Taiteiden yö voisi olla kuin Ravintolapäivä – Helsingin ja Hämeenlinnan Taiteiden yön jälkeen tänään vuorossa Riihimäen Taiteiden Yö

Blogi, perjantaina 01.09.2017

Helsingissä juhlittiin pari viikkoa sitten jo 29. kerran Taiteiden Yötä. Muistan jo lukioaikana käyneeni siellä ja niin olin tänäkin vuonna. Helsingin jälkeen Taiteiden yötä vietettiin Hämeenlinnassa ja tänään sitten vuorossa oli Riihimäen toinen Taiteiden yö. Aikanaan muuten Lopellakin vietettiin taiteiden yötä. Siitä taitaa olla aikaa kanssa reilu 25 vuotta. Mutta näiden lisäksi Taiteiden öitä on vietetty ympäri Suomen ja niin vietetään tänäkin syksynä.

Tänä vuonna Riihimäen Taiteiden yö laajeni hienosti keskustasta ympäri kaupunkia. Nähtävää ja koettavaa oli vanhalla Lasitehtaalla, uudistuneessa Cafe Feeniksissä ja sen Hämeenaukion terassilla ja myös Taidemuseolla ja Kino Sampolla ja monessa muussa. Väkeä kivasti liikkeellä ja kaikki hyvällä mielellä ja hyvällä hengellä.

Eilen illan pimetessä mietin, että voisiko tästä Taiteiden yö -jutusta tehdä samanlaisen popup-tapahtuman kuin esimerkiksi Ravintolapäivät ja Unelmien Liikuntapäivät ovat? Jos tapahtuma olisikin valtakunnallinen ja jokainen voisi avata vaikkapa Taiteiden yö -kaupunkitapahtumien jälkeen popup-tapahtumailtana oman kotinsa, pihansa, yrityksensä tai vaikkapa kesämökkinsä taiteelle. Eli ei siis unohdettaisi nykyisiä monien kaupunkien hienoja omia tapahtumailtoja vaan niiden perään voisi olla tällainen kaikkien yhteinen popup-taiteiden yö. Uskoisin, että monesta pienestäkin paikasta löytyisi muutama kohde tällaiseen iltaa ja eihän se vaatisi muuta kuin pianon tai laulajan tai pihaliidut katutaidetta varten. Käsityön taitajia löytyy kaikkialta ja taidemaalareita ja tekijöitä moneen ympäri Suomenmaan. Olisiko tässä ideaa?

Taidehan kuuluu meille kaikille ja olisi kiva nähdä mitä kaikkea osaamista ja tekemistä ihan kotinurkista vaikkapa naapuritalosta voisi löytyä ja paljastus. Tiedätkö sinä naapurisi musiikkilahjoista tai salaisesta kellaritaidemaalarista?

Iso kiitos nyt Riihimäelle hienosta Taiteiden yöstä. Riihimäki on Kulttuurikaupunki isolla koolla ja se näkyi tässäkin illassa.

Huomenna sitten Kesäkiertueeni jatkuu perinteisesti Kärkölän Maalaismarkkinoille! Kivat markkinat minne kannattaa ajella kauempaakin!

 

 

 

Kommentit