Sunnuntai, 12.07.2009

Blogi, sunnuntaina 12.07.2009

Jälleen kotona. Eilinen SM-rallipäivä Kouvolassa meni hienossa säässä ja tunnelma oli Suomen MM-rallia silmälläpitäen odottava. Moni nuori ja lahjakas uusi kuljettajamme on saamassa Jyväskylään todellisen näytönpaikan ja meidän kuskit eivät tällaisissäkään paikoissa jarruttele vaan näyttöjä annetaan oikeajalka suorana. Toivotaan pojille hyvää valmistautumista Neste Oil Rallyyn ja sitten kuunvaihteessa nappisuoritusta kotikisassa.

Eilen myös Ari Vatasen FIA:n puheenjohtajuuspuhutti paljon. Näyttää siltä, että Ari kampanja on saamassa taakseen parhaat mahdolliset voimat niin motorsportista kuin muutenkin Suomesta ja maailmaltakin. Itse haluan vahvasti uskoa siihen, että moottoriurheilumaailmalla on halua ja valmiutta uudistua ja Ari olisi siihen paras mahdollinen johtaja. Eilen muutama tärkeä puhelukin aiheeseen liittyen ja katsotaan miten nuotit pitävät loppuunasti.

Kevan ja keskustan vaalirahakohu on saamassa entistä kovempia piirteitä. Itse halusin pitkään uskoa siihen, että Kevan toimitusjohtaja Markku Kauppinen teki jopa liiankin nopean ratkaisun erossaan, mutta julkitulleet tosiasiat ovat todistaneet sitä että ratkaisu oli oikea ja väistämätön. Erityisen törkeäksi asian tekee edustustilaisuuksien kuittien muuttelu jälkikäteen. Kyse ei siis ole ollutkaan vain korjauksesta ja korjauksesta vahingossa väärään paikkaan vaan näyttää siltä, että Nova yhteyksiä on tarkoituksellisesti haluttu ja yritetty salata. Nova-johtaja Arto Merisalo on vahvistanut osallistuneensa kyseiseen tilaisuuteen minkä osallistujalistasta Kauppinen poistatti Merisalon nimen. Tilanne on siis hyvinkin vakava.

Näyttää siltä, että umpikujaan itsensä ajanut Kauppinen on nyt hyökkäämässä Kevan puheenjohtajan Sampsa Katajan kimppuun. Kauppinenhan vaati Katajaa julkistamaan omat Keva-edustuksensa ja vaatimuksesta sai sellaisen kuvan että tilaisuuksia on ollut ja paljon jne. Kataja julkisti heti omat tilaisuutensa ja puheenjohtajana Kataja on järjestänyt ilmoituksensa mukaan kaksi tilaisuutta Kauppisen hyväksynnällä. Toinen tilaisuus on ollut porilaisille RoundTable-ryhmälle ja toinen meille kokoomuksen ensimmäisen kauden kansanedustajille. Itse osallistui jälkimmäiseen tilaisuuteen jonka ohjelmassa oli mm. puheenvuoro Kevan eläkerahasijoittamisesta ja tilanteesta. Ainakin itse pidin tilaisuuden antia erittäin hyvänä ja valaisevana nimenomaan Kevan toiminnan suhteen, mikä ei minulle ollut sijoitusnäkökulmasta kovinkaan tuttu.

Hyvä, että Sampsakin nyt sitten avaa tuon oman puolensa. Toivotaan, että samalla tavalla toimivat myös muiden puolueiden vastaavia edustuksia pitäneet. Niitäkin on.

Päivä nyt valmis. Tänään vasta iltapäivällä takaisin kotiin ja ilta olikin sitten vapaa. Lehtiä tullut lueskeltua ja nyt jälleen saunanlämmityspuuhissa. Huomasin juuri nuotiopaikkamme uusissa penkeissä tuoreita noin 1-3mm pyöreitä reikiä. Joku ötökkä siis iskenyt niihin. Oliko itse tupajumi tai joku. Osaisiko joku teistä auttaa minua mitä pitäisi tehdä? Laittakaapa apua vaikkapa sähköpostiini timo.heinonen@eduskunta.fi. Olisin kovin kiitollinen.

Mutta huomenna aloitamme viikonmittaisen kouluratsastuskurssin. Nyt siis vuorostaan aamut hevosenselässä ja sitten päivät ja iltapäivät töitä ja hieman lomaakin.

Kommentit