Sunnuntai, 07.08.2011

Blogi, sunnuntaina 07.08.2011

Meille kultainen on tämä Loppi…. Oikein hyvää Lopen Päivää kaikille blogini lukijoille ja ennen muuta kaikille loppilaisille, vapaa-ajanloppilaisille tai täältä aikanaan maailmalle lähteneille tai täällä joskus asuneille. Lopen Viikon tapahtumat on jälleen tuoneet upeaa tarjontaa kesäämme ja tänään sitten jokakesäinen tapahtuma- ja juhlaviikkomme huipentuu Lopen Päivän -juhlaan ja Jumalanpalvelukseen.

LOPEN LAULU
säv. ja san. T.J.M. Saloranta
kansanlaulun tapaan.

1. Meille kultainen on tämä Loppi.
kotiseutumme viljava maa.
Järvistänsä on rikkahin soppi
osa kauniin Hämeenmaan.

2. Suot suuret sadat järvet
harjut kummut lukuiset.
Kirkko Birgitan mielemme johtaa
kauas vuosisatain taa.

3. Meille kultainen on tämä Loppi.
kotiseutumme viljava maa.
Järvistänsä on rikkahin soppi
osa kauniin Hämeenmaan.

4. Kansa vakainen jäyhä luonne
kaiken kestää se tunnetaan.
Uutteruutemme Suomelle suomme
avuks armaan Jäämein maan.

5. Meille kultainen on tämä Loppi.
kotiseutumme viljava maa.
Järvistänsä on rikkahin soppi
osa kauniin Hämeenmaan.

….

Kotiseuturakkaus näkyy monella tapaa. Yksi hyvä esimerkki nähtiin eilen, kun Sajaniemen väki oli Loppijärvellä niittotalkoissa. Tänä kesänä startanneen I love Loppijärvi -hankkeen keräysvaroin niitot kustannettiin ja hommissa nähtiin viitisentoista kyläläistä veneineen, kahluuhousuineen, talikoineen ja oli mukana myös yksi traktorikin kaislajätteen poiskuljettamiseksi. Lisäksi Sajaniemen kyläyhdistys oli tuonut rantaan talkootarjoilut ja tunnelma oli ollut hyvä. Kiitokset kaikille tähän urakkaan osallistuneille.

Nyt keräyksemme tuotoilla on jo niitetty tämän kesän osalta kuntoon Läyliäisten ja Sajaniemen uimarannat. Ne olivat keräykseen osallistuneiden toiveita ja työ täytynee uusia vielä ensi ja ehkä seuraavanakin vuonna. Sitten ehkä kasvu hieman helpottaa ja niittotahtiakin voidaan toivottavasti harventaa. Mutta katsotaan.

Keräyksemme tuottaa todella hyvällä vauhdilla rahaa. Uusia haasteita tulee koko ajan ja rahaa järvemme kunnostus- ja hoitotöihin kertyy hienosti. Kiitos siitäkin osallistumisesta ja auttamisesta kaikille. Niitot jatkuvat!

Kello 22.17 ja hieno Lopen Päivä takana. Tänään itseasiassa tuli puhuttua yksi pitkä puhelu Helsinkiinkin ja siinä puhuimme mm. siitä miten meillä juhlitaan kotiseutupäivää ja miten esimerkiksi Itsenäisyyspäivän juhlinta on mahdollisesti lähivuosina ainakin tavallaan uudistumassa. Tästä itseasiassa hieman sain palautetta tänään myös Lopen päivääkin liittyen. Kommentoija kaipasi jotain uutta ja nuorekastakin kotiseutupäivään ja siinä muuten olisi ehdottomasti ideaa. Laitetaan ajatusta eteenpäin ja jos vaikka Lopen Päivänä voisi esittäytyä myös nuoret loppilaiset osaajat eri saroilta. Ideoidaan ja otetaan ideoita vastaan.

Lopen Päivä jatkui sitten Riihimäen Yritysraveissa. Upeassa elokuun iltapäivässä kovatasoiset ravit keräsivät paljon meitä hevosurheilun ja pelaamisen ystäviä. Toiset voittivat ja toiset saivat vain kokemusta. Minä lukeuduin näihin jälkimmäisiin. Asiaakin tuli raviskalla juteltua kun esille nousi jälleen suunnitelmat arpajaisveron korottamisesta. Itse olen ollut alusta asti huolissani siitä mitä suunnitelma tarkoittaisi herkälle ja niukoilla varoilla toimeentulevalle hevosalallemme ja siksi itse näenkin tärkeänä, että ennen kuin valtiovarainministeri Jutta Urpilainen tällaisia asioita ryhtyy eteenpäin viemään niin niiden vaikutukset selvitetään huolella. On täysin katastrofi jos nyt tällä valtiontalouden näkökulmasta kuitenkin marginaalisella jutulla ajetaan koko hevosala ja hevosurheilu maassamme alas. Nimittäin tilanne olisi mieluumminkin se, että tarvitsisimme mieluumminkin lisää rahaa mm. raviratojen ylläpitoon ja hevostutkimukseen. Aiheen parissa on siis syytä jatkaa työtä.

Hetki sitten saimme suru-uutisen. Valtiomies, valtioneuvos ja maamme 58. pääministeri Harri Holkeri on nukkunut pitkän sairauden uuvuttamana pois. Kiitos hänelle vielä uskomattomasta työstä maamme eteen ja myös suuresta työstä kansainväliselläkin kentällä. Hänen muistonsa tulee elämään ja tekonsa kantamaan. Muistan lapsuudesta miten presidentivaalien aikaan 1982 leikin kaverini kanssa legoautoilla. Hänen autonsa kuljetti Koivistolla. Minun Holkeria. Muistoja.

 

Kommentit