Sunnuntai, 13.09.2009

Blogi, sunnuntaina 13.09.2009

Viikonlopun lehdistä saimme lukea nyt sitten pelkkien puheiden ja heittojen sijaan myös tutkimustietoa eri maamme hallitusten työllisyystoimenpiteistä. Edellinen punamultahallitustan piti kovaa ääntä demarien johdolla omasta työllisyyspolitiikastaan ja lupasivat mm. 100 000 uutta työpaikkaa luoda maahan. Nyt Hesari paljastaa, että puheet olivat vain puheita. Lehden mukaan Keskustan ja SDP:n varaan rakennettu Matti Vanhasen ykköshallitus eli vuosien 2003–2007 punamulta hallitus ei luonut omin voimin yhtään uutta työpaikkaa. Tiedot käyvät julki Helsingin Sanomien Pellervon taloudelliselta tutkimuslaitokselta saamasta laskelmasta. Sama selvitys paljastaa myös sen, että nykyinen Sinivihreä hallitus eli Vanhanen II, on onnistunut työpaikkojen luomisessa. Eli hallituksissa on siis eroja.

Selvityksessä on siis perattu pois päältä talouskasvun mukanaan tuomat työpaikat. Vertailuna edellisen punamultahallituksen surkeaan tulokseen voisi mainita esimerkiksi Paavo Lipposen toisen hallituksen vuosilta 1999–2003. Se onnistui nimittäin luomaan lisätyöpaikkoja talouskasvun automaattisesti tuomien työpaikkojen lisäksi.

Eli se niistä viime hallituksen suurista työllisyyspuheista. Puheet olivat siis suuret ja teot olemattomat.

Mutta nyt siis kohti Riihimäen Asematapahtumaa. Sää on toivomuksien mukainen. Upea aurinkoinen ja toivottavasti vielä lämminkin. Nähdään.

….

Kello 14.45 ja juuri kotiin Riihimäen Asemalta. Väkeä oli valtavasti liikkeellä ja teltoilla oli hyvä tunnelma ja esiintymisen lavalla ja sen läheisyydessä riitti nähtävää. Riihimäelle on aina mukava mennä näihin tapahtumiin ja tänäänkin kymmeniä hyviä keskusteluja niin valtakunnan politiikasta kuin talousalueemme ja seutukuntammekin asioista. Moni ihmetteli mm. sitä, että Lopella suunnitellaan nyt Kormun koulun lopettamista vain muutaman kilometrin päässä Riihimäen rajasta. Riihimäen puolella suuria asuntoaluesuunnitelmia ja pian tilanpuute akuutti. Totesinkin, että itse en näe mitään järkevää syytä Kormun koulun lopettamiseksi ja toistin sen, että olen vakuuttunut, että koulun lopettamisesta ei edes puhuttaisi jos kuntaraja ei välissämme asioita ja palveluiden joustavaa tuottamista sotkisi. Minusta tämä keskustelu olisi nyt syytä käydä myös perusteellisesti.

Esillä myös mm. rakentaminen laajasti. Mm. älyttömästi julkisten ja muiden isojen tilojen rakentamiskustannuksia nostavien väestönsuojien tarpeellisuus sekä nykyrakentamisen suojaamisen puute mm. sateelta ja lumelta. Myös järkevä kuntapalveluiden käyttö ja esityksenä mm. se, että vapaa-ajankunnassa voisi käyttää terveyskeskuspalveluita kotikunnan antamin maksusitoumuksin tai ehkä jonkinlaisin palvelusetelein. Tuntuisi varsin järkevältä. Mitäs vielä. Niin no tietenkin ympäsristökysymykset usemmassakin keskustelussa esillä kuin myös talousasiat ja Hämeen Matkailu ja sen semmoiset. Kiitokset kaikille Kokoomuksen teltalla käynneille ja pidetään jatkossakin yhteyttä myös markkinoiden ja tapahtumien välissä.

Mutta nyt illansuu ja ilta vapaa. Huomenna aikainen ajo Alastarolle uudenlaiseen liikenne- ja ajokoulutukseen. Siellä siis huominen päivä kokonaan. Illalla Launosten koululla kokoonnumme Lopen kokoomuslaisen valtuustoryhmän, hallituksen ja jäsenistömme kanssa ajankohtaiskeskusteluun liittyen kouluverkkoselvitykseen. Huomenillan jälkeen olemme viisaampia.

Kommentit