Sunnuntai, 13.04.2008

Blogi, sunnuntaina 13.04.2008

Sunnuntaina ja aamu Tampereella. Yöllä hieman ripauttanut luntakin tai räntää tuo taitaa ollut, mutta autonkatot valkoisina edelleen. Nytkin hieman koleampaa, mutta nämä päivät kuuluvat kevääseen – myös nämä.

Eilisiltainen Kokoomusnuorten ja Kokoomusopiskelijoiden tapaaminen oli antoisa. Paikalla oli puolueemme johtopaikoille tähtääviä henkilöitä ja nuoret ja opiskelijat halusivat myös minut mukaan vaikka en mukana kilpailussa olekaan. Nuorten ja opiskelijoiden keskuudesta kuitenkin tullut kohtuullisen paljon ja kiihtyvästi pyyntöjä, että harkitsisin puolueemme nuorimapana kansanedustajana mahdollista ehdokkuutta ja nyt halusivat tavata myös minut virallisemmin ja myös yhdessä. Katsotaan miten päättävät ja pohdintaan sen jälkeen.

Eilen saimme seurata myös jääkiekon SM-liigan ratkaisufinaalia ja ansaitusti Oulun Kärpät veivät voiton ja mestaruudenkin – jälleen ja nyt toisen kerran peräkkäin. Oli hienoa, että finaaliin saatiin jälleen mukaan ”uusi” joukkue ja kyllä espoolaiset vähintääkin tuo hopeansa ansaitsivat. Nyt kuitenkin kohti kotia kohti. Tänään vapaapäivä ja kummipoikani syntymäpäiviä juhlimme ja huomenna jo sitten uuteen viikkoon mm. talousalueemme ja kuntamme asioiden siivittämänä.

….

Kello 19.40 ja vapaapäivä mukavasti takana. Aamulla Tampereelta kotiin ja nyt jo takana kummipojankin kymppisynttärit. Taisi olla tylsä kummisetä kun taas vei lahjaksi vain kasan kirjoja. Mutta oikeasti yritän innostaa näitä ”lapsiani” kirjojen kiehtovaan maailmaan ja Venla-kummitytön osalta olen aika hyvin onnistunutkin. Lupasin niin, että kummisetä ostaa aina uuden kirjan jos vanhan lukee ja nyt Venski onkin lukenut jo kaikki Risto Räppääjät ja 8v tytöllä pöydällä jo monta muutakin kirjaa. Kummisedän rahan meno siis jatkuu – mutta parhaaseen mahdolliseen tarkoitukseen ja sen teen mielelläni.

Loppijärvi oli jo myös jääpeitteestä vapautunut. Josko ensi viikonloppuna jo pääsisi Pekkalaankin. Toivotaan, että tiet ja pihat hieman kuivahtavat. Nyt jo takana myös huomisten kokousten esityslistat. Huomenna ensin päivällä Riihimäen seudun PARAS-hankkeen johtoryhmän kokous ja sitten illalla kunnanhallitusryhmä ja kunnanhallitus. Kunnanhallituksemme lista löytyy jälleen netistä osoitteesta www.loppi.fi ja jos sieltä asioita esille nousee niin mielelläni kysymyksiäkin vastaan otan ja niihin vastailen. Listalla ei nyt sellaisia tänne nostettavia asioita mutta jotain sentään voi kommentoida. Ainakin viime vuoteen nähden alkuvuoden taloutemme kehitys positiivisempaa. Niin soisi olla reilumminkin. Mutta ei tällä kertaa listaan sen enempää. PARAS-ryhmässä esillä tuttuja isoja yhteistyöhankkeita seutukunnallamme ja toivotaan todella, että niiden kanssa saamme nyt huomenna jotain aikaan. Vaikka tosin toisin pelkään.

Tuosta ikuisuus-projektistamme myös hieman. Eli ympäristöministerillä vastattavana paraikaa kysymykseni siitä miksi Suomessa ei monen muun EU-maan tapaan hevosenlantaa saa polttaa briketteinä ilman jätteenpolttolaitteistoja. Nyt tein jo siinämäärin suoran kysymyksen, että toivotaan todella että siitä ei kiemurrella sanahelinällä eroon. On nimittäin jopa väitetty, että Suomi olisi vain lainkuuliainen ja muut maat rikkovat lakia. Kuulemma tätä ei saisi sanoa ääneen. Mutta itse en usko sitä. Olen mieluumminkin sillä kannalla, että meillä vain tulkinnat nyt pahasti metsässä. Yksi mielenkiintoinen lähtökohta tähän tulkintavirheeseen voisi löytyä alkuperäisestä ranskan kielisestä tekstistä. Kaksi täysin eriasiaa tarkoittavat sanat lisier = lietelanta ja fumier = lanta on niputettu suomennoksessa ja nyt lehmän ja sikojen lietteet ja hevosen kuivikkeen kanssa oleva lanta on suomennoksessa samaa mössöä. Aika mielenkiintoinen löytö ja nyt tätä käännösasiaa selvitetään jo Brysselissäkin. Kerron täällä miten asia etenee. Ja teille jotka nyt uusina tämän asian täältä bongasitte niin asiaa olen käsitellyt myös Uutis-sivuillamme ja myös Eduskuntatyö-sivulta löytyy toimenpiteitäni. Pideätään asiaa esillä ja uskotaan, että järki voittaa.

Vielä aivan lopuksi en voi kuin ihmetellä toimintaa eduskunnassa. Viikonlopun Iltalehti kertoo, että edustaja Kimmo Kiljunen houkutteli istuntosalin torstaina tyhjäksi. Salissa kävimme päivän aikana pitkän ja hyvän keskustelun EU:n tulevaisuudesta ja Lissabonin sopimuksesta. Sen jälkeen salissa oli enää käsittelyssä muutamia mietintöjä ja väki salista poistui. Iltalehdessä Markku Pakkanen kertoo: ”Kiljunen pyysi minua nopeasti pois salista historiallisen hetken takia.” Pakkanen toteaa lehdessä vielä: ”Se oli lähinnä kokeneemman edustajan showta”. Ei voi kuin ihmetellä tuollaista kokeneen edustajan toimintaa ja sitten itse (Kiljunen) kirjoittaa omassa Uuden Suomen blogissaan ja kertoo ”En jäänyt sitä kuuntelemaan, mutta kylläkin tarkkailemaan istuntosalia lasiovien lävitse”. Kirjoittaa ”historiallisesta hetkestä”. Minusta lähinnä ei voi kuin todeta, että surullista. Kuuluuko tuollaiset temput mihin?

Kommentit