Lauantai, 12.08.2006

Blogi, lauantaina 12.08.2006

Lauantaina aamulla nousimme aikaisin. Nyt kello 9 ja lähden kohti Hämeenlinnaa ja Elomessuja. Olen messuilla tavattavissa tänään noin kello 11-14 välisen ajan Kokoomuksen osastolla. Mukava päästä nyt jo Hämeenlinnaan tekemään kampanjaa. Se alue tulee olemaan Riihimäen kotiseutukuntani lisäksi tärkein kohde alue ja siellä tulen vierailemaan ennen maalisvaaleja useita kertoja. En myöskään unohda Forssan seutua enkä Lahteakaan. Lahteen jo suunnitteillakin tilaisuuksia.

Elomessujen jälkeen menemme Lopen Pilpalaan Ison maatalon tupaatuliaisiin. Seppälän suuri kotitalo paloi täydellisesti muutama vuosi sitten ja valtava urakka on saatu nyt päätökseen. Uusi Seppälä seisoo mäenharjalla ja tänään on tupaantuliaisten aika. Vieraita on tulossa muutama sata. Talo on minulle jo tuttu kun silloin tällöin siellä poikkean hevosia ratsastamassa, mutta nyt mukava päästä isäntäväen kanssa juhlimaan suururakan loppuunsaamista. Valtava rakennusurakka kaikkien henkisten ”murheiden” lisäksi. Sitä on mahdotonta ymmärtää mitä kaikkea ihminen menettää kun oma kotipalaa ja mitä silloin kun kotitalo vanha suvun päärakennus. Sitä kaikkea ei vakuutukset millään pysty korvaamaan.

Nyt autoon ja kohti Elomessuja. Nähdään siellä. Joohan?

….

Menomatkalla Helsinkiin Kantatie 54:llä oli tapahtunut Lopen risteyksessä onnettomuus. Risteyskolari ja paikalla oli jo ambulanssi ja loukkaantuneet autossa. Toivotaan, että ei vakavasti sattunut. Jälleen kerran tuo Kantatie 54:n koko ajan vilkastuva liikenne aiheutti yhden kolarin. Tie vaatisi mitä pikimmin muutamia selkeitä parannuksia ja myös pohjavesisuojausta. Nämä olisi juuri niitä kohteitä mitä maamme hallituksen pitäisi huomioida budjetissaan. Perusparannuksia joita vanhat tiet vaativat. Nyt niitä ei hallitus näe tärkeäksi ja niin kuin viime viikolla saimme lukea niin tuloksena on todennäköisesti se, että Tiehallinto on pakotettu laskemaan nopeuksia, kun teiden yleiskunnostuksiin ei rahaa löydy.

Minä pääsin Hämeenlinnaan turvallisesti ja Elomessuilla oli hieno sää. Jälleen kerran aurinko ja pouta sää suosi yhtä kesätapahtumaa ja väkeä oli liikkeellä todella paljon. Kokoomuksen teltalla liikkui väkeä hyvin ja oli mukava vaihtaa kuulumisia ihmisten kanssa tuttujen ja tuntemattomien. Tapasin mm. muutaman kollegani entisen opiskelukaverin ja paljon tuttuja muutenkin.

Samalla hieman ehdimme puhua myös piirimme asioista mm. ehdokasasettelun viimemetreistä puolueemme varapuheenjohtajan Jari Koskisen ja Piirin puheenjohtajan Kalle Jokisen kanssa. Pitkän tovin juttelin myös Hiedan Mikon kanssa ja Raution Sarin kanssa. Sari toivottavasti vielä saadaan ehdokkaaksikin kahdelle täyttämättä olevalle paikalle. Siinä olisi osaava ja hyvä ehdokas meille. Toivotaan niin. Hiedan Mikon kanssa puhuimme kampanjastani ja sovimme yhteistyöjutuista.

Reilu kolme tuntia messuilla meni hetkessä ja sitten ajelin lounaan kautta kotiin. Nyt Pekkalassa ja kohta Seppälän uuden talon tupaantuliaisiin.

Kommentit