Maanantai, 12.06.2006

Blogi, maanantaina 12.06.2006

Maanantai on jälleen työpäivä ja illansuusta lähtien tiukka kokouspäivä. Tänään ohjelmassa muutamia kirjoitustöitä ja hieman laskutustakin.

Illan kokouksessa tilinpäätökset, arviointikertomukset 2005 ja osavuosikatsaus 2006. Sitten Kaartjärven vesihuoltoyhtiön osakaslaina ja Kirkonkylän koulun laajennus suurina asioina. Ne kaipaavat vielä keskustelua ryhmäkokouksessa. Kaartjärvi saattaa jopa aiheuttaa vastustustakin ja saattaa mennä jopa äänestykseen. Mielenkiintoinen ilta siis tulossa.

Nyt töihin.

….

Tänään politiikan superviikonlopun nosteessa Vanhanen otti vielä kantaa ensi vaalien jälkeisiin budjettikehyksiin. Vanhanen haluaa puolueiden kertovan seuraavan hallitusohjelman vero- ja menolinjauksensa julkisuuteen ennen vaaleja. Helsingin Sanomissa julkaistussa haastattelussa pääministeri toteaa, että menonlisäyksiä tai veronkevennyksiä ei oteta hallitusohjelmaan kabinettien kautta.

Samassa jutussa Vanhanen vastasi myös tuoreen puoluesihteerin Jarmo Korhosen esittämään kritiikkiin. Korhosen mukaan keskustan johto on unohtanut yhteiskunnan heikko-osaiset. Pääministeri kuittasi puheet vaalikampanjoinniksi. Aikamielenkiintoinen tilanne. Arvostellaan omaa puoluetta vaalikampanjan osana???

Kunnanhallitus tarkensi hieman Kirkonkylän alakoulun laajennusta. Luokkakokoja suurennettiin ja nyt koulusta aadaan aidosti kaksisarjainen eli jokaista ikätasoa kouluun kaksi luokkaa. Järkevä panostus tähän päivään ja tulevaisuuteen. Valtuusto siunasi asian perään.

Isoin asia valtuusto oli kuitenkin Kaartjärven Vesihuolto Oy:n takauspäätös. Takauspäätös syntyi äänestyksen jälkeen, mutta lisäksi Maunula Kari toivomusponsi Topenon runkolinjan rakentamiseksi Topenolla hyväksyttiin myös yksimielisesti. Ponnessa kunta ottaa aktiivisen roolin asian eteenpäin viemiseksi vesiosuuskuntapohjaisesti. Kaartjärven linja voidaan sitten liittää siihen mahdollisimman pikaisesti.

Nyt kokous takana ja menen mökille yöksi. Huomenna Motoforum päivä ja sitten keskiviikkona Italiaan.

Tänään illalla vielä odotan mielenkiinnolla Riihimäen valtuuston päätöstä toisenasteen koulutusasioista. Katsotaan mihin päätyvät.

Kommentit