Sunnuntai, 29.11.2009

Blogi, sunnuntaina 29.11.2009

Aivan mahtavan upea oli eilinen Lopen Yrittäjien Yrittäjäjuhla. Kotikunnassani on erittäin aktiivinen yrittäjäjärjestö ja vuosittain tämä juhla aina yksi toimintamme kohokohdista. Tämä oli siis jo neljäs yrittäjäjuhla minulle tänä syksynä, mutta itseasiassa tämä se omin eli olen itsekin Lopen Yrittäjien jäsen ollut pitkään ja mukana muussakin toiminnassa noin rivijäsenenä. Laukkasen Jarmon rooli yrittäjiemme johdossa on ollut hyvin merkittävä ja myös siinä, että vuosi vuoden jälkeen näihin juhliin tulee noin satakunta yrittäjää juhlimaan yhdessä ja juhlistamaan yhdessä päättyvää tekemisen vuotta. Kohokohta illassa on tietenkin Vuoden Yrittäjän palkitseminen ja tällä kertaa huomionosoitus kohdistui Lopen Apteekkiin ja sen apteekkari-yrittäjään Hanna-Maija Heikinheimoon. Hanna-Maija on kerännyt nyt oikeastaan kaikki mahdolliset tunnustukset Lopen Uupuneen arvosta aina erilaisiin asikkaiden valitseemin palkintoihin mitkä usein liittyneet hyvään palveluun. Ja vaikka itse onneksi aika vähän olen apteekin palveluita tarvinnut niin sen mitä olen, olen aina ollut tyytyväinen palveluun ja apteekkimme mukavaan tunnelmaan. On helppo yhtyä kehuihin ja kiitoksiin mitä apteekkimme siis on kerännyt.

Kiitokset myös eilisen juhlan hienosta tunnelmasta kuuluu musiikista vastanneelle monitaituri Kare Aspille. Karehan on yksi yrittäjäyhdistyksemme puuhamiehiä ja freelancer-yrittäjätoimittaja, mutta myös mainio muusikko ja tunnelma pysyikin katossa koko illan. Myös tuttu taikuri Risto Leppänen oli jälleen erinomainen ja tietenkin hienoon juhlaan kuuluu aina juhlapuhe ja sekin tunnelmaan sopiva ja painavaakin asiaa sisällä pitänyt. Puheen siis piti Hyvinkään kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja Suomen Yrittäjien hallituksen jäsen Antti Rantalainen. Mutta siis hieno päätös yrittäjäjuhlien sarjalla koko Hämeessäkin ja Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka kehuikin omissa sanoissaan loppilaisten tapaa tehdä ja sitten juhlia. Olen samaa mieltä.

Mutta nyt jo kello hieman yli yhdeksän ja aika tarttua uuteen päivään. Nyt Pekkalan mökille istutuspuuhiin. Maan kun on edelleen sula ja vettäkin riittää niin parempaa istutuskeliä ei voisi ollakaan vaikka jo siis joulukuu ovella. Tänään Pekkala saa yhden kuusen ja joukon marjapensaita. Matkaan. Illalla sitten Lopen Yrittäjien Antin Adventti Lopen torilla. Nähdään siellä.

…..

Mukava päivä takana. Pekkalan mökillä istuttelin kuusia ja viinimarjapensaita ja hieman pihatöitä muutenkin jatkoin. Raittiissa ilmassa oli mukava puuhastella ja aivan upea oli pieni hetki kun metsän puiden lomasta aurinko loi säteensä. Kiilteli märkä metsä kauniisti. Sitten pikkujoulupäivällinen vanhemmillani ja illalla Antin Adventtiin. Lopen torillla on kohtuullisen kivasti väkeä liikkeellä ja pimeydestä ja nihkeänkosteasta säästä huolimatta ihan mukavaa joulunkin tunnelmaa. Perinteinen Lopen Mieslaulajien lauluhetki sytytti sitten kuuset torille ja kunnantalomme edustalle ja Ainolan Kallen johdolla Tiernapojat kruunasivat ohjelmantäyteisen illan. Muistelin miten aikaan yläasteaikaan Kalle opetti meille pojille Tiernapojat esityksen ja sen vaativahkot laulut ja sen jälkeen jonkin verran keikkaa heitimmekin. Ja laulut edelleen hallussa. Mukavia muistoja. Torilla riitti väkeä ja olikin mukava eilisen Hollan Joulumarkkinapäivän jälkeen jatkaa joulutunnelmissa nyt kotikunnan torilla. Tästä joulua kohden.

On mukana miten nykyisin ihmiset tulevat mitä erilaisemmissa paikoissa keskustelemaan. Eilenkin yksi mies tuli hihasta nyppäämään Riihimäellä ja halusi kertoa surullisen tarinansa miten hedelmäpelit ja RAY veivät hänen rahansa ja sitä kautta melkeimpä terveydenkin. Koskettava tarina ja taskussa eiliseltäkin päivältä olikohan se kuudensadan euron velkalappu. Pieniä summia monelta kaverilta ja tuttavalta oli eilenkin uhkapeleihin lainattu. Toivoin toimia pakonomaisen pelaamiskierteen katkaisemiseksi ja lupasikin aiheeseen hieman syventyä. Tällaiset tarinat laittavat aina pohtimaan ja miettimään ja jotain on varmasti syytä tehdä. Ehkä hieman samanlainen oli aikaan tarina jonka kuulin pikavipeistä ja toinen alaikäisen lapsen nimiin tehdyistä postimyyntitilauksista. Pikavippeihin saimmekin jo korjausta, mutta tuossa toisessa vielä työtä riittää. Mutta kiitos teille, että nostatte tällaisia arjen asioita esille ja kun ne tulevat tietoon ja niihin myös halutaan tarttua niin usein myös oikeita askeliakin voimme ottaa.

Mutta nyt siis jo torilta takaisin kotona. Muutamat ystävät kävivät adventin glögeillä ja nyt vapaailta. Huomiseksi tuli ylimääräinen täysistunto eduskuntaan se vie minut nyt poikkeuksellisesti jo huomenna Helsinkiin. Sitten illansuussa Lopen kunnanvaltuuston talous- ja strategiailta ja siitä se uusi viikko sitten lähteekin liikkeelle. Tuo yllätyksenä tullut täysistunto tarkoittaa sitä, että huominen suunniteltu Hyvinkää-Riihimäen talousaluetoimikunnan kokous jää minulta nyt väliin. Asioita tänään kävimme tosin jo läpi ja sovimme, että huomenna vielä hieman tsekkaamme miten asiat voisivat edetä.

Kommentit