Teemu Arminen ja Tapio Suominen Hyvinkää-Riihimäen seutukunnalta mukaan Yli sata kilpailijaparia ilmoittautui Neste Oil Ralliin

Uutiset, torstaina 05.07.2007

FIA:n rallin MM-sarjan Suomen osakilpailun, Neste Oil Rallin, ilmoittautuminen on
päättynyt. Jyväskylässä elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavaan kilpailuun
ilmoittautui määräaikaan mennessä 102 kilpailijaparia. Näistä peräti 26 ajaa
WRC-autolla, mikä on suurin määrä rallin MM-sarjan osakilpailuissa tällä kaudella.

Neste Oil Rallin järjestäjä AKK Sports Oy on tyytyväinen kilpailun
osanottajaluetteloon:

– On hienoa huomata, että perinteikkäällä Sorateiden Grand Prix’illä on edelleenkin vetovoimaa niin meillä kuin maailmallakin. Osallistujalistalta löytyy peräti 28 eri kansallisuutta. Lisäksi kilpailuun ilmoittautuneiden WRC-autojen määrä on suurin koko kaudella, Neste Oil Rallin kilpailunjohtaja Risto Laine toteaa tyytyväisenä.

Rallin MM-sarjaan ilmoittautuneista autonvalmistajista Neste Oil Rallissa ovat
mukana kaikki, tuoden Jyväskylään kirkkaimmat rallimaailman supertähdet Marcus
Grönholmin, Mikko Hirvosen ja Sebastien Loebin johdolla. Stobart Ford on ilmoittanut kilpailuun peräti neljä autoa, joista yhden ohjaimissa nähdään totutusti Jari-Matti Latvala. Sekä MM-sarjaa johtava Ford että kolmantena oleva Subaru ovat ilmoittaneet kilpailuun kolme autokuntaa.

Teemu Arminen mukana N-ryhmän kärkikahinassa

MM-pisteistä taistelevien kuljettajien lisäksi ilmoittautuneiden listalta löytyvät mm. tuotantoautojen MM-sarjassa kilpailevat Mitsubishi-kuljettajat Juho Hänninen ja Kristian Sohlberg. Kotimaisista ison N-ryhmän kuljettajista Keski-Suomen sorateillä nähdään mm. Jari Ketomaa ja Teemu Arminen.

-Itse toivon, että Armisen Teemu pääsisi ajamaan ehjän kilpailun. Viimeksi Keravan SM-rallissa Teemu näytti, että vauhti on jo tasaisen kovaa ja kaiken mennessä nappii hänellä on hyvät mahdollisuudet ajaa aivan kärkisijoista myös MM-rallissa, totesi Timo Heinonen, joka on vuosien ajan toiminut selostajana ja juontajana NesteOilRallyssa.

– Tänä vuonna en selostamaan pääse. Rallin järjestäjä ja Jyväskylän kaupunki halusivat minut nyt vieraakseen ja miksi en katsoisi nyt hommaa siitäkin suunnasta. Aiemmat vuodet on tehty pyöreää päivää kotimaan MM-rallin parissa, mutta pakko todeta, että ne ovat niitä upeimpia kokemuksia selostajauraltani, lisäsi Heinonen.

Tapio Suominen ajaa MM-pisteistä

Neste Oil Ralli kuuluu myös junioreiden MM-sarjaan, ja siihen osallistuvia
kuljettajia on mukana 21, joukossa suomalaiset Kalle Pinomäki ja ”villikorttilaiset” Tapio Suominen ja Jarkko Nikara.

– Jarkko Nikara on ehdottomasti aivan kärjen kyydissä jos kaikki menee hyvin. Hänestä kuulemme vielä. Myös Hyvinkääläisen Tapio Suomisen vauhti on ollut vakuuttavaa ja varmaa. Toivotaan, että junnujen MM-pisteitä miehille irtoaa, laskeskeli Heinonen nuorten mahdollisuuksia kovassa sorasirkuksessa.

Virallinen kilpailuun hyväksyttyjen lista julkaistaan perjantaina 6.7. osoitteessa www.nesteoilrallyfinland.fi .

FIA:n Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu, Neste Oil Ralli, järjestetään
Jyväskylässä 2.-5.8.2007.

Kommentit