Suomen Taitoluisteluliitto tekee upeaa työtä – Taitoluistelun GP-kisa loihdittiin hetkessä kuntoon

Blogi, lauantaina 03.11.2018

Tänään oli hieno päästä seuraamaan taitoluistelun kovinta GRand Prix -kisaa Helsingin Jäähalliin, Suomen Taitoluisteluliitto sai vasta kesäkuun lopussa ISU:lta eli Kansainväliseltä luisteluliitolta järjestettäväkseen taitoluistelun GP -kilpailun, kun Kiina ilmoitti peruvansa järjestämisvastuu. Kiina vetosi tuleviin olympialaisiinsa, mutta tosiasiassa taustalla tai syynä taisi olla se, että Korean olympialaisten jälkeen kaksi kiinalaistuomaria hyllytettiin puolueellisuutensa johdosta. Mene ja tiedä.

Mutta meidän Taitoluisteluliitto tarttui toimeen ja tekivät kaiken vielä parhaiten maailmassa. Kisoille kehitettiin myös oma mobiilisovelluskin ja katsotaan tuleeko siitä vielä myös myyntituotekin muillekin vastaavien kisojen järjestäjille. Hienosti se toimi ja pysyttiin hyvin selvillä mitä tapahtui ja mitä itseasiassa kukin tuomarikin pisteitä luistelijoille antoi. Lajin läpinäkyvyyttä on lisännyt myös merkittävästi se, että nykyisin kaikkien tiedossa on tuomarikohtaisesti se mitä kukin tuomari pisteitä on antanut.

Tänä viikonloppuna Suomessa järjestettiin siis yksi kauden kuudesta GP-osakilpailusta. Kyseessä oli samalla taitoluistelun historian ensimmäinen Suomessa järjestetty aikuisten sarjan Grand Prix osakilpailu ja kilpailu toikin Helsingin jäähalliin kaikkiaan noin 60 maailman parasta taitoluistelijaa niin jäätanssissa, pariluistelussa kuin naisten ja miesten yksinluisteluissakin.

Pyongchangin olympialaisissa kultaa voittanut japanilainen Yazuru Hanyu luisteli tänäänkin lähes täydellisesti. Huomenna saattaa luvassa olla tämän päivän lyhytohjelman 106,69 pisteiden jälkeen ehkä myös uusi maailmanennätyskin. Hanyu toi Helsinkiin myös tuhansia japanilaisia fanejaan ja jää oli täynnä kukkia ja pehmoleluaja lähes täydellisen kisavedon jälkeen. Kakkosena sunnuntaina luisteltavaan vapaaohjelmakilpailuun lähtee ennätyspisteitään roimasti parantanut Tšekin Michal Brezina, joka sai ohjelmastaan 93,31 pistettä. Kolmantena lyhytohjelmakilpailussa on Kiinan Boyang Jin 85,97 pisteellä.

Meidän luistelijoista Valtter Virtanen ei onnistunut kotiyleisön edessä. Paineet ehkä liian suuret ja pisteet vaatimattomat 48,16. Peräti parikymmentä pistettä vähemmän kuin hänen kauden parhaansa. Virtasen luistelu jätti miehen muutenkin vaikean kauden jälkeen tämän päivän viimeiseksi yhdentoista luistelijan joukossa.

Eilen kotiyleisöä kuitenkin hemmoteltiin jäätanssiparimme Juulia Turkkilan ja Matthias Versluiksen johdolla. Pari luistelu ennätyspisteensä uran ensimmäisessä GP:ssä. Helsingin Jäähallissa nähtiin vielä kahdeksan paria vapaaohjelmassa ja myös naisten vapaaohjelmakilpailulla. Emmi Peltoselle ja Viveca Lindforsille, Helsinki Grand Prix oli uran ensimmäinen GP-kilpailu ja lyhytohjelman jälkeen Peltonen oli sijalla viisi ja Lindfors sijalla kymmenen.

Hyvin siis myös suomalaisluistelijoita mukana ja työ tuottaa tulosta. Toivottavasti siellä Pekingin kisoissa nähdään sitten useampikin suomalaisluistelija. Koreassa siniristilipun heiluttaminen oli vain Emmin varassa ja siellähän me lippua liehutimmekin. Mutta toivottavasti Pekingissä sitten jo useampikin luistelija. Ja hemmotellaanhan meitä luistelun ystäviä jo jälleen ensi keväänäkin kun Helsingin jäähallissa luistellaan muodostelmaluistelun maailmanmestaruuksista. Silloin toivottavasti Maamme-laulukin soi.

Iso kiitos Taitoluisteluliitolle hienoista kisoista ja upeista järjestelyistä. Hienoa pr-ää jälleen maallemme ja osoitus siitä, että meillä järjestetään maailman parhaita arvokilpailuja lajissa kuin lajissa ja aina keskipisteenä itse urheilu.

….

Seurakuntavaalien vaalikahvit Villa Kanttorilassa

Aamulla ehdin ennen Helsingin kisoja käydä myös Pyhäinpäivän kirkon menojen jälkeen järjestelyillä Seurakuntavaalikahveilla. Anne Lukanan johdolla Villa Kanttorilassa oli kahvipannu kuumana ja kahvipöytä täynnä makeita ja suolaisia herkkuja. Väkeäkin kivasti liikkeellä ja mukavia keskustelujakin. Olipa pitkästä aikaa kiva olla itsekin vaalikahveilla ihan vaan äänestäjänä. Vähän täytyi ehdokkaita tentatakin. Hyviä ehdokkaita paljon ja erittäin iloinen olen, että meidän listalla on jälleen nuortakin voimaa kun ehdokkaaksi lähti seurakunnan nuorisotyönohjaajaksikin opiskeleva Pieti Muhonen. Nuorissa on tulevaisuus! Mutta hienoja ja kokeneiltakin konkareita mukana ehdokaslistallamme ja olen varma, että sieltä löytyy jokaiselle hyvä ehdokas ja saadaan kirkkovaltuusto minkä käsissä kotikirkkomme on hyvässä huomassa huomennakin.

Nyt kello 17.35 ja vielä hautausmaalle. Käydään lasten kanssa isovanhempien ja rakkaiden tätien ja Pekka-enon haudoilla. Kiitollisin mielin.

 

Kommentit