Sunnuntai, 22.02.2009

Blogi, sunnuntaina 22.02.2009

Eiliset opetusministeri Henna Virkkusen puheet opintotukikokonaisuuden kehittämistarpeista ja opintorahan korottamisesta ovat saaneet erinomaisen vastaanoton. Eilen minullekin useampi palaute ja myös keskustelukin täällä Mikkelissä ja kiitosta Henna sai. Niin kuin eilen totesin olen täysin samaa mieltä ja meidän tulee jatkaa kokonaisuuden kehittämistä niin, että se ottaa huomioon erilaiset opiskelutilanteet mm. opiskelun perheellisenä. Myös vapaatulonrajoja pitää minusta jatkossakin kehittää tai itse olisin valmis ne jopa poistamaan. Olen puhunut pitkään jo opintotuesta ns. ”tuotantotukityyppisenä” eli muut tulot eivät vaikuttaisi vaan vain se, että opinnot etenevät vaaditulla tahdilla. Eli tulosta yhteiskunnan käyttöön syntyisi näin. Mutta työ siis jatkuu ja ehkä yksi hyvä tavoite voisi olla myös tämän etuuden indeksisidonnaisuus. Nythän hoidamme jo mm. lapsilisät indeksisidonnaisiksi eli niiden kehitys seuraa tulevaisuudessa hintojen kehitystä ja sellaista automaattista jälkeenjääneisyyttä ei enää pääse syntymään. Kova juttu jota olemme odottaneet ja luvanneet pitkään ja nyt saimme sen kuntoon.

Tänään laskiaisriehoja ja vapaapäivä. Nyt vielä Mikkelissä, mutta kohta auton nokka kohti Hämettä.

….

Upea laskiaispäivä takana. Pieni kiva pakkassää ja hieman jopa aurinkoakin ja valtavasti väkeä Joentakana Lopen SM-rallisprintissä. Olikin mukava työviikonlopun jälkeen viettää vapaata ja nauttia vain yhdessäolosta ja upeasta tapahtumasta. Kiitokset siis Lopen UA:lle ja koko kylän väelle ja erityisesti Kerovuoren Marjalle perheensä kanssa. Puitteet olivat mahtavat ja Loppi isännöi tyylillä ja perinteitään kunnioittaen motorsportin huipputapahtumaa.

Mutta vapaapäivä siis näin mukavasti takana. Kummilapsia kiersimme tuossa myös moikkaamassa. Kummipoika ei kotona ollutkaan. Jääkiekko taisi viedä, mutta Elisa ja Venla olivat. Venla tosin kilttinä ja tunnollisena koululaisena heti loman alkajaisiksi kovassa kuumeessa. Toivotaan, että helpottaa ja pääsee Venskikin talvilomasta ja upeasta talvista nauttimaan. Kummisedällä sen sijaan edessä äärimmäisen tiukka viikko. Huomenna Juhani Peltosen kirjallisuusseuran kokous ja sitten Helsingissä illansuu ja loppuviikko tiukasti töiden parissa. Käsittelyyn mm. viestinnän tietosuojalain muutos sekä suurena kokonaisuutena yliopistolain uudistaminen. Mm. ne siis nyt alkavan viikon isoja juttuja.

Kommentit