Sunnuntai, 13.08.2006

Blogi, sunnuntaina 13.08.2006

Eilen illalla kävimme sitten Seppälän uuden upean talon tupaantuliaisissa. Muutama sata vierasta ja yli 500m2 talo. Viimeisenpäälle tehty – upea maalaistalo. Paljon tuttuja ja ystäviä vieraina ja me ratsastajat veimme lahjaksi uuden talon pihamaalle muistoksi hevoskastanjan. Tiinan kun kuuluu meidän ratsastusjoukkoon ja usein Seppälällä käy myös ratsastelemassakin.

Juttuaiheet vaihtelivat hevosista rakentamiseen, eduskuntavaaleista kunta- ja palvelurakenneuudistukseen. Yhden karaokekamppaleenkin kävimme laulassa. Ystäväni Jarnon kanssa piti perinteisesti laulaa Jaakko Tepon hauska ralli Hilma ja Onni.

Ruoka oli hyvää – Majan Herrat Teuvo ja Heikki olivat isäntäväen antimista loihtineet herkullisen lihakeiton ja paljon muutakin syötävää oli tarjolla. Oikein upeat juhlat – kunnon kesäjuhlatunnelmissa maatalon ympäristössä. Kiitokset Seppälöille!

Saimme juuri puhelinsoiton, että tänään pääsemme kuumailmapallolennolle. Sain Sadulta ja Sadun perheeltä lahjaksi lennon ja tänään ilmavirtaukset ja sää sellainen, että lento onnistuu. Lähdemme Hyvinkäältä ja sieltä lennämme toivomukseni mukaan yli Lopen tavoitteena Räyskälän seutu. Katsotaan miten menee. Vilkuttaa saa jos taivaalla näymme. Lähdemme lentoon noin kello 20 ja siitä sitten eteenpäin tuulen armoilla.

Aamulla järvi aikalailla tuulinen. Puski oikein valkoisia vaahtoja Loppijärven ulapalle. Nyt hieman töitä. Ensi viikolla Neste Oil Rallissa paljon hommia ja hieman taustayötä tävänä. Huomiseksi kun tuli vielä Motoforumin editjuttu niin nyt sunnuntai käytetään tähän.

Kello 23.37 ja palasimme juuri Sadun kanssa Pekkalaan. Illansuussa kello 19.15 menimme Hyvinkäälle. Tänään oli tavoitteena lentää Sadun perheeltä saamani lahja kuumailmapallolla. Ensin kaasupallolla kokeilimme tuulia ja kun ne osoittautuivat liian hurjiksi näytti hetken siltä, että matka siirtyy. Menimme enoni vanhalle Neste asemalle kahville ja puolen tunnin päästä tuuli oli tyyntynyt ja pääsimme matkaan.

Kolmen hengen pallo kasaan ja ilmaan. Yllättävän helposti se nousi ja nopeasti ja pian jo ylitimme moottoritien ja tuuli vei meitä juuri oikeaan suuntaan ensin Riihimäen Hirvijärven reunalle ja sieltä sitten kohti Lopen kirkonkylää.

Paljoa ei suunnalle ollut tehtävissä vaikka vaihdoimme lentokorkeutta 30 metristä aina 600 metriin. Tuulen suunta oli kutakuinkin sama eri ilman kerroksissa. Kun laskeuduimme aivan puiden latvoihin niin metsästä lähti ensin liikkeelle yksi hirvi ja hetken päästä emä ja vasa. Oli mahtavan näköinen elukka kun olimme aivan puiden latvoissa kiinni.

Sitten haimme lisää korkeutta ja menimme ohi Lopen ja sopiva laskeutumispaikka päätettiin etsiä Topenon ja Ourajoen alueelta. Ensin katselimme puituja peltoja, mutta lopulta kohdalle osui kuin tilauksesta Topenon alakoulun piha. Kun haimme laskeutumiskorkeutta niin osuimme kertaalleen yhteen kuuseenkin, mutta siitä se taittui. Pallo koulun pihamaalle ja kohta pihalla olikin väkeä katsomassa mahtavaa palloa.

Tavarat kasaan ja vähän jutustelua kyläläisten kanssa ja sitten vielä Topenon koulun pihalla pieni iltapiknikki juuri auringon laskettua.

Hieno retki mitä voi suositella kaikille. Eikun lentämään. Kiitokset myös Sadun vanhemmille upeasta lahjasta, mikä nyt siis täytetty.

Kello kohta puoliyö ja huomenna työpäivä. Nyt siis nukkumaan. Kiitokset.

Kommentit