Sunnuntai, 11.06.2006

Blogi, sunnuntaina 11.06.2006

Uusi aurinkoinen aamu. Eilen siis ajoimme viitisen tuntia Alahärmästä kotiin illalla. Kymmenen jälkeen olimme perillä ja hain oman autoni Riihimäeltä missä se oli parkissa, kun olimme jatkaneet siitä matkaa yhdellä autolla perjantaina. Illalla kävin vielä kavereiden kanssa Riihimäen Shoppingissa. Juuri ehdin nähdä Wepaston hyvän keikan lopun.

….

Nyt ylös ja sunnuntain viettoon. Minulla vapaapäivä. Ajattelin mennä Pekkalan mökille hieman nauttimaan kesästä.

Niin siis eilisistä puoluekokousasioista hieman lisää.

Eilen siis Jyrki valittiin uudelleen puolueemme johtoon. Puoluekokous aloitti eilisen päivän valitsemalla Kataisen yksimielisesti uudelle puheenjohtajakaudelle, mutta samalla hänet nimettiin vielä meidän Kokoomuksen pääministeriehdokkaaksi. Onnea ja tsemppiä työhön mikä johtaa pääministeriyteen ja vaalivoittoon. Jyrkissä on ainekset tuohon tavoitteeseen!

Katainen esitteli puoluekokousväelle eilen myös ”kokoomuslaisen esityslistan”. Tavoitteena on rakentaa Suomesta sellaista osaamis- ja sivistysyhteiskuntaa, jossa tutkimus ja koulutus ovat huippuluokkaa, mikä houkuttaa myös ulkomaisia opiskelijoita, osaajia ja yrityksiä. Loistavia ja tärkeitä avauksia ja asioita, mitkä ovat nykyhallitukselta unohtuneet tai ainakin jääneet vähälle huomiolle.

Katainen totesi eilen: – Meidän on huolehdittava ammattitaitoisten opettajien riittävyydestä ja annettava heidän käyttää osaamistaan riittävän pienissä opetusryhmissä. Vain niin saamme hyviä tuloksia. Opettajantyön vetovoimaisuudesta ja mielekkyydestä on pidettävä huolta.

Tärkeä asia, mutta asia vaatii toimia myös hallitukselta ja ennen kaikkea rahoitusta asian kuntoon saattamiseksi. Me teimme Lopella ratkaisun, että 27 oppilaan rajan ylittävät luokat jaetaan kahtia aina seuraavana syksynä. Tärkeä ja kova päätös, mutta rahaakin se vaatii. Olen kuitenkin vakuuttunut, että tämä panostus tuo säästöä ja elämisenlaatua.

Katainen esittää, että kokoomus uudistaisi eläkkeensaajien verotusta siten, että se on kaikilla tulotasoilla sama kuin palkansaajalla. Ja samalla jatkokauden saanut puheenjohtaja totesi, että verotuksen keventäminen ei ole hänelle itseisarvo, mutta esimerkit verotuksen uudistamisesta ja sen vaikutuksista ovat hyviä. Hänen mielestään työn verotusta on alennettava jatkossakin maltillisesti.

Yrittäjyyttä Katainen kannustaisi työn sivukuluja alentamalla erityisesti palvelualojen työllisyyskehityksen vauhdittamiseksi. Tässä yrittäjyysasiassa puolueemme tarvitsee hallitukseen kumppanikseen toisen puolueen mikä on valmis samaan ja tärkeää uudistukseen. Uskon, että sellainen tahtotila löytyy.

Tässä muutamia poimintoja eiliseltä puoluekokouspäivältä.

Sauli Niinistö on ollut paljon myös tapetilla tämän viikon aikana. Miksi ei olisi, kun on pätevä ja taitava ja vielä haluavakin. Toivotaan, että Sale tekee paluun kotimaan politiikkaan. Vaikka Jyrkistä tuleekin pääministeri niin Salen tietoa ja taitoa tarvitaan tulevissa hallituksissa.

Tänä viikonloppuna esille nousi myös tieto, että Kokoomuksen Tampereen aluejärjestö houkuttelee Sauli Niinistöä suostumaan pormestariehdokkaaksi. Aluejärjestö toteaa, että jo Tampereen ensimmäinen, 2007 alusta aloittava pormestari on voitava valita myös valtuuston ulkopuolelta, vaikka valtuusto valinnan tekeekin. Mielenkiintoinen pelinavaus aikalailla peli aukeaakin kovasta päästä.

Ja vielä lopuksi hieman hallituspohjasta. Ilta-Sanomien Suomen Gallupilla teettämän kyselyn, mukaan punamulta ja porvarihallitus ovat kansalaisten mielestä parhaimmat vaihtoehdot maan johtoon seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.

Keskustan ja SDP:n varaan rakentuvaa punamultaa kannattaa 29 prosenttia suomalaisista. Keskustan ja kokoomuksen porvarihallitus sai 28 prosentin tuen. Sinipuna eli SDP:n ja kokoomuksen hallitusyhteistyö oli melkein yhtä suosittu 24 prosentin tuella.

Muutokset ovat siis erittäin merkittäviä ja meille hyvän suuntaisia. Kolme vuotta sitten Helsingin Sanomien teettämässä gallupissa porvarihallituksen halusi vain 11 prosenttia ja punamultaa peräti 51 prosenttia kansasta.

Peli on siis aidosti avoin ja katsotaan miten ohjelmat ja vaalitulos sitten asiaa eteenpäin vie ja mihin suuntaan. Onneksi myös punamulta on siis aidosti valittavissa oleva vaihtoehto. Yes.

Tänään seurasin päivällä puoluekokousta netin livekameralla. Mielenkiintoinen kokous ja harmitti todella, että en MTV3:n Motorforum töiden takia paikalle ehtinyt.

Tämän päivän suurin mielenkiinnon aihe oli varapuheenjohtajien valinta. Kansanedustajat Paula Risikko ja meidän Jari Koskinen valittiin suoraan ensimmäisellä kierroksella jatkoon. Onnea Jarille ja hieno homma, että omasta maakunnastamme on mukana henkilö puheenjohtajistossa. Toisen äänestyskierroksen jälkeen kolmikkoon nousi europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola. Korhola pudotti varapuheenjohtajavaalissa kansanedustaja, varapuheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallströmin äänin 296-240.

En tiedä miten suhtautua. Marjo on ollut hyvä ja tärkeä henkilö puolueemme johdossa, mutta sitä tulee varmasti olemaan myös Eija-Riitta. Sainkin jo hyvää palautetta, että Eija-Riitta kristillisdemokraateista kokoomuksen siirtynyt euroedustaja on otettu puolueessamme täysillä mukaan ja ilman menneisyyden rasitteita, jos sellaisista voi puhua. Uskon, että tämä esimerkki tuo lisää kristillisdemokraatteja kokoomukseen, kun on selvä merkki siitä, että me otamme heidätkin mukaan tasa-arvoisina ja tasaveroisina heti alusta alkaen.

Kokoomuksen puoluekokous vahvisti kokoomuksen olevan keskustaoikeistolainen kansanpuolue. Tämä varmasti helpottaa myös uusien henkilöiden mukaantuloa laajaan joukkoomme.

Nyt huomiset kunnanhallituksen ja valtuuston esityslistat toiseen lukuun ja saunan lämmitykseen.

Kommentit