Sunnuntai, 11.03.2012

Blogi, sunnuntaina 11.03.2012

TV:n ovat vallaneet erilaiset tosi-tv-formaatit. Taisi aikanaan tämä alkaa Suuresta Seikkailusta tai jostain, mutta tänään tv on jo täynnä erilaisia tosi-tv-juttuja kisoja ja julkisuuden henkilöiden arkea ja muuta. Välillä jo tuntuu siltä, että tuleeko sieltä tv:stä enää mitään muuta. No onneksi sitten on MTV3 FAKTA ja Ylen Teema ja vastaavat jotka tarjoavat jotain muutakin. 

Muistan miten viime eduskuntakaudella tätä uutta myllerystä muutaman kerran ystäväni Tommy Tabermannin kanssa pohdimme. Siinä hieman pelonsekaisinkin tunnoin hymyssä suin totesimme, että taitaa ensi kerralla eduskunnan sivistysvaliokunnassa istua Sika-Harri, BB-Einari, Tanssii Tähtien Kanssa Ansku ja mitä muita niitä nyt olikaan. No ei nyt sentään niin käynyt, mutta onhan näitä. Niin ja ehkä nyt sitten tulisi vielä Top-Chef Mika ja Miljonääri äitikin.

Mutta on myös olemassa hyviä tosi-tv-juttuja. Minut on tänä keväänä hurmannut kertakaikkiaan Nelosen uusi The Voice of Finland. Sen rinnalla on Idolsit ja muut jääneet kertakaikkisesti jalkoihin. Upea ohjelma jossa ääni ratkaisee ja yhtenä tärkeimpänä onnistumisen elementtinä minusta kertakaikkisen hyvät tuomarit ja valmentajat. Olen aina tiennyt suureksi persoonaksi Mike Monroen, mutta että hän tällainen. Fantastinen ja suuri sydäminen. Elastinen on niin isolla sykkeellä menossa mukana, että jos päivällä on ollut suupielet alaspäin niin Elan hymy ja liikehdintä kyllä unohduttaa murheet ja surut. Paula Koivuniemi on kokenut ja aito oma itsensä ja kun kolme on huippua niin Lauri Tähkä menee siinä mukana ihan hyvin. Tuo pikkasen särmää lisää ja sopivaa kisaa. 

Jotain kisan kovuudesta kuvaa sekin miten nyt ensimmäisten live-vetojen jälkeen kisasta putosi pois sellaisia laulajia jotka olisivat Idolsissa ja muissa aivan omaa luokkaansa. Mutta olen edelleen hämmentynyt siitä, että Krista Siegfrids pudotettiin jatkosta. Siitä iso hämmennysmiinus Mikelle. Selvä voittajasuosikki pudotettiin jatkosta syystä tai toisesta. Oliko Krista jo liian valmis ja taitava. Mene ja tiedä. Mutta jotain se vei tästä ohjelmasta mukanaa. Mutta itse olen vakuuttunut, että Kristasta tulemme vielä kuulemaa ja varmasti. Huikean taitava ja kova ammattilainen ja mikä show. Kristan olisi kuulunut viedä koko skaba nimiinsä ja uskonkin, että hän nousee tästä ohjelmasta lopulta omaan sfääriinsä.

Mutta kuka sitten kisan voitta tämän jälkeen. Sen aika näyttää. Olisiko Saara Aalto tai katsotaan. Tähtiä tästä ohjelmasta tulee syntymään.

Hieman kevyempää avausta siis tähän päivään. Se siis merkki siitä, että vapaapäivä. Supertiukkoja viikkoja kellonympäri nyt maanpuolustuskurssin parissa edessä ja takana ja siksi hieman otetaan virtaa vapaapäivillä viikonloppuna. Tänään ystävien lapsen syntymäpäiville ja jos vaikka nyt aamusta ulos.

Mukava päivä takana. Nyt taas virtaa kuin pienessä kylässä huomenna jatkuvaa maanpuolustuskurssia varten. Tänään nautittu vapaapäivästä perheen kanssa, käyty ystävällä syntymäpäivillä ja katseltu vain tv:tä ja leikitty. Siitä se sunnuntai on tehty. Huomenna jatkamme.

 

 

 

Kommentit