Sunnuntai, 04.03.2007

Blogi, sunnuntaina 04.03.2007

Sunnuntai 4.3. eli kaksi viikkoa aikaa varsinaiseen äänestyspäivään ja ennakkoäänestyshän alkaa jo nyt alkavalla viikolla. On siis loppukirin paikka. Tänään aamupäivällä hieman loppukampanjan ja tuon loppukirin suunnittelua ja sitten iltapäivällä Riihimäelle Lastenkarnevaaliin ja päivä päättyy Hattulan Parolan Panssarimuseolle turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen vaalikeskusteluun.

Nyt siis kampanjan viimeisten viikkojen ohjelman pariin.

Kello 21.30 ja juuri kotiin. Päivällä sain mukavan puhelinsoiton. Aamulla lehdet jäivät lukematta ja huomaamatta näin Hämeen Sanomien tuoreen vaaligallupin tulokset. Ensimmäinen varsinainen vaaligallup Hämeen vaalipiiristä ja tulokset rohkaisevia. Haastattelussa oli mukana 1100 hämäläistä ja tutkimuksen teki Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy. Tämän mukaan puolueemme on voittamassa tutkimuksen mukaan yhden lisäpaikan ja SDP on menettämässä yhden. Kokoomuksen kannatus on noussut Hämeessä nyt 1,2 prosenttia ja samassa ajassa demarien notkahdus on ollut 4,3 prosenttia. Muiden puolueiden paikkaluvut näyttäisivät pysyvän ennallaan. No mikä Hämeen Sanomissa vielä tietysti lämmitti oli se, että tiukimmin näihin puolueemme kahteen uuteen kansanedustajapaikkaan ovat kiinni Kanta-Hämeestä Raution Sari ja minä ja Päijät-Hämeen puolelta Ilkka Viljanen ja Timo Ihamäki. Katsotaan miten loppukirissä käy. Kiitokset mukavasta puhelinsoitosta.

Nyt jo lehtikin tutkittu ja hyvältähän se näyttikin. Vahvisti sitä kuvaa ja mieltä mikä on vaalitoreilla ollut aistittavissa. Puolueemme reilu ja rehti kampanja on nähty ja otettu hyvällä vastaan. Myös ehdokasjoukkomme kova yhteenhiileen puhaltaminen on huomattu ja se on saanut kiitosta. Porukka pelaa joukkueena yhteisen tuloksen eteen. Niin se pitää ollakin.

Päivällä siis hieman otin rauhallisemmin. Menimme kavereiden perheiden kanssa Riihimäen Leijonien järjestämään Lasten Karnevaaliin. Urheilutalon ja Pohjolanrinteen koulun ympäristöön oli jälleen järjestetty upea tapahtuma ja väkeä oli valtavasti liikkeellä. Oli poniratsastusta, moottorikelkkoja, napakelkkaa ja tottakai mehua, lettusia ja käristemakkaraa. Pakko oli maistaa.

Ulkoilupäivän jälkeen sitten ajoin Hattulaan Parolannummelle Panssarimuseoon Hattulan kokoomuksen vaalipaneeliin. Aihe oli paikkaan sopiva eli turvallisuus- ja puolustuspolitiikka ja alustajana ja asiantuntijana oli mukana Puolustusministeriöstä Aapo Cederberg. Cederberg piti loistavan alustuksen Suomen turvallisuuspolitiikan nykytilasta ja tulevaisuudesta ja tämän jälkeen kävimme hyvän ja laajan keskustelun aiheista. Minua onkin harmittanut, että koko turvallisuus- ja puolustuspolitiikka on jätetty näissä vaaleissa sivuun Nato-peikon pelossa. Minusta aiheista pitäisi keskustella muutenkin – ilman Nato-kysymystäkin. Maamme on joka tapauksessa tehtävä turvallisuuspoliittisia ratkaisuja lähiaikoina ja siksi asioista olisi syytä puhua. Natoon ei yksikään isoista puolueista ole nyt Suomea viemässä. Kaikkien kolmen puolueen johtajat ovat todenneet aiheesta kutakuinkin samoin sanoin. Oma linjanikin selkeä. Nyt ei ajankohtainen, mutta Nato-optio on syytä pitää elossa ja seurata tilannetta ja muutoksia tarkasti. Tästäkin aiheesta lisää tuolla kampanjani ja politiikkani tavoiteohjelmassa Tavoitteita -sivulla.

Nyt jälleen kotona. Kiitokset tekstiviesteistä mitä päivän aikana Hämeen Sanomien tutkimuksen tiimoilta tuli. Tsempataan yhdessä eteenpäin. Nyt vielä hetkeksi vaalilehtemme pariin ja sitten nukkumaan. Huomenna Lounais-Hämeen kuntiin ja illalla sitten kunnanvaltuuston ryhmäkokous kello 17 ja valtuusto kello 18.

Kommentit