Tasavallan presidentti Sauli Niinistö muistutti liikkumisen tärkeydestä – #Liikkumishaaste vastaanotettu ja presidentin syntymäpäiväjuhlat juhlittu

Blogi, sunnuntaina 01.10.2023

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toivoi 75-vuotissyntymäpäivälahjakseen, että me suomalaiset nousisimme ylös ja lähtisimme liikkeelle. Presidentin #Liikkumishaaste lähti liikkeelle presidentin itsensä johdolla Töölönlahdelta ja on nyt syksyn aikana kiertänyt ympäri Suomea.

Personaltrainer Marianne Airosto oli tänään meillä Presidentti Niinistön ”synttärijuhlien” seremoniamestarina Lopella. Liikkumishaaste siis vastaanotettu ja toteutettu!

Tänään meillä oli Lopella presidentin syntymäpäivävastaanotto.

Kyllä, me lähdimme presidentin toiveen mukaan yhdessä liikkeelle. Kokoonnuimme urheiluhalin pihamaalle ja suunnaksi otimme Isokorkeen ja Pikkukorkeen lähiliikunta-alueet, metsät ja kuntoportaat. Saimme juhlien seremoniamestariksi loppilaislähtöisen personaltrainerin Marianne Airoston ja mitäs muutama kunnon synttärijuhlat olisivatkaan kaivanneet.

Liikkeelle lähti mukana eri-ikäisten joukko ja omaan tahtiin luonnosta, liikunnasta ja yhteisestä keskustelusta nauttien. Kuntoportailla Marianne opasti meitä portaiden monipuoliseen käyttöön ja kyllä niistä portaista tehoja saikin kummasta irti. Ensimmäisen pienen porrastreenin jälkeen suuntasimme metsälenkille ja Loppijärven rantaan ja sieltä harjuille jne. Happirikas aamu ja päivä ja teki muuten hyvää ihan vain kävellä ja jutella.

Lenkin jälkeen palasimme vielä Isokorkeen kuntoportaille ja Marianne kaivoi sieltä portaiden kätköistä vielä lisää tehoja. Nyt tuntui pepussa, reisissä ja joka puolelle. Ja itseasiassa aika hauska huomio kaikilta oli sekin, että viimeinen alasmeno – minkä ajattelimme olevan ns. rento palautuminen – olikin rauhallinen, mutta kaikkein rankin. No, ei Marianne meidän lihaksia jättänyt rentouttamatta. Vielä Lastikalle palattuamme saimme monipuolisen ja hyvän loppuvenyttelyn.

Kiitos Marianne ja kiitos kaikki synttäreille osallistuneet! Ja kiitos kutsusta tasavallan presidentille!

Siellä kaikilla oli niin mukavaa, että kiva, että saatiin olla mukana!

 

Kommentit