Sunnuntai, 26.11.2006

Blogi, sunnuntaina 26.11.2006

Sunnuntai aamu Jyväskylässä. Eilen AKK Motorsportin juhla- ja mitaligaala Paviljongissa. Oli hieno juhla jälleen saatu aikaan ja paikalla oli lähes 1000 moottoriurheilijaa ja moottoriurheilun ystävää. Vuoden suomalaisen autourheilijan arvonimen sai Fordin ralliässä Marcus Grönholm,
joka sijoittuu kuluneella kaudella Rallin MM-sarjassa toiseksi. Onnittelut Marcukselle vaikka mies itse totesiki, että mieluummin tällaisen palkinnon pokkaisi maailmanmestarina.

Vuoden autourheiluteosta vastasi Grönholmin tallikaveri Mikko Hirvonen, jolle
luovutettiin Tapio Wirkkalan suunnittelema Hans Laineen muistopalkinto. Palkinto myönnettiin ensimmäisen kerran 1972, jolloin saajana oli Leo Kinnunen.

….

Tänään Asikkalan kokoomuksen syyskokous Vääksyssä. Sain kutsun tilaisuuteen ja nyt kun tuo sopii hyvin matkanvarrelle niin ajattelin viettääkin päivän täällä Jyväskylän alueella ja sitten kotimatkalla kello 18.00 Vääksyyn.

Tänään aamulla uutiset kertoivat, että maamme hallituksen heilahtelu jatkuu. Viime kevään mielipidemittauksiin verrattuna suurin muutos oli tapahtunut ny sosialidemokraattien suhtautumisessa hallitukseen. Vain 44 prosenttia SDP:n kannattajista oli tyytyväisiä hallituksen toimintaan.

Vajaa puolet suomalaisista yleisesti luottaa hallitukseen. Mielenkiintoista nähdä miten hallituksen kannatus muuttuu, kun nyt esillä opposition toimesta erittäin isoja ja tärkeitä asioita mitkä repivät myös hallituspuolueiden rivejä niin kuin eilen kirjoitin.

Seuraava koitinkivi ensi viikolla, kun hallitus vastaa seuraavaan välikysymykseen.

….

Nyt kaupoille ja sitten Vääksyyn…

….

Kello 22.25 ja reilu tunti sitten kotiin. Päivä Jyväskylässä meni mukavasti. Kävelykadun kaupat tuli kierrettyä tarkkaan ja kahden jälkeen lähdimme kotimatkalle. Aikaa poltimme vielä matkallakin ja olimme hyvissä ajoi Asikkalan Vääksyssä. Kunnantalolla alkoi Asikkalan kokoomuksen syyskokous kello 18.00 ja paikalla oli kuusi kansanedustajaehdokasta. Oli erityisen mukavaa olla ainoana kanta-hämäläisenä ehdokkaana päijät-hämäläisten joukossa. Halusinkin korostaa erityisesti sitä, että Hämeen kansanedustajien tulee ajatella koko vaalipiiriä eikä vain jotain omaa tiettyä aluetta. Tämän takia erityisesti halusin olla paikalla.

Päijät-hämäläiset ehdokkaamme Sari, Tuija, Merja, Kalle ja Ilkka tunsivat tottakai alueen asiat hyvin, mutta olikin äärimmäisen mielenkiintoista peilata tilannetta Riihimäen seutukunnan ja osittain myös Hämeenlinnan seudun tilanteeseen.

Keskustelun aiheet liikkuivat yrittäjyydestä kunta- ja palvelurakenneuudistukseen ja kuntien väliseen yhteistyöhön. Minulle mieluisia aiheita. Yrittäjyysasioissa korostin tuttuja teemojani mm. työllistävästä veropolitiikasta, työllisyystavoitteesta ja siitä että vain menestyvä yritys työllistää ja, että hyvin hoidettu elinkeinopolitiikka on kunnan parasta sosiaali- ja yleistä hyvinvointipolitiikkaa. Tärkeäksi koen, että sukupolvenvaihdoksia yrityksissä helpotetaan mm. verotuksesta luopumalla, työn sivukuluja tulee keventää, työn verotuksen alentamista jatkaa. Nämä ovat asioita jotka luovat elinvoimaa ja jatkuvuutta.

Saamani palaute oli rohkaisevaa. Päijät-hämäläiset kiittelivät, että olin ainoa paikalla heidänkin järjestämässä tilaisuudessa ja osa lupasi tehdä myös työtäkin eteeni. Kiitos siitä.

Kahdeksan aikaan pääsimme Mikan kanssa kotimatkalle. Vääksystä Lahden kautta Lopelle ja nyt jo kotona. BB juuri katsottu eli vähän sellaista kevyempääkin tähän iltaan 🙂

Kotimatkalla ehdin vielä käydä muutaman tärkeän puhelinkeskustelun kuntamme asioista ja sopia muutamia tulevan viikon juttuja. Huomiseksi mm. yhden tärkeän lehtihaastattelun.

Nyt kuitenkin nukkumaan…

Kommentit