Sunnuntai, 14.06.2009

Blogi, sunnuntaina 14.06.2009

Illan ukkosmyrsky kiersi Loppijärven luonnollisesti ja täällä vain taivaaranta salamoi. Öinen vesisade kuitenkin herätteli jälleen mukavasti luontoa uuteen aikaan ja kesä on kauneimmillaan. Hieman tihkua edelleen ilmassa. Kello ny hieman yli kahdeksan.

Eilen julkitullut kidnappaustapaus Varsinais-Suomesta on tyylissään ainutlaatuinen ja luonnollisesti hyvinkin huolestuttava. On todella valitettavaa, että tällainen maailmalta tuttu ja Ruotsistakin tuttu rikostyyppi on rantautumassa Suomeen arvokuljetusten ryöstöjen tapaan. Täytyy todella toivoa, että tapaus jää yksittäiseksi ja se myös saadaan selvitettyä perinpohjaisesti. Tällaisessa kehityksessä on olemassa suuret vaarat laajemminkin.

Toinen edelleen viikonloppunakin puhuttanut tapaus on Keskustan vaalirahaskandaali. Lehdet kertovat uusista menestyvä-alkuisista yhdistyksistä kuten Menestyvä Lappi ry, Menestyvä Pohjanmaa ry ja olipa Iltalehdessä vielä epäily muistakin yhdistyksistä. Mielenkiintoista nähdä miten vyyhti selkiytyy ja mitä kaikkea sieltä vielä paljastuu. Tyytyväinen olin kuitenkin siihen, että Matti Vanhanen on laittamassa rivejä suoriksi ja on luvattu, että tukien antajat julkistetaan. Vielä hieman pidemmälle meni keskustan EU-edustaja Hannu Takkula, joka on aivan oikein vaati Suomen keskustaa Iltalehdessä maksamaan NovaGroupille takaisin 125 000 euroa vaalitukea. Takkula totesi, että ”on moraalisesti kestämätöntä ottaa vastaan vaaliavustusta yritykseltä, jolla on satojen tuhansien maksamattomat verovelat yhteiskunnalle”. Olen täysin samaa mieltä ja kun tuota NovaGroupin saataviaan perivien listaa katseli niin olisi siellä monta muutakin jolle tuon rahan mielellään soisi mm. junioriurheilun seuraa ja muita vastaavia. Jäämme siis seuraamaan.

Tänään suunnistan itse siis jälleen Riihimäelle. Riihimäen kaupunki on mahdollistanut upealla tavalla aivan kaupungin keskustaan enduron MM-osakilpailun päänäyttämön ja se onkin saanut tuhansia ihmisiä liikkeelle. Miksi ei onhan paikka kerassaan ihanteellinen seurata huipputason urheilua. Toivotaan suomalaismenestystä myös tälle päivälle. Itse uskon, että Mika Ahola ja Eero Remes tänään jälleen voittotaistelussa kuten myös Samuli Aro ja Juha Aholakin. Myös Tarkkalan Markolta odotan tänään vahvaa esitystä ja sitä myös sydämestäni toivon.

….

Tänään kuvasimme koko päivän MTV3:lle enduron MM-sarjaa Riihimäellä. Päivä siis töissä ja kilpailua seuraten. Mika Ahola otti viikonlopulta tuplavoiton todella kovan ja upean taistelun jälkeen ja viikonlopun voittajiin lukeutui varmasti myös kaksi kertaa kolmanneksi ajanut nuori Eero Remes ja pyöränsä kehitystyön kanssa aimo harppauksia nyt eteenpäin ottanut kaikkien aikojen menestynein endurokuljettaja Juha Salminen, joka ajoi nyt kahdesta kakkoseksi. Mutta Riihimäen kaupungille ja järjestävälle seuralle Kahvakoplalle sateli kiitoksia ja moni kuvasi viikonloppua koko kauden parhaaksikin. Kovaa tunnustusta siis. Ja kyllä väkeäkin riitti – kaikkina päivinä tuhansia liikkeellä tietenkin lauantaina eniten.

Mutta nyt jo Pekkalan mökillä. Pihatöitä olisi hieman nyt illan ohjelmassa ja saunankin ajattelin laittaa lämpiämään. Kaunis ilta.

Kommentit