Sunnuntai, 09.09.2007

Blogi, sunnuntaina 09.09.2007

Sunnuntai 9.9. ja tänään vietetään Riihimäellä Riihimäki-päivää ja Asematapahtumaa. Markkinatapahtuma kerää väkeä asemanseudulle ja ohjelmassa paljon muutakin höyryjuna-ajelusta aina musiikki- ja tanssiesityksiin. Myös alueemme yhdistykset esittäytyvät laajasti ja iltapäivällä väki kokoontuu juhlimaan 150-vuotiasta Rautatienpuistoa. Me kokoomuslaiset olemme tavanmukaan jälleen mukana omalla teltalla ja paikalla alueemme kokoomusvaikuttajia ja toimijoita ja mahdollisuus jälleen esittää ehdokkaita Riihimäen, Hausjärven ja Lopen kokoomuksen kunnallisvaalilistoille ensi vuoden vaaleihin. Samalla keräämme kuntalaisten toiveita siitä mitä he tai te toivotte kotikunniltanne ja niiden vastausten ja toiveiden pohjalta tulemme tekemään jokaiseen kuntaan kunnallisvaaliohjelman. Kuunteleminen siis jatkuu ja keskusteluakin toivomme. Nähdäänhän siis tänään Asematapahtumassa.

Raideliikenteen asioista olen viime päivinä täälläkin kirjoittanut aikapaljon eli ei siitä nyt sen enempää. Nekin asiat varmasti tänään esillä eli esimerkiksi ajamamme asemalaiturin korotus esteettömyyteen. Mutta tänään Hämeen Sanomissa huomion kiinnitti mielenkiintoinen lehtijuttu missä kerrottiin nyt myyntiin tulevista vanhoista asemarakennuksista ja asemien lähiseudun rakennuksista. Kaikken kaikkiaan liki 300 rautatiekiinteistöä on nyt tulossa myyntiin. Minusta on ainakin hyvä, että vanhat poiskäytöstä olevat asemat saavat näin arvoisensa tulevaisuuden koteina tai toimistoina. Upeita vanhoja yli satavuotiaita taloja nytkin kaupan. Tämä ei nyt ole haaste junien pysähtymiselle, kun kyseessä jo suljetut asemarakennukset ja tulevaisuudessa maaseudun kylmiä pysäkkejä tuleekin kehittää. Niiltä alueita löytyy paljon hyviä talonpaikkoja, mitkä on järkevä hyödyntää junaliikenteenkin tuella.

Kello 18.49 ja hetki sitten kotiin. Palataan Riihimäen päivän kulkuun myöhemmin. Nyt pakko katsoa kun kotikuntamme Mikko Lahtio juoksee Ruotsi-Suomi -maaottelun päätösmatkalla panoksena maaotteluvoitto. Minä uskon ja toivon, että Mikko homman hoitaa ja otta maaotteluvoiton. Se olisi upea juttu Mikon uran kannalta ja upea juttu koko Suomelle. Nyt jännittämään ja tsemppiä Mikolle.

Kello 19.12 ja nyt 800 metrin kuninkuusmatkakin takana. Täytyy myöntää, että hieman nousi tunteet pintaan, kun omalta kotikylältä tuleva Mikko Lahtio veti 800 metriä ja teki huikean repäisyn parisataa metriä ennen maalia. Mikko näytti hoitavan homman, mutta taipui viimeisellä kahdellakymmennellä metrillä kakkoseksi varmistaen näin Suomelle miesten maaotteluvoiton Ruotista. Mikko on nuori 22-vuotias juoksija ja parhaat kaudet 800 metrin juoksijoilla on iässä 25-30 eli olen varma, että Mikosta vielä kuulemme. Onnea Mikolle ja valmentajaisälle Ollille. Uskallan sanoa me muodossa, että olemme teistä ylpeitä.

Mutta sitten muihin asioihin. Näin henkilökohtaisella tasolla Mikon juoksu jätti nyt tänään varjoon F1:set ja myös Tahkon finaalipelin Sotkamoa vastaan. Tahko hoiti homman ja nyt voitot tasan ja toivotaan, että mestaruus talousalueellemme tulee. Seuraavassa pelissä jälleen keskitymme siihen 🙂 Formuloissa McLarenille kaksoisvoitto Hamiltonin huikean ohituksen ansiosta. Kimi sai taipua kolmoseksi onnistuneen varikkotaktiikankin jälkeen tuon ohituksen ahdistamana, mutta tämä urheilusta, mitä tänään Mikon juoksua lukuunottamatta ehdin katsella tai oikeastaan vain kuunnella sivukorvalla. Päivä nimittäin meni Riihimäen Asematapahtumassa. Riihimäen kokoomuslaiset olivat kutsuneet minut mukaan tapahtumaan teltalleen ja tänään jatkoimmekin aktiivista valmistautumistamme ensi vuoden kunnallisvaaleihin. Olemme ottaneet Hausjärven, Riihimäen ja Lopen kokoomuslaisten kanssa nyt tavoitteeksi vahvistuvan yhteistyön myös puoluetasolla ja se on kantanut hyvää hedelmää vaikka viime keväistä emme huomioisikaan. Tunnelma on hyvä ja nyt Kuuntelu ja Korva -teemalla olemme järjestäneet tilaisuuksia ja olleet mukana tapahtumissa keräten esityksiä ja kiinnostuneita ehdokkaiksemme ja myös ajatuksia ja ideoita kuntiemme ja seutukuntamme kunnallisvaaliohjelmaksi. Vaikka kuntamme on hyvin erilaisia niin uskon, että yhteistyöllä on voimaa tässäkin jutussa. Emme varmastikaan ole yli kuntarajojen samaan mieltä kaikista asioista ja painotukset näkyvät kunnittain, mutta paljon yhteistä ja aina toisilta voi jotain oppiakin. Siksi kannatan yhteistyötä. Ehkä se näkyy kampanjoissammekin. Toivon niin.

Asematapahtumassa riitti vilskettä ja miksi ei olihan sää oikeastaan täysin kesäinen. Oli kiva nähdä tuttuja jälleen omalla teltalla ja jutella ihmisten kanssa arjen jutuista ja tapahtumista. Kiitokset kannustavista sanoista ja rakentavista neuvoista. Lupaan niitä kaikkia hyödyntää. Oli myös mukava nähdä kollegoja yli puoluerajojen eri teltoilla. Lopelta oli liikkeellä myös keskustalaisia Keskustan teltalla yhdessä Aution Riston kanssa, KD:n teltallakin riitti väkeä hyvin ja kyllä täytyy myöntää, että Vasemmistoliitonkin teltalla oli hieno meno päällä. Hirviniemet 🙂 Esiintymislavalla olimme Räsäsen Päivin ja Aution Riston kanssa tentattavana seutukuntamme asioista ja esillä odotetusti yhteinen ponnistuksemme eli Riihimäen asemalaiturin remontti ja myös syksyn palkkaratkaisut. Samoista asioista puhetta myös päivän päättäneessä Riihimäen Rautatiepuiston 150-vuotisjuhlassa. Aarno Yrjö-Koskisen johdolla asukasyhdistys Rapu oli rakentanut puistoon vanhojen talojen keskelle lämminhenkisen juhlan. 150 vuotta sitten 1857 alkoi Helsinki-Hämeenlinnan -rautatien rakentaminen ja samaan aikaan Riihimäen asemanalueelle nousi ensimmäiset talot. Tämä siis samalla tosiasiallisesti myös Riihimäen kaupungin 150-vuotisjuhlavuosi. Rautatieläisten soittokunta ja Maantien Ritarit vastasivat musiikista ja puheenvuorot ja juhlapuhe toivat esille hienosti eri näkökulmista Riihimäen ja rautatien avioliittoa. Aika ruusuista sellaista – 150 vuotista.

Tänä päivänä Riihimäen rautatie toimii koko talousalueemme kasvun veturina ja niin kuin tässä olen aiemmin tällä viikolla kirjoittanut niin itse olen enemmän kuin tyytyväinen, että Riihimäen asemanseutu kehittyy ja alueelle syntyy vahva liike-elämän keskittymä Matkakeskuksen ympärille. Toivotaan, että kulttuurikin löytää vielä paikkansa alueelta.

Nyt siis vapaailta. Huomenna ohjelmassa tutustuminen Forssan seutuun ja sitten Hämeenlinnassa työttömien valtakunnallisen yhteisjärjestön tapahtuma. Illalla Lopen kokoomuksen hallituksen ja Lopen kokoomuslaisten ja kokoomushenkisten tapaaminen. Mukava päivä siis luvassa.

Kommentit