Sunnuntai, 15.07.2012

Blogi, sunnuntaina 15.07.2012

Tänään sellainen normikesäpäivä. Puolipilvistä, sadekuuroja ja aurinkoa. Tällainen toisaalta siis kuuluu Suomen suveen vaikka jotenkin sitä toivoisi kyllä niitä hellepäiviäkin jo pikku hiljaa. Mutta ei valiteta ehkä ne tulevat ensi viikolla torstaina ja perjantaina kun eduskunta kokoontuu 🙂

Mutta me nautimme tästäkin päivästä. Tänään Lehtosilla Lopen Mustajoella oli Suuri Traktoripäivä. Viime kesänä alkunsa saanut kesätapahtuma sai nyt jatkoa ja kun viime vuonna tapahtuma keräsi 700 kävijää niin tänä vuonna jo eilen oli vanhoja traktoreita ja työkoneita käynyt ihastelemassa tuhat vierasta ja tänäänkin oli väkeä todella paljon liikkeellä.

Täytyy kyllä nostaa todella korkealle kesähattua Riitta ja Simo Lehtoselle ystävineen. Heidän traktorikokoelmansa on todella mittava ja suuri pelto oli täynnä toinen toistaan vanhempia ja erilaisempia traktoreita. Kun sellaisen kokoelman on kasaan saanut niin on todella arvokasta, että sen haluaa myös ”jakaa” meille muille. Tänä vuonna pellolla oli myös tavan mukaan vanhoja työkoneita ja moottoreita, pärekone pöllysi ja päreitä lenteli, oli lapsille kotieläimiä ja moni oli vielä noudattanut kutsua tulla mukaan omalla vanhalla harrasteautolla tai museoautolla. Näin pääsimme niitäkin ihastelemaan. Uutta oli Riitan ja Simon museonäyttely ja kirpputori ja siihen kun laitetaan päälle vielä räiskäleteltta, mansikat ja herneet, pullat, kahvit ja makkarat niin voisiko parempaa kesäpäivää ollakaan.

Me nautimme tästä päivästä koko perheen voimalla. Tämä pariskunta on sellainen joka saa aina myös hymy huulille. Ihania ystäviä Lopen yrittäjienkin toiminnasta ja aina iloisella mielellä. Se tarttuu meihin muihinkin. Suuri kiitos siis Riitalle ja Simolle. Meillä päiväunet venyivät kymmenten traktorikiipeilyjen jälkeen ennätyspitkiksi. Taisi unissaankin vielä koneet käydä.

Nyt päivä jatkuu lomasta nauttien. Kesän parhautta upean eilisen thDERBY-ratsastuskisan jälkeen. 

Liitän tähän hieman kuvia Suuresta Lehtosten Traktoritapahtumasta. Ne kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Kommentit