Suvi Lindenille vankkaa tukea – Joka toinen kannattaa Ylen rahoittamista verorahoilla

Uutiset, perjantaina 19.03.2010

Aamulehti kertoo, jopa joka toinen, 48 prosenttia suomalaisista, kannattaa Yleisradion rahoittamista valtion budjetista. Taloustutkimuksella teetetyn kyselyn mukaan viestintäministeri Suvi Lindenin esittämä budjettirahoituksen kannatus on kasvanut. Aamulehden kysely tukee Lindenin näkemystä siitä, että budjettirahoitus koetaan oikeudenmukaisemmaksi kuin kaikille samansuuruinen ja pakollinen mediamaksu.

– Varsin odotettu tulos. Itse uskoin, että tuki olisi voinut olla vieläkin vahvempaa. Katsotaan nyt miten eduskuntaryhmät päättävät. Jos sopu vahvasta kompensaatiosta mediamaksun oikeudenmukaistamiseksi ja hallinnon uudistaminen etenee niin ehkä silloin olen valmis miettimään myös tällaista ratkaisua, totesi Timo Heinonen, mutta painotti, että hänestä maksukompensaation pitäisi ulottua myös opiskelijoihin ja erityisryhmiin keskusteluissa esillä olleen toimeentulotukiperusteiden kompensaation sijaan.

Mediamaksu sai Aamulehden kyselyssä vain 17 prosentin kannatuksen jääden myös nykyisen tv-lupamaksujärjestelmän taakse. Nykyjärjestelmää kannatti joka viides tutkimukseen osallistuneista.

Samassa kyselyssä 40 prosenttia vastaajista totesi viestintäministeri Suvi Lindenin tehneen oikean ratkaisun jäädyttäessään mediamaksu-suunnitelmat.

– Ministeri Linden on saanut erittäin vahvaa tukea toimilleen ja palaute määrä on ollut hänelle itselleen valtaisa, mutta myös meille muulle. Mediamaksu koettiin esitettynä tasasuurena ja pakollisena hyvinkin epäoikeudenmukaiseksi ja Lindenin ratkaisua on kiitelty, totesi Heinonen.

Aamulehden tuoreeseen kyselyyn vastasi reilu 1000 suomalaista.

Kommentit