Sunnuntai, 05.07.2009

Blogi, sunnuntaina 05.07.2009

Eilen uutisista kuuntelin, että jälleen tänä viikonloppuna ja tänä vuonna järjestetään Tallinnan Laulujuhlat. Ensimmäiset muistaakseni Tartossa jo 1969 eli juhlavuosi tänä vuonna. Laulujuhlat siis järjestetään joka viides vuosi Piritan laululavalla ja tuo uutinen herätti muistoja. Aikanaan olimme ensimmäisenä ulkomaalaisena kuorona mukana juhlilla ja Leanderin Janne ja minä piskuisina pojanviikareina sarkapussihousut jalassa hikoilimme pitkillä marsseilla. Näiden laulujuhlien aikaan olen lukenut historiasta myös virisi myös Viron itsenäistymishalut ja miksi ei onhan Tallinnan laulukenttä virolaisille kuin Vapaudenpatsas Amerikassa. Puhuttiin laulavasta vastarinnasta joka alkoi silloin Raatihuoneen torilta, mutta silloin se vielä tukahdutettiin, mutta henkinen yliote kuulemma silloin otettiin. Tällä historiallisella ja minullekin muistorakkaalla laulukentällä on siis pitkä ja muistojentäyteinen historia. Ja tänä suvena jälleen siis 30 hehtaarin laulukenttä ja 1960 Neuvosto-Viron aikanaan rakennettu laulukaari täyttyy kuoroista ja tanssijoistakin ja loppukesästä sitten Madonnan rekasta. Samalla lavalla siis laulettu. Mukavia muistoja paljon näiltä kuoroajoilta Lopen Lapsi- ja Nuorisokuorosta.

Tänään suuntaan aamusta Joentaankylään Krouvin Kyläpäiville. Eilen jo siellä markkinalauantainani piipahdin, mutta tänään uudestaan siinämäärin paljon nähtävää ja koettavaa siellä piisaa. Suosittelen siis todella tänään Lopelle tuloa ja wanhanajan perinnetapahtuma ja -markkinat avoinna kello 10-15 ja nähtävää koko perheelle.

….

Tänään serkun perheen kanssa matkasimme Järvenpäähän toisen serkkumme nuoren rippijuhliin. Mukava oli käydä ja tavata sellaisiakin sukulaisia joita ei aivan joka päivä tule nähtyä. Kauniit ja mukavat juhlat ja leppoisat olivat myös matkamme jäätelöineen ja herkkuineen. Mutta matkaa ennen ehdin vielä tänään muutamaksi tunniksi myös Krouvin Kyläpäiville. Eilen oli paikalla ollut jo ennätysyleisön ja hyvin oli väkeä tänäänkin. Minäkin lähdin aikamoisten kantamusten kanssa kotiin ja nyt illalla pääsin nauttimaan mm. uunituoreesta ruisleivästä Sakaran kuhan kanssa. Juuri halsterista kuhan pöytään toin ja menikin aikamoinen satsi. Mutta syötävien herkkujen mm. Suomen luonnosta kerätyn teen lisäksi matkaan lähti sepän käsitöitä ja koruja ja kaikkea sellaista pientä kivaa. Mutta eilen aikalailla tapahtumaa läpi kävin ja todetaan nyt vain niin, että annetaan näiden kuvien puhua puolestaan.

Kommentit