Riihimäen aseman peruskorjaushankkeeseen vauhditusta

Uutiset, perjantaina 19.03.2010

Kanta-Hämeen kansanedustajat yli puoluerajojen vaativat ministeriltä toimia Riihimäen rautatieaseman peruskorjauksen vauhdittamiseksi. Erityisen tärkeänä kansanedustajat näkevät esteettömän liikkumisen asemalla. Riihimäen kaupunki yhteistyökumppaneineen onkin panostanut vahvasti asemanseutuun ja liikennöintiin viime vuosina, ja hämäläisten edustajien mielestä myös rautatieasema tulisi saattaa samalle tasolle.

Ministeri Vehviläinen myöntää, että tehdyssä esteettömyyskartoituksessa todettiin puutteita Riihimäen asemalla. Liikennevirastolla onkin käynnissä Helsinki-Riihimäki rataosuuden suunnittelu ja samassa suunnitelmassa myös Riihimäen laitureita esitetään korotettaviksi. Korjauksen aikataulua ja rahoitusta ei kuitenkaan ole vielä päätetty, ja pieniä parantamistöitä pyritään tekemään ensi tilassa.

– Ministeriöllä on tiedossa Riihimäen aseman ongelmat, ja tämän kohteen tulisi löytyä lähiaikojen investointisuunnitelmasta. Tulemme jatkamaan hämäläisten kansanedustajien kanssa työtä tässäkin asiassa ja pitämään aihetta esillä, kertoo Timo Heinonen (kok).

Ehdotuksen ministerille allekirjoittivat Timo Heinonen, Risto Autio, Satu Taiveaho, Päivi Räsänen, Johannes Koskinen ja Kirsi Ojansuu.

Kommentit