Tänään vierailulle Ämärin lentotukikohtaan ja Riikikoguun

Blogi, torstaina 09.11.2017

Työvierailu Virossa jatkuu tänään käynnillä Ämarin lentotukikohdassa. Ämäri on Viron ilmavoimien lentotukikohta mikä sijaitsee noin 40 kilometriä Tallinnasta lounaaseen. Ämäri perustettiin jo Neuvostoliiton aikana ja Neuvostoliiton romahdettua se kunnostettiin NATO-yhteensopivaksi Viron liityttyä sotilasliittoon.

Nykyisin lentotukikohta valvoo Itämeren alueen lentoliikennettä ympäri vuoden 24/7 -periaatteella. Kentän merkitys on koko ajan kasvanut ja siellä päivystää NATO-koneita mm. Espanjan Eurofighter Typhooneita ja nyt vuorostaan Belgian F-16-koneet ja säännöllisesti laajasti myös Yhdysvaltain kalustoa. Paikka toimii myös merkittävänä koulutuskeskuksena koko Baltian alueelle.

Iltapäivällä vielä tapaamisia Riigikogussa. Riikokogu on siis Viron 101 jäseninen yksikamarinen parlamentti, missä toimii 11 pysyvää valiokuntaa. Viron perustuslain mukaan parlamentti käyttää maassa lainsäädäntövaltaa ja sen tehtäviin kuuluu myös valtion budjetin hyväksyminen ja kansainvälisten sopimusten ratifiointi.

Erittäin antoisa ja mielenkiintoinen kaksipäiväinen matka jälleen. Isoja asioita Itämeren ympärillä tapahtumassa ja työnalla ja hyvä, että me olemme osana mukana tässä keskustelussa ja työssä.

Nyt laivassa ja kotia kohden. Yö pitäisi viettää Lopella ja sitten aamulla takaisin Eduskuntaan.

Kommentit