Sunnuntai, 08.06.2008

Blogi, sunnuntaina 08.06.2008

Tänään sunnuntaina vapaapäivä. Onneksi sain yhden päivän tyhjäksi tähän kiertueviikkojen jälkeen ja ennen viimeistä viikkoa – puoluekokousviikkoa. Itseasiassa hieman pihatkin huusivat töitä. Aamusta jo tänään aikaisin aloitinkin rikkaruohohommilla ja omenapuiden kastelulla. Viime vuonna ostin Riihimäen Pihamessuilta juurikastelijan ja täytyy kyllä todeta, että aivan mainio keksintö. Kuuma päiväkään ei haihduta heti kaikkea kasteluvettä ja mikä tärkeintä juuret kasvavat juurikastelun ansiosta oikein. Helpolla nimittäin pintamaan kastelu saa aikaan sen, että juuret kasvata pintaan ja kuivuusongelmat vain pahenevat.

Eilen illalla pyörähdimme autolla vielä Riihimäellä Erämessujen ja Shoppingin iltatunnelmissa. Paljon väkeä liikkeellä ja olikin mukava nähdä tuttuja. Tässä menty todellakin tukkaputkella monta viikkoa. Mutta mukava kiertueemme on ollut ja ilman tällaista yhteishenkeä mikä ehdokasjoukossamme on niin ei tätä olisi jaksanut tai ei ainakaan näin hyvällä mielellä. Siitä kiitokset kollegoille ja kisakumppaneille. Olen varma, että puolueemme saa mainion johtoryhmän ensi viikonloppuna valitaan siihen tästä joukosta sitten kuka tahansa.

….

Tänään vapaapäivä mennyt rauhallisesti. Pihatöitä ja nyt saunanlämmityksessä. Tänään saimme myös tietoa, että suurimmat ammattiliitot tukivat viime eduskuntavaaleissa omia ehdokkaitaan peräti 250 000 eurolla. Ylen Uutiset kertoi, että tässä luvussa on mukana lisäksi vain liittojen antamat tuet eli summasta puuttuu edelleen eri ammattiyhdistysosastojen yms. antamat tuet. Ja kun vielä huomioi sen, että mukana ei 250 000 eurossa ole myöskään SAK:n kampanja niin… Ennen vaalejan SAK kertoi oman kampanjansa maksavan 400 000 euroa eli huikeita ovat nämäkin summat. Toivotaan, että tuo 250 000 euronkin potti nyt alkaa pikkuhiljaa tulla julkisuuteen ja näkyviin avoimesti.

Itse sain palautetta – hieman kiukkuistakin – siitä, että olen vaatinut myös työväenyhdistysten vaalirahoitusta avattavaksi. Kivenkovaa väitettiin että raha on peräisin ”perinteikkäiltä yhdistyksiltä, jotka ovat keränneet sen jäsenistöltään” ”etkö sinä tiedä työväenyhdistysten perinteitä” ja että ”siellä ei yritys rahaa ole”. No miten kävi. Viikollahan saimme nyt ensimmäisen julkitulon siitä, että tämä ei pidä paikkaansa. SDP:n Matti Ahde totesi, että Kehittyvien maakuntien Suomi eli KMS tuki hänen vaalityötään ja nimenomaan Oulun työväenyhdistyksen kautta. Summakin suurimmasta päästä eli 10 000 euroa. On siis edelleen syytä odottaa myös näiden ”tukiyhdistysten” rahankeruun avaamista ja julkistamista. Nyt olisi kaikkien etu, että lopulta saataisiin tähän vyyhtiin selvyys – jokaisen puolueen ja jokaisen kansanedustajan kohdalta. Se vaatisi avoimuutta myös oppositiolta.

Mutta nyt siis kohti uutta viikkoa. Huomenna viikko alkaa maakuntapäivällä ja heti aamusta Riihimäelle talousaluetoimikunnan kokoukseen ja sitten päivällä yksi lehtihaastattelu ja illalla valtuustoryhmämme ja valtuustonkokoukset. Valtuustossa todella iso lista asioita ja mielenkiintoisimpana kuntamme talous yleensä ja siihen vahvasti liittyen myös Riihimäen kaupungin esittämä kysymys ”olisimmeko valmiita selvittämään kolmen kunnan kuntaliitoksen mahdollisuudet”. Itse näen tämän ehdottoman tärkeänä. Tuleva talousarviomme tulee olemaan haastava ja kun yksityiskohdat tulevat julkisuuteen niin varmasti herää keskustelua kunnan tulevaisuudesta, palveluista ja veroista. Huomenna saamme esimakua tästä keskustelusta illan valtuustossa.

Kommentit