Sunnuntai, 11.09.2011

Blogi, sunnuntaina 11.09.2011

Tänään suuntaan Riihimäelle Asematapahtumaan. Olen kokoomuksen teltalla asemalla klo 11-13 eli Kokoomus kuuntelee vaalien välissäkin. Tervetuloa mukaan hienoon tapahtumaan. 

Päivä tänään – uskallan sanoa – toisen kotiyhdistykseni väen kanssa Riihimäellä. Riksussa kokoomuksella erittäin hyvä tsemppi ja tekemisen meininki näin vaalien välilläkin ja tänäänkin Asematapahtumassa ei talkooväestä ja ”kuuntelijoista” ollut pulaa. Esillä siis valtakunnan asioiden lisäksi myös paljon kaupungin omia asioita ja kunnallispolitiikkaa. 

En edes muista kuinka mones kerta tämä oli kun itse nyt Asematapahtumassa mukana olin, mutta kyllä tämä kiertäminen ja kuulollaolo alkaa tuottaa kivasti tulosta. Tänäänkin monta kymmentä kaupunkilaista tuli varta vasten tapaamaan ja terveisiä tuomaan ja toiveita esittämään. Myös kuntayhteistyöavaukseni oli monen mielessä ja sain paljon kiitosta kaikista puolueistakin rohkeudesta avata tätä solmua. Itse nyt toivon, että keskustelu jatkuu ja kiihtyy. On tärkeää, että asiaa saadaan eteenpäin ja ennen muuta niin että voimme tulevaisuudessakin turvata nämä tärkeimmät peruspalvelut koko talousalueemme alueella. Nyt on iso vaara, että reuna-alueet eivät kehity vaaditulla tavalla ja se tietää tiukkaa aikaa mm. kyläkouluille ja muille peruspalveluille. Siksi tässä pitäisi nyt löytää uudestaan tuo yhteistyön sävel. Ja ymmärtää se, että vain yhdessä ja yhteistyöllä tämä talousalueemme ja seutukuntamme pärjää ja menestyy tulevaisuudessakin.

Esillä keskusteluissa myös useampaan kertaa julkinenliikenne ja VR:n ongelmat, Kreikka ja talouskysymykset ja myös kouluasiat ja päivähoitokin puhutti. Niin ja myös asuminen ja rakentaminen. Ehkä kovinta kritiikkiä sai tuoreen liikenneministerin Merja Kyllösen (vasemmistoliitto) tuorein avaus satelliittipaikannukeen perustuvasta tienkäyttömaksusta. No se oli helppo tyrmätä Kyllösen yksin ajatteluna. Sellaista ei ole hallitusohjelmassa eikä sellaisesta ole mitään sovittu. Kyllä nyt joku tolkku täytyy saada myös tuohon yksityisautoilunkin kurittamiseen. Sekun nyt vaan on tällaisessa maassa usein välttämätöntä omistaa oma henkilöauto. Eli nyt vain Kyllösenkin voimavarat julkisenliikenteen kehittämiseen ja siihen, että VR:n junat liikkuisivat aikataulussa. Palataan sitten tähän henkilöautoasiaan. Olkaa siis rauhassa.

 

Kommentit