Tänään tasan 10 vuotta sitten minut valittiin ensi kertaa eduskuntaan – Iso kiitos suuresta luottamuksesta vuosien varrella

Blogi, lauantaina 18.03.2017

Tänään tasan 10 vuotta sitten jännitin paljon. Olin tehnyt yli vuoden töitä ja ennen muuta kampanjaa sen eteen, että eduskuntavaaleissa pääsisin eduskuntaan. Töitä olin tehnyt jo paljon pidempäänkin. Itseasiassa tuolloin takana oli jo kymmenen vuotta kunnanvaltuutettuna ja oikeastaan kaikissa mahdollisissa kunnan, seutukunnan, talousalueen ja maakunnankin tehtävissä. Olin risteyasemalla miettimässä mitä seuraavaksi.

Vaalivalvojaisia vietimme Riihimäen Seurahuoneella. Minulla illasta ei valitettavasti juuri kuvia ole ja muistikuvatkin hataria. Taisi jännittää sen verran. Kello 20 kun ennakkoäänten määrä kerrottiin räjähti sali. Nopea laskenta osoitti, että nyt ollaan lähellä menossa läpi ja kun ääntenlaskenta eteni niin käsitys vahvistui ja Seurahuone täyttyi. Väkeä tuli ympäri Hämettä paikalle jännittämään ääntenlaskennan etememistä ja tolppa nousi – oli palkkapäivä.

Järjestyksessään 9. Oikea Suunta -seminaari alkoi Vanajanlinnan lounaalla ja sitten Ryti-salissa Ulko- ja turvallisuuspolitiikan seminaarilla.

Tarkkaan en muista monelta läpimenoni ns varmistui, mutta tunnelma oli ikimuistoinen ja vahva. Olimme tehneet vaalipäällikköni Riku Bitterin johdolla kampanjatiimin kanssa ison ihmeen. Iso työ ja tahto veivät meidät maaliin ja olin ja olen edelleen hämmentynyt tuosta kaikesta. Ja ennen muuta ikionnellinen ja kiitollinen.

Kampanjani oli poikkeuksellinen ja se sai liikkeelle yhden ehkä koko Hämeen eduskuntavaalihistorian suurimman julkisen tukijoukon. Olen heille ja teille jokaiselle kiitollinen. On vaikea ymmärtää sitä miten paljon olitte ja olette olleet valmiita tekemään minun hyväksi ja yhteisen tavoitteemme hyväksi .

Tänään tuosta hetkestä on tasan 10 vuotta! Suuri kiitos teille kaikille. Joukostamme on osa matkan varrella poistunut ja heitä muistan tänään, monia uusia tuolloin vielä pieniä lapsia on tullut mukaan tiimiin 2011 ja 2015 eduskuntavaaleissa ja vaalien välilläkin. Joukkueemme on kasvanut ja uudistunutkin ja saanut monenlaista aikaan ennen kaikkea yhdessä tehden.

‪Nyt sain kunnianosoituksen mikä vetää nöyräksi. Kriisinhallintaveteraanien myöntämä arvokkain lahja eli Taistelijan puukko! Kiitos Veljet joita arvostan, kiitän ja kunnioitan! #kriha #vaikeastikorvattavat #th10

Tänään järjestän Vanajanlinnassa Kansanedustajana 10 vuotta Juhlaseminaarin. Ulko- ja turvallisuuspolitiikkan ympärille keskittyvän seminaarin juontaa ystäväni Mirita Saxberg ja puhujina ja alustajina ovat kollegani Ilkka Kanerva, kriha-veteraani ja ystäväni Pekka Jylhä ja Maanpuolustuskorkeakoulun Venäjä-asiantuntija Juhani Pihlajamaa. Seminaari tulee olemaan ainutlaatuinen ja tunteikaskin. Katsotaan jos teille jotka ette mukaan ole ilmoittautuneet ja ette mukaan ole pääsemässä jos muutamia kuvia vaikka huomenna sieltä teille voisin välittää.

Illalla sitten on luvassa vielä Iltajuhla Vanajanlinnan juhlasalissa. Juhlapuhujana on eduskunnassa samaan aikanaan vieruskaverinani aloittanut nyt puolueemme puheenjohtajana toimina Petteri Orpo. Itseasiassa huomenna tulee Peterille täyteen tasan 1000 päivää ministerinä. Olen enemmän kuin iloinen ja onnellinen Petterin upeasta urasta ja yhteisestä ajastamme ja ystävyydestämme. Siihen matkaan mahtuu pettymyksiä ja yhdessä juotuja tuoppeja ja henkilökohtaisia suruja ja ilojakin. Mutta päällimmäisenä yhteinen hieno ystävyys ja aika tehdä ja olla tekemässä.

Illan juhlassa esiintyy myös minulle rakkaaksi tullut Lopen naiskuoro Timotei ja uskoisin, että myös eduskunnan mentorini Benkin jotain tulee sanomaan. Ja illasta vastaavat Mika Vilenius ja Jarno Hatakka tulevat varmasti myös osaltaan jotain yllätyksiäkin tarjoilemaan.

Tämän tärkeän päivän vietän siis Vanajanlinnassa. Kiitos, että niin moni teistä on julkiseen kutsuuni vastannut myöntävästi ja tulette tänään mukaan juhlimaan kanssani. Päivä on minulle iso ja se on mukavampi kantaa ja sitä myöhemmin muistella teidän kanssa.

 

Kommentit