TET-jaksolla eduskunnassa – Siiri Yrjölä eduskuntatyöhön tutustumassa

Uutiset, perjantaina 21.11.2014

Kun sain kuulla, että eduskuntaan voi päästä TET- harjoitteluun, otin heti yhteyttä kansanedustaja Timo Heinoseen. Minua kiehtoi ajatus kansanedustajan työhön sekä eduskuntaan tutustumisesta, ja juurikin näitä asioita olen päässyt näkemään. Työssäni seurasin myös paljon kansanedustajan avustajan työtä. Työnkuvaani kuului muun muassa toimistotöitä, Eduskuntataloon tutustumassa olevien ryhmien seuraaminen ja erilaisissa keskustelutilaisuuksissa ja kokouksissa käyminen.

Aluksi eduskuntatalo vaikutti suunnattoman suurelta ja sokkeloiselta, mutta opin kuitenkin liikkumaan talossa pian. Työnkuvaani kuului muun muassa toimistotöitä, Eduskuntataloon tutustumassa olevien ryhmien seuraaminen ja erilaisissa keskustelutilaisuuksissa ja kokouksissa käyminen.

Jokainen päivä oli täysin erilainen kuin edelliset, joten mielenkiinto työhön ei lopahtanut. Viikko täällä eduskunnassa on ollut erittäin mielenkiintoinen ja antoisa. Olen nähnyt aivan uusia puolia eduskunnassa työskentelystä ja politiikasta. Suosittelen ehdottomasti hakemaan työelämään tutustumisjaksolle eduskuntaan, jos haluat nähdä jotakin erilaista.

Kommentit