Sunnuntai, 21.12.2008

Blogi, sunnuntaina 21.12.2008

Odotan vielä lunta. Uskotaan ainakin, että saamme vielä valkean joulun. Se kruunaisi tämän joulun. Tänään ei siis kalenterissa mitään suunniteltua ja olikin mukava aamulla nukkua hieman pidempään. Iltapäivällä suuntaamme Sadun kanssa hänen veljensä pientä poikaa katsomaan Tampereelle ja jos kaikki menee hyvin niin ehkä illalla voisi olla jouluisan konsertin aika. Katsotaan miten tuo Tampereen matka mennee.

Hesari kertoi tänään, että tiukassa taloustilanteessa vastuunkantoa ja tiukkojakin päätöksiä arvostetaan. Puolueemme kannatus on edelleen kasvanut ja samaan aikaan demarien sulle mulle -jakopolitiikka näyttää tulleensa tien päähän. Demarien rinnalla keskustan kannatus on edelleen laskussa ja jopa tuo maaginen 20 prosentin raja lähestyy. Perussuomalaisten kannatus on meidän tapaan kovassa nousussa ja onkin mielenkiintoista nähdä missä kierteessä tästä kohti EU-vaaleja mennään. Mutta tärkeintä on se, että emme ryhdy elämään gallupeissa vaan teemme työmme mahdollisimman hyvin – on sitten kyse vaikeimmistakin päätöksistä. Joita niitäkiin varmasti jälleen tässä tulee eteen.

Tänään moni suuntaan myös joulunviettoon. Tai ainakin osa joululiikenteestä jakaantuu tällekin päivälle ja osa jo eiliselle ja perjantaillekin ja tietenkin sitten loppu alkuviikkoon. Muistetaan siis tänäänkin liikenteessä erityinen valppaus ja huomioon ottaminen. Tiehallinnon Operaatio Lumihiutale palvelee tänäkin vuonna meitä autoilijoita joulun ja uudenvuoden ajan liikenteessä. Itseasiassa nyt jo 20. kerran.

Autoliiton tiepalvelun numero on 0200 8080 ja puhelun hinta on 0,66 ¤+1,30 ¤/min+pvm. Numero on siis valtakunnallinen sekä ympärivuotinen ja ympärivuorokautinen. Se kannattaa merkitä muistiin jos vaikka itse tarvitsee apua tai jos joku lähimmäisistämme on tienpäällä hädässä. Ollaan siis yhdessä.

Kynästä -sivulle lisäsin tänään kirjoituksen liittyen lasten neuvolakäynteihin. Jos aihe kiinnostaa niin teksti siellä. Kommenttejakin saa antaa. Tästäkin.

…..

Juuri sellainen päivä mitä odotin. Ensin vain hetki kaupoilla. Mutta sielläkin mukavaa joulutunnelmaa ja minä itseasiassa nautin siitä vilskeestäkin. Mutta kyllä iltapäivä Tampereella Sadun veljen perheen kanssa oli parempaa ja parempaa oli myös illan joulukonsertti Lopen kirkossa. En paljon vedä kotiinpäin jos sanon, että meillä yksi maamme kauneimmista kirkoista ja minusta ehdottomasti kaunein ja juuri jouluna se jotenkin erityinen. Tänään Lopen Lapsi- ja Nuorisokuoro sekä Timotei järjestivät perinteisen joulukonsertin ja se toi joulua huomattavasti kolmea yötä lähemmäksi. Olen aikanaan itsekin laulanut sekä lapsikuorossamme, että ulkomaita myöten myös nuorisokuorossa ja täytyy sanoa, että tuolla jutulla aivan erityinen paikka sydämessäni. Toisaalta tänään oli ihastuttava katsella kun oma rakas kummityttö esiintyi ensimmäistä kertaa lapsikuorossa joulukonsertissa. Ja kyllä se ilme jolla hänen äitinsä Eeva katseli ihastuttavaa pientään niin oli jotain erityistä. Sellaista ”wetters original” -tunnelmaa. Tai Ilkka-Pappimme katse kun heidän Aino-pienokainen lauloi samaisessa kuorossa. Tai lukuisat muut äidit, isät ja isovanhemmat. Niin ja me kummit. Hieno tunnelma. Tänään ilta vain vapaata ja aikaa. Se tekee tämän päälle hyvää.

Kommentit