Sunnuntai, 20.01.2008

Blogi, sunnuntaina 20.01.2008

Keskustelu ikuisuuskysymyksen eli Ylen talouden ympärillä jatkuu. Jollain tavalla tuntuu siltä, että hommasta puuttuu pitkänaikavälin suunnitelmallisuus ja näin keskustelu ja kanavat pomppivat sinne tänne. Itse olen vahvasti sitä mieltä, että tarvittaisiin perustavaalaatua oleva uudistus ja sellainen uudistus jonka tuloksen kanssa Ylellä on mahdollisuus elää ja toimia ja toteuttaa sen päätöksenmukaista ja sille siinä annettua tehtävää. Omia ajatuksiani olen täälläkin useaan kertaa esittänyt ja en sitä nyt siinä mittakaavassa tee, mutta täytyy todeta, että tämä tosi-tv-sarja kuolevista on jotain sellaista mitä minun on vaikea ymmärtää ja ainakin Ylen ohjelmistoon. Sen ymmärrän, että erilaisista ihmisistä myös sairaista ja parantuneista tehdään dokumenttejä. Se on Ylenkin tehtävää. Mutta en ymmärrä nytkään sitä, että Hollanista ostetaan valmis ”raamattu” jonka mukaan sitten ohjelma Suomessakin on tarkoitus toteuttaa. Lasku on varmasti siemoinen aiheesta josta saa dokkareita tehdä aivan ilmaiseksi.

Mutta tämä asia mikä tänään on esillä on Aamulehdessä julkaistu selvitys Ylen hallintoneuvoston suhtautumisesta Ylen mainosrahotteisuuteen. Lehden mukaan selkeä enemmistö Ylen hallinnon kansanedustajista on valmiita harkitsemaan mainosrahoitusta yhtiön talousahdingon ratkaisemiseksi ja erityisesti kalliiden ja suurten tuotantojen suhteen. Lehdessä mainitaan mm. euroviisut ja olympialaiset. Vain kuusi 21 kansanedustajasta Ylen hallinnossa tyrmää ehdottomasti mainosrahoitteisuuden. Mainosrahoituksen vastustajien mukaan mainokset vaarantaisivat Ylen riippumattomuuden. Niinpä. Toisaalta voi kysyä mitä tästäkään seuraa, että hölhässä hirressä talo roikkuu taloutensa kanssa vuodesta toiseen. Mikään ei kehity. Mikään ei muutu. Ja se mitä nyt tehdään saattaa huomenna olla säästökuurin takia loppu. Voi kysyä mikä riippumattomuus siinä toteutuu? Nyt vaaditaan toimia ja tekoja. Malleja ja mahdollisuuksia on. Ja näyttää, että myös läpimenoon mahdollisuuksia. Eikö silloin olisi nyt järkevää toimia ja uudistaa.

Tänään mökkipäivä ja illalla koitan nyt sitten ehtiä vielä Riihimäelle Laakan salibandyn 1. divisioonapeliin. Aamusta kuitenkin huomisen kunnanvaltuuston asioiden pariin.

Päivä jälleen takana. Huomiseksi sovimme valtuustoryhmällemme ryhmän puheenjohtajan kanssa aiheeksi myös talousalueemme kuntaliitosselvityksen. Joudumme ottamaan asiaan kantaa kunnanhallituksessa ja sovimme, että keskustelemme aiheesta nyt ryhmässä. Ei ryhmäpäätöstä hakien vaan hieman tunnustellen mikä valtuutettujemme tahtotila asiansuhteen. Muuten päivä kuluvat kokousasioiden parissa ja sitten hieman ulkoillen Pekkalan mökillä ja nyt illalla Riihimäellä RSS Laakan 1. divisioonan pelissä. Mukavaa ajanvietettä ja onneksi tänään myös tärkeä voitto. Ei tuo ulkoilu kyllä mitään herkkua ollut. Mökkitie kurainen ja pihat märät ja puut vielä pudottelivat sadetippoja. Mutta happihyppely tekee kyllä aina kuitenkin hyvää. Nyt talviruokakin oli tehnyt tinteille kauppansa ja lisäilinkin maapähkinöitä herkuiksi jos se talvi nyt vielä vaikka tulee. Talilla olikin aikamoinen vilske kun talitiaiset ja sinitiaiset kilpaa kävivät herkuttelemassa. Niitä voisi seurata vaikka kuinka kauan.

Kommentit