Sunnuntai, 04.12.2011

Blogi, sunnuntaina 04.12.2011

Eilen illalla ehdin vielä tämän vuoden viimeiseen yrittäjäjuhlaan. Vuoden loppupuolella niitä kalenteriin mahtuu aina aikamoinen määrä ja niin tänäkin vuonna. Ja tavan mukaan yrittäjyyden juhlinta päättyi tänäkin vuonna omaan kotikuntaan eli Lopelle. Lopen Yrittäjät ry on ollut myös oma kotiyhdistykseni koko oman yrittäjäurani ajan eli jo reilun kymmenen vuotta ja kyllähän tuohon porukkaan aina liittyessä on kuin kotiin tulisi. Eilenkin Timjamin juhlapaikka täynnä ja jos edellisten yrittäjien aikaan ruoka ja kaikki oli tiptop niin sitä se on nyt uusienkin yrittäjien aikaan. 

Vuoden Yrittäjinä Lopella palkittiin lähes tulkoon jo elämäntyöpalkinnollakin Elisa ja Veikko Kaartinen Lopen Fysikaalisesta. 80-luvun alussa nuoripari tuli Lopelle uuteen Linja-autoaseman liikekeskukseen ja sen jälkeen kaikki onkin yrittäjähistoriaa. Kolmisenkymmentävuotta on perheyritys tarjonnut näitä palveluita Lopella ja kehittänyt ja uudistanut toimintaansa koko ajan. Ja tulevaisuuskin näyttää valoisalta. Onnea vielä Elisalle ja Veikolle täälläkin.

Juhlapuheen Lopella piti Joutsen Finlandin johtaja Eero Kotkasaari, joka kertoi heidän pitkäikäisen perheyrityksensä historiasta ja toimintatavasta ja kulttuurista. Joutsen Finlandin tapaisia yrityksiä maamme tarvitsisi lisääkin, mutta samaan aikaan myös huolenpitoa siitäkin, että vienti vetää ja ulkomaankauppa pysyy elossa.

Erityisen hienoa oli juhlassamme myös jälleen arvokkaimpien Yrittäjäristien jako ja tällä kertaa ne saivat vastaanottaan Lopen Sairaankuljetuksen Sirpa ja Harri Hopearuoho, Hanaa-lehden Kare Asp, maatalous- ja matkailuyrittäjät Anne ja Ari Seppälä ja yrittäjä Anne Pietilä. Sellaisia uria heilläkin takana ja edessä, että hattua sopii nostaa itse kunkin.

Kiitokset vielä Lopen Yrittäjille upeasta juhlasta ja työstä kotikuntamme eteen. Eilenkin juhlassa esille nousi useammankin kerran yrittäjien ja kunnan hyvä yhteistyö ja Lopen Yrittäjien puheenjohtaja Jarmo Laukkanen kehui sitä jopa koko ajan paranevaksi. Tuntui ja kuullosti hyvälle. Niinhän sen pitää mennäkin.

Eilen ehdin Presidenttikiertueen jälkeen piipahtaa myös onnittelemassa kahta uutta ylioppilasta ja upea auringonpaiste täällä Lopella juhlijoita piristikin. Kaunis juhla. Nyt sunnuntaita ja vapaapäivää tänään. Tuntuu jotenkin, että se tulee hyvää väliin ennen uutta alkavaa viikkoa ja Itsenäisyyden juhlintaa ja tiukkaa työviikkoa.

Tällainen päivä teki terää. Mukava vapaapäivä tiukan viikon päätteeksi ja tiukan viikon alkuun. Hieman ulkoilua Pekkalan mökillä ja vain hyvän ruuanlaittoa ja sen semmoista. Huomenna jatketaan heti aamusta.

 

Kommentit