusta ensin Luontaistuotealan tiedotustilaisuuteen Lasipalatsille. Esillä aihe josta itsekin tein kirjallisen kysymyksen ja tänään aiheen parissa siis työ jatkuu. Tuo kysymykseni ja siihen saamani vastauskin löytyy tuolta Eduskuntatyö-sivun alta.

Tänään päivään mahtuu normaalit eduskuntatyöt ja sitten illalla lento Jyväskylään. Puoluekokouskiertueemme jatkuu siellä ja joka ilta joku kohdepaikka ympärimaan. Kiitos vielä palautteesta liittyen eilisen chat-istuntoomme. Olen samaa mieltä. Näitä tarvitsemme lisää nyt ja jatkossa.

….

Aamu alkanut vauhdikkaasti. Hyvinkää-Riihimäen talousalueen asiat tänään puhuttaneet paljon ja puhuttavat varmasti jatkossakin. Vielä kevään aikana tarkoitus saada joitain askelia eteenpäin ammatti- ja aikuisopistohankkeen kanssa ja tärkeää olisi saada myös oikeita ratkaisuja elinkeinopuolella tehtyä. Ensimmäinen tapaaminen tänään oli Lasipalatsilla. Luontaistuotealan keskusliitto oli kutsunut väkeä koolle liittyen Lääkelaitoksen toimenpiteisiin joilla osa vanhoista perinteisistä jopa yli 40 vuotta kaupanolleista luontaistuotteista on poistumassa kauppojen hyllyiltä ja siirtymässä vain apteekkimyyntiin. Esimerkiksi sellainen tuttu juttu kuin Echinaforce ja moni muu. Kyse siis kansallisesta päätöksestä jossa myyntikanavia määritellään. Mutta katsotaan asiaa ja seurataan Lääkelaitoksen toimenpiteitä ja lähinnä taustoja ja perusteluja joilla he muutoksiin lähteneet. Jos EU:ssa tässäkin asiassa otetaan yhtenäinen linja niin silloin ymmärrän, mutta nyt näyttää siltä, että me toimimme näin ja EU:ssa Sloveniaa lukuunottamatta muut toisin ja se on kestämätön tilanne. Nettimyynti siis valtaa alaa ja asiakas- ja tuoteturva sitä kautta heikentyy. Mielenkiintoinen päivänavaus.

Nyt eteenpäin. Kohta kampanjamme johtoryhmän palaveri ja sitten täysistunto ja illalla Jyväskylän keikka.

….

Kello 23.04 ja juuri hetki sitten kotiin Jyväskylästä. Jyväskylä siis avasi tämän viikon puoluekokouskiertueemme ja järjestelyt olivat jälleen viimeisen päälle. Olen itse kehunut ja mainostanut Jyväskylän kävelykatua maamme parhaaksi ja olen tämänkin päivän tai illan jälkeen sitä mieltä. Upea sää ja valtavasti väkeä liikkeellä ja monenlaista tapahtumaa ja ohjelmaa. Yhtenä siis meidän kokoomusteltta Kokoomus Kuuntelee -asenteella ja jaossa tänään ei kahvia eikä korvapuusteja vaan kesäsäässä jäätelöä. Valtavan hyvä suosio ja vastaanotto. Kävelykatutapahtuman jälkeen jatkoimme avoimessa paneelitilaisuudessa Cafe Elosen terassilla Isto Hiltusen johdolla. Ja jälleen väkeä oikeastaan jokainen pöytä ja tuoli täynnä ja taisi olla ennätysmäärä meitä ehdokkaitakin mukana. Se hieman jätti keskustelun tänään pintapuolisemmaksi kun yksi vastauskierros vei aikaa aina vartin, mutta palaute hyvä ja tunnelmakin. Tämän jälkeen osa meistä jatkoi vielä Kokoomusnuorten ja Kokoomusopiskelijoiden Porvarit Bissellä kokoontumiseen. Jyväskylässä kerran kuussa nuoret ja opiskelijat kokoontuvat yhdessä juttelemaan ja läpikäymään ajankohtaisia asioita ja tänään jälleen se päivä – kuun ensimmäinen tiistai. Todettiinkin, että taitaa minulle tulla Jyväskylän tilaisuus tavaksi, kun juuri toukokuun meetingissä olin mukana. Silloin tosin yksin vieraana ja pääsimmekin käymään hyvän ja hieman syvällisemmän keskustelun silloin.

Mielenkiinnolla seurasimme vaalirahoituskohun uusimpia käänteitä tänäänkin. Minusta tuo oppositionuhittelu on enemmän kuin erikoista. Oppositiolla on välikysymys käytettävänään ja sillä mitataan hallituksen luottamus. Mutta nyt on tilanne se, että ei oppositio halua käyttää lain suomia keinojaan vaan vaatii koko ajan omiaan. Milloin kuka selontekoa. Kuka selvitys. Ja kuka mitäkin. Olen Vanhasen kanssa samaa mieltä, että välikysymys on oikea ratkaisu ja silloin pääsemme keskustelemaan asioista ja avaamaan tai vaatimaan myös oppositiota avaamaan rahoitustaan. Nythän on nimittäin käynyt ilmi, että myös vasemmistoliiton takaa löytyy KMS:n tapainen yhdistys. Eilenhän Ilta-Sanomat kertoi, että ay-liike tuki SDP:tä ja vasemmistoliiton edustajia todella suurilla ja massiivisilla tuilla viime vaaleissa. Tuet jopa 200 – 300 000 euroa. Ja sitten tuo vasemmistoliiton oma Ohjelmatyö ry jonka tuki alkoi myös pikkuhiljaa avautua. Tänään Satakunnan Kansan pääkirjoituksessa todettiin, että ”Uskottavuuden kannalta niiltä saadut tuet ovat yhtä ongelmaisia kuin yrityksiltä saadut”. Ehkä tätäkin vyyhtiä olisi hieman syytä avata. Vai hillitseekö tämä juuri tuota välikysymyksen tekointoa? Toivotaan, että tähänkin selvyys saadaan.

Kommentit