Sunnuntai, 24.12.2006

Blogi, sunnuntaina 24.12.2006

Jouluaatto 24.12.2006. Lunta ei nimeksikään, mutta ei anneta se häiritä joulutunnelmaa. Tänään meillä hyvin perinteinen joulu. Päivällä puoliltapäivin vanhemmilleni kuuntelemaan joulurauhan julistus ja riisipuurolle. Illansuussa joulukirkkoon Aattohartauteen ja sen jälkeen illanviettoon lapsuuden ja nuoruuden kotiini.

Tuosta Turun Joulurauhan julistuksesta eilen oli uutissa mielenkiintoista tietoa. Perimätiedon mukaan keskiajalta jatkunut perinne joulurauha on jäänyt julistamatta Turussa vain muutaman kerran. Tietojen mukaan vain Ison vihan aikana 1700-luvun alkupuolella, Turun piirityksen aikana 1809, kansalaissodan alla 1917 ja talvisodan aikana vuonna 1939 ei Turku olisi joulurauhaa julistanut.

Nyt jouluaamun askareisiin ja joulusaunaan. Oikein mukavaa ja hyvää joulua Teille kaikille! Nautitaan ja rentoudutaan.

….

Jouluaatto vietetty perinteitä vaalien – joulurauhan julistus, riisipuuro, kuudentoista jouluhartaus Lopen kirkossa ja sitten joulupöytä ja lahjat. Jouluyön kruunasi vielä Jouluyö Juhlayö Timotein jouluyön sävelhartaus 23.30. Kirkko yölläkin täynnä ja viimeinen rovasti Raimo Nisosen perheensä kanssa vetämä kuudentoista jouluhartaus veti myös kirkon täyteen. Siinä oli tänä vuonna jotain erityistä tunnelmaa – viimeinen kerta – kymmenien vuosien perinne tässä muodossa päättyi.

Huomenna joulupäivä kotona ja päivällä vielä vanhemmilleni syömään. Illalla sitten kohti Lappia – lyhyelle lomalle vuoden lopuksi.

Kommentit