Tänään Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko Riihimäellä ja Lopella.

Blogi, perjantaina 19.10.2012

Sosiaali- ja terveysministerimme Paula Risikko vierailee tänään iltapäivällä ja illansuussa Riihimäellä ja Lopella. Risikko on paikalla Riihimäen Kahvila Korvassa klo 15-15.40 ja sitten Lopen Kahvila Korvassa kello 16-16.40. Aiheina varmasti hyvä vanhuspalvelulaki ja myös sosiaali- ja terveyspalveluiden laajempi tulevaisuus. Tervetuloa siis mukaan Riihimäelle, Lopelle tai kumpaakin. Kokoomus Kuuntelee.

Mutta ennen Risikon kanssa Hämeeseen suuntaamista suuntaan kuitenkin Hämeestä Helsinkiin. Eduskunnassa valiokunnat aamusta ja täysistuntokin vielä iltapäivällä. 

Aloitetaan aamu siis Aamupostilla ja Hämeen Sanomilla ja kupilla kahvia. Koneet lähtevät käyntiin.

Tänään muuten kotikunnassani Lopellakin hieno päivä muutenkin. Tällä valtuustokaudella osa oli kovalla innolla lopettamassa kuntamme kyläkouluja. Syntyi hieno kansanliike ja tahtotila pelastaa elinvoimaiset kyläkoulut ja siinä onnistuimmekin. Iso kiitos kyläläisille ja mm. sellaisille tekijöille kuin Pilpalassa asuva kunnanvaltuutettu Tiina Seppälä ja kyläläinen Liisa Salmela.

Tapahtumia on siis seurattu hieman kauempanakin. Tänään nimittäin tv-ryhmä Koreasta tulee Lopelle ja Pilpalaan tekemään juttua oman maansa televisioon siitä miten kyläkoulupelastettiin. Tiedän sivistysvaliokunnasta miten mm. Koreassa hyvää peruskoulujärjestelmäämme muutenkin seurataan ja arvostetaan ja hienoa, että nyt nostavat nämä pienemmät kyläkoulutkin esille. Varmasti mielenkiintoinen juttu tulossa ja tv-ryhmä kuvaa Pilpalan kyläkoululla ja haastattelee koulunväkeä, oppilaita ja opettajia, vanhempia ja myös Tiina Seppälä on hälyytetty Korean tv:tä varten. Miten siis lähidemokratia toimii hienosti maassamme ja kuntalaiset ja kyläläiset ja valtuutetut voivat oikeasti päättää asioista ja tehdä myös arvovalintoja.

Kyläkoulujen pelastaminen oli meille arvovalinta ja olemme nytkin luvanneet Lopen Kokoomuksen valtuutettujen ja ehdokkaittemme kanssa, että me sanomme jatkossakin Kyllä Kyläkouluille. Eli annetaan kylien ja kyläkoulujen kehittyä ja kasvaa rauhassa. Näyttää siltä, että tämä kyläkoulujen arvo ja merkitys alkaa jälleen saada laajemminkin sitä arvostusta mikä sille kuuluu.

Itse nimittäin pelkään, että monessa kunnassa vielä harmitellaan joskus sitä, että kaikki kyläkoulut on lopetettu ja lapset pakattu isoihin taajamakouluihin. Linja-autoissa sitten piskuiset lapset viettävät monta tuntia päivässä ja samaan aikaan elävä maaseutu näivettyy. Me teimme Lopella toisenlaisen ratkaisun ja uskon, että se on oikea.

Mielenkiinnolla jään odottamaan kaukaa Koreasta tulevan tv-ryhmän juttua Lopen Pilpalan koulusta.

Mutta nyt minä jo Helsingissä ja puolustusvaliokunta kutsuu. Ensi vuoden budjetti sieltä lausunnolta tänään valmiiksi. Vielä hieman väännetään.

Kohta täysistuntoon ja nyt jo takana puolustusvaliokunta ja ulkoasianvaliokuntakin. Perjantain tapaan hieman lyhyemmät kokoukset, mutta isoja asioita eteenpäin. Kummassakin tänään käsittelyssä mm. ensi vuoden talousarvio. Eli pian eduskuntaviikko paketissa ja sitten Paula Risikon kanssa Hämeeseen. Ja illalla sitten Helsinki International HorseShowhun. Aloitetaan viikonloppu hevosvoimilla.

Kello 18.33 ja nyt Hartwall Areenalle ja HorseShow. Mutta lyhyesti. Aivan mahtavat vierailut Paula Risikolla ensin Riihimäelle ja sitten Lopelle. Ainakaan Lopella en muista koskaan olleen ministeriä kuulemassa näin paljoa väkeä ja ei Risikko kyllä nytkään pettänyt. Takuuvarmaa ja osaavaa johtajuutta ja tekemistä tarjoaa aina ja on tärkeää, että nyt Sosiaali- ja terveysministeriön ykkösministeri on todellakin tällainen tekijä. 

Mutta nyt mentävä. Lisään kuvia enemmän tänne viikonlopun aikana myös ministerin vierailusta. Mutta nyt vain suuri kiitos Paulalle ja ennen muuta kaikille vieraille niin Riihimäellä kuin Lopellakin. Kahvila Korvat olivat todellakin täynnä viimeistä paikkaa myöten ja Lopella väkeä seisoi joka puolella kun penkit loppuivat kesken. Hyvä niin. Toisaalta.

Kello jo lauantain puolella ja juuri Helsinki International HorseShown perjantaipäivä päätöksessä. Hienot kilpailut ja oli mukava nähdä niin Ypäjän Hevosopiston kuin SRL:nkin väkeä. Paljon keskusteluja ja ideoita kisojen lomassa ja katsotaan mitä saamme vielä aikaan. Mutta nyt nukkumaan. Huomenna jatkamme.

Kommentit