Suomi 100 Kansanedustajat Kouluissa kiertue lähti vauhdikkaasti käyntiin omalta koululta

Uutiset, torstaina 19.01.2017

Kansanedustaja Timo Heinonen aloitti Kansanedustajat Kouluissa -kierroksen maanantaina 16.1.2017 omalta koululta, Lopen Kirkonkylän koululta.
-Suomi100-vuoden Koulukierrokseni halusin aloittaa Lopen Kirkonkylän Koululta. Koulu on siis se sama missä aikanaan 1980-luvulla oman koulutieni oppilaana aloitin ja johon myöhemmin palasin opettajaksi, Timo kertoo.

Oppilaat odottivat jo innolla kansanedustajaa ja olivat valmiiksi laatineet kysymyksiä. Heitä kiinnosti mm. kansanedustajan palkka, unelma-ammatti, lempiväri, työpäivien pituus ja jos Lopelle voisi rakentaa omaa jäähallia.

Lopen Kirkonkylän koululta Timo jatkoi Launosten koululle, jolla myös on erityinen merkitys hänelle.
– Launosten Koulu oli ensimmäinen koulu mihin pääsin töihin valmistuttuani opettajaksi. Aulis Kolin palkkasi nuoren maisterin kouluunsa ja tuo ensimmäinen syksy on ollut ja on ikimuistoinen, Timo muistelee.

Täälläkin lapset olivat ajan tasalla poliittisista tapahtumista ja tunnistivat hyvin Suomen pääministerin ja kuinka monta kansanedustajaa eduskunnassa on.  Donald Trumpinkin nimi esiintyi oppilaiden joukossa.

Viimeinen kouluvierailu maanantaille päättyi Riihimäen Lasitehtaan kouluun kansanedustaja Aino-Kaisa Pekosen kanssa.
– Olemme kierrelleet monet koulut yhdessä kollegani Aino-Kaisa Pekosen kanssa aikaisemmin ja nytkin sopineet kouluvierailuja yhdessä, kertoo Timo.
Koulun rehtori Sirkka Ojaniemi otti iloisesti vastaan kansanedustajat ja heitä odotti iso yleisö täpärine kysymyksineen.

Heinosen kouluvierailut jatkuivat tiistaina 17.1.2017 Hämeenlinnan Yhteiskoulussa 9-luokkalaisten kanssa ja Lahden Jalkarannan alakoulussa.
– Upeaksi oli remontoitu koulut. Oppimisympäristö ja oppiminen olivat modernia ja tätä päivää, Timo sanoo. Oppilaat olivat hyvin perehtyneet ja niin innokkaita esittämään kysymyksiä, että aika loppui kesken.

Kansanedustajat kouluissa –kiertue jatkuu Timolla perjantaina, jolloin hän vierailee Kiipulan Ammattiopistossa.

Kommentit