Tänään täytyy ja saa antaa kiitosta keskustalaisille, perussuomalaisille, KD:eille, demareille ja monelle vasemmistoliittolaisellekin.

Blogi, tiistaina 31.01.2012

Tuorein Helsingin Sanomien Gallup presidentinvaalien toiselle kierrokselle nimittäin kertoo hyvin sen, että Sauli Niinistö on saanut taakseen vahvasti ihmisiä ylipuoluerajojen, ympäri Suomen. Hienoa.

Toisenkierroksen kampanjointi on siis vahvistanut Sauli Niinistön asemia merkittävästi. Nyt kun mukaan on lähteneet mm. lukuisat keskustan ja perussuomalaisten keskeiset johtohahmot niin Niinistön taakse on tullut jo peräti 64 prosenttia äänestäjistä. Toista ehdokasta Pekka Haavistoa kertoo äänestävänsä 36 prosenttia suomalaisista.

Tammikuun viimeisellä viikolla eli tällä viikolla tehty tutkimus siis tukee vahvasti sitä mitä täältä maakunnista kuulee ja näkee kun kiertää.  

Helsingin Sanomat kirjoittaakin, että jotta ”presidenttiehdokas Pekka Haavisto (vihr) nousisi vakavasti uhkaamaan Sauli Niinistön (kok) kannatusta, lukuisten Sauli Niinistöä ensimmäisellä kierroksella äänestäneen henkilön tulisi toisella kierroksella siirryttävä kannattamaan Haavistoa.”

Ja tuoreimman HS-mielipidetiedustelun mukaan näin ei ole käymässä. Tutkimuksen mukaan molempien ehdokkaiden kannattajajoukot ovat pysyneet tiiviinä. Lisäksi keskustan Paavo Väyrysen ja perussuomalaisten Timo Soinin äänestäjistä selkeä enemmistö näyttää siirtyvän nyt Sauli Niinistön tueksi. Hesarin tutkimuksen mukaan keskustalaisista ja perussuomalaisista peräti 3/4 on äänestämässä Sauli Niinistöä. Kiitos siis kuuluu nyt heille. 

Niinistö saa saman tutkimuksen mukaan vielä puolet demarienkin äänistä ja jo yksin perussuomalaisten ja keskustan äänet riittävät itseasiassa presidentinvalintaan. Perussuomalaiset ja keskustalaiset ovat siis puolensa valinneet ja valitsevat samalla meidän kanssa maallemme myös presidentin.

Alueellisestikin läpi maan Niinistö voittanee tämän hetken tiedon mukaan Haaviston. Pääkaupunkiseudulla Niinistön ylivoima on jopa odotettuakin suurempaan. Niinistö kerää äänistä peräti 54 prosenttia. Uudellamaalla johto on vielä suurempi ja siitä suosio vain kasvaa tultaessa syvemmälle sisämaahan. Tässä ollaan siis tekemässä oikeasti koko Suomen ja Suomenmaan presidenttiä.

Mielenkiintoinen galluptulos ja tukee vahvasti niitä aiempia tutkimuksia. Mutta tänään vielä mahdollisuus äänestää ennakkoon ja sitten ensi sunnuntaina kisa ratkeaa lopulta. Täytyy kuitenkin muistaa, että lopullinen tulos ratkeaa vasta vaaliuurnien laskennan jälkeen. Jokainen annettu ääni siis ratkaisee. Siksi kannustankin kaikkia Sauli Niinistön tukijoita äänestämään. Me jatkamme kampanjaa läpi koko viikon ja se tullee vain kiihtymään. Monenlaista vielä tulossa ja mikä hienointa paljon myös yhdessä perussuomalaisten ja keskustalaisten ja monien demarivaikuttajien ja tekijöiden kanssa. Jatketaan.

Hieman surullisena olen katsellut tv-kanavien toimintaa näissä vaaleissa. Ehkä suorissa lähetyksissä ihmisten tekemät tuenilmaukset ovat sellaisia että niitä ei voida estää. Mutta että vielä MTV3:kin lähtee tähän mukaan ja vielä virallisissa MTV3:n Kymmenen Uutisissa. Tiedätte mitä tarkoitan.

Mutta tehdään me oma duuni hyvin ja täysillä. Juna kulkee vaan. 

Nyt Helsinkiin ja jatketaan kampanjointia siellä. Päivällä saan isännöidä eduskunnassa kun politiikan oppi-isäni ja tärkeä tukijani tänäänkin Iiro Viinanen julkistaa eduskunnassa uuden kirjansa Esko Seppäsen kanssa. Mielenkiintoinen päivä siinäkin mielessä edessä.

Vauhdikas ja tapahtumarikas kampanjapäivä takana. Kello 19.34 ja mukavan aikaisin siis tänään kotiin. Hyvä niin. Mutta pitkähän tästäkin päivästä tuli ja monenlaista tapahtui. Aamusta ensin Riihimäelle ja sieltä eduskuntaan. Töitä siellä lyhyt hetki ennen Esko Seppäsen ja Iiro Viinasen uuden kirjan julkistusta. Vasen oikea, oikea vasen -kirja oli minulle jo hieman tuttukin ja kun tänään lisää tutkin niin täytyy sanoa, että ahmien se menee. Erittäin hyvin kirjoitettu kirjeenvaihtokirja kahden kokeneen konkarin kesken ja laittoi monin paikoin todellakin pohtimaan. Suosittelen siis jo lämpimästi vaikka itsellänikin osa vielä lukematta.

Yksi uutinen sieltä nousi heti. Kurkkasin mitä kirjassa sanotaan presidentinvaaleista ja sieltä se jymyjuttu paljastui. Tein lisäkysymyksen infossa Esko Seppäselle ja miehiä yhdistävä tekijä löytyi sieltä. Kumpikin siis niin Iiro Viinanen (luonnollisesti) kuin Esko Seppänenkin tukee presidentivaalien toisella kierroksella Sauli Niinistöä. Tuli tehtyä skuuppi siinä sivussa ja hetken päästä kommentti olikin jo Ilta-Sanomien sivuilla. Voi sanoa, että aika kovan luokan tukijan Sauli sai ja hienoa, että myös vasemmistoliitosta koko ajan uusia nimiä mukaan. Koko kansan presidentti -lause siis kerta toisensa jälkeen paremmin totta.

Helsingistä sitten Riihimäelle ja siellä ilta vielä Niinistö Cafessa Sampsa Katajan kanssa. Mukava tuokio tai minulla parituntinen kahvikupin ääressä ja mikä hienointa mukana täälläkin oli ensimmäisellä kierroksella niin Timo Soinia kuin Päivi Räsästäkin tukeneita. Kahvilla piipahti myös kollegamme forssalainen Sanni Grahn-Laasonen Pahvi-Saulin kanssa ja huomenna sitten jatkamme.

Niin päivän lounas tänään kahden muun konkarin Ben Zyskowiczin ja Kimmo Sasin kanssa Helsingissä. Ei nyt sen enmpää kuin, että hyvältä se näyttää mitä yhteen kiertueitamme vedimme. Miehet matkanneet ympäri Suomen ja Sauli-mania leviää. Hienoa.

Huomenna jatkamme. Aamusta Riihimäelle ja sitten Lahteen Kuukausimarkkinoille klo 11-13. Sieltä Uudellemaalle ja illalla vielä MTV3:lle Presidentivaalitenttiin. 

 

Kommentit